Header afbeelding

De ultieme Marrakech reisgids!

Alle hoogtepunten en tips!

Het sprookjesachtige Marrakech is inmiddels een begrip geworden in Nederland. Deze Marrokaanse stad wordt steeds populairder en dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt hier niet alleen terecht voor een kort stedentripje, maar ook zeker voor een heerlijke vakantie naar de zon. Het weer is hier namelijk het hele jaar door warm en ondanks dat de stad niet aan zee ligt, heb je genoeg leuke plekjes waar je kunt zwemmen. Verder is Marrakech ook de perfecte locatie voor echte winkelliefhebbers. Je hebt er honderden straatjes vol met de leukste souks, waar je je ogen uit zult kijken. Van allerlei handgemaakte tasjes tot aan de mooiste accessoires aan toe. Dus ga jij binnenkort naar Marrakech en wil jij binnen de kortste tijd zo veel mogelijk zien? Dan hebben wij hier de ultieme reisgids voor je klaar staan met de leukste hotspots.

De mooiste hotels

Riad Kasbah & Spa

Waan je in luxe in Riad Kasbah & Spa. Met een prachtige binnenpatio is deze riad ingericht met een authentieke Marokkaanse stijl waar je geen genoeg van zult krijgen. De riad ligt midden in het hart van de medina, waardoor je je binnen no-time in het centrum bevindt. Na een lange dag vol nieuwe indrukken kun je neerploffen in een van de luxe suites. Elke kamer is uniek ingericht en beschikt over een grote badkamer. In de ochtend kun je gezellig bijkletsen onder het genot van een uitgebreid Marokkaans ontbijt. Kies je favoriete plekje aan het zwembad uit en laat je verwennen met al het lekkers wat Riad Kasbah te bieden heeft. Mocht je overdag ook nog even een dagje willen relaxen? Dan kun je terecht in de binnenplaats met een verwarmd zwembad of neem eens een kijkje op het grote dakterras. Ook kun je kiezen uit talloze behandelingen in de spa. Ga jij vandaag voor een massage of kies jij voor een uitgebreide hammam?

Riad Kasbah & Spa

Riad Karmela Princesse

Ook Riad Karmela Princesse is een echt pareltje midden in de medina. Het ligt ongeveer op 5 minuten loopafstand van alle souks, waarbij je binnen nog geen 10 minuten al op het bekende Djemaa el Fna plein zult staan. Riad Karmela Princesse bestaat uit meerdere riads, waarbij je in elke riad welkom bent om te kijken en eventueel wat te eten en te drinken. Gastvrijheid staat hier zo ook erg hoog bovenaan en dat is zeker te merken. In Riad Karmela Princesse heb je heel veel mogelijkheden om eens lekker bij te komen van het drukke Marrakech. Zo heb je niet alleen de knusse binnenplaatsen zelf, maar ook een erg groot dakterras met een verwarmde bubbelbad. Ook zijn de kamers in deze riad stuk voor stuk uniek ingericht. Alle kamers beschikken wel over een eigen badkamer, zithoek, bureau, airconditioning en televisie. Daarnaast kun je hier zowel uitgebreid ontbijten, als dineren. Zo hoef je dus niet je riad uit om te kunnen genieten van de lekkerste Marokkaanse maaltijden. Riad Karmela Princesse verdiend daarom ook zeker een hoog plekje in de mooiste hotels in Marrakech. Een enorm luxe kamer, de lekkerste hapjes en de mooiste architectuur. Wat wil je nog meer?

Riad Karmela Princesse

Riad The Bohemian Jungle

Mocht je van een mooi interieur houden? Dan zit je bij Riad The Bohemian Jungle zeker op het juiste adres, want de inrichting is werkelijk waar prachtig. Je bevindt je zowel in de kamers als in de riad zelf is een echt sprookje. Daarnaast staat ook hier gastvrijheid ver bovenaan. Je wordt bij binnenkomst door hele lieve mensen ontvangen, die ten alle tijden voor je klaar staan. Wat ook erg leuk is aan deze riad is dat de eigenaresse uit Nederland komt. De kamers zelf beschikken over een grote badkamer, WiFi, airconditioning en een heerlijk zacht bed. In Riad The Bohemian Jungle kun je kiezen uit allerlei verschillende inrichtingen, waarna je in de ochtend kunt genieten van een uitgebreid ontbijt wat zeker de moeite waard is. Je komt hier niks te kort en er is overal aan gedacht. Ook geeft deze riad een erg huiselijk gevoel, want of je nu zin hebt in een avondje muziek bij de openhaard of je je wilt omkleden in echte traditionele kaftan, het kan allemaal. Deze riad ligt daarnaast nog geen straat verder dan Riad Karmela Princesse. Perfect om te combineren dus!

Riad The Bohemian Jungle

Restaurants

Terrasse De La Fontaine

Dit restaurant is nog niet heel lang geopend, maar is zeker meer dan de moeite waard. Het restaurant is voor de begrippen van Marrakech erg groot en beschikt over meerdere verdiepingen, waaronder een heerlijk dakterras. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad zelf onder het genot van een lekker hapje en drankje. Verder is het ook erg gezellig om binnen te zitten. In Marrakech koelt het in de avond erg snel af, waardoor het soms op het dakterras al snel fris kan zijn in de winter. Hierdoor is de binnenplaats perfect. Met een bad vol bloemblaadjes in het midden dompel je je onder in allerlei nieuwe smaken en gerechten. Op de kaart vind je namelijk naast de gewoonlijke Marokkaanse gerechten ook veel bijzondere combinaties. De prijzen liggen voor Marrakech helemaal niet zo hoog en er is voor iedereen genoeg keuze. Het eten wordt erg snel geserveerd en al het personeel is erg vriendelijk. Mocht je dus eens wat anders willen proberen? Dan is dit zeker een aanrader om eens naar toe te gaan.

Terrasse De La Fontaine

Bigua Cafe & Restaurant

In Marrakech is het soms lastig om rond de middag of avonduren een plekje te vinden in een lekker restaurant. Vooral de populaire en wat bekendere restaurants zitten vaak helemaal van top tot teen overvol en daarom kan het erg lang duren voordat je uiteindelijk je gerecht voorgeschoteld krijgt. Bigua Cafe & Restaurant is een minder bekend restaurantje wat net buiten de medina ligt en dus nog steeds erg goed bereikbaar is. Je kunt ook hier erg goed eten en het restaurantje zelf is erg knus ingericht. Met een uitgebreide menukaart vind je hier niet alleen traditionele Marokkaanse gerechten, maar ook vele andere dingen. Zo is de Tangia Marrakchia een echte aanrader, maar je hebt er ook keuze uit de lekkerste pizza’s. Je kunt hier terecht voor een lunch, diner of een drankje. Het restaurant is elke dag geopend van 11:00 t/m 22:30.

Bigua Cafe & Restaurant

To Do

Excursie naar de woestijn

Mocht je nog nooit in de woestijn zijn geweest? Dan is dit je kans. Op nog geen 7 uur rijden vanaf Marrakech ligt een prachtige woestijn, die adembenemend groot is. Wel is het handig dat je natuurlijk wel voor een langere tijd in Marrakech bent, want vaak kost een excursie naar de woestijn minimaal 3 dagen. Er zijn een tal van mogelijkheden, die je hier kunt doen. Zo is het heel tof om in een tentenkamp te slapen of een jeep te huren, waarmee je door deze mooie omgeving kan rijden. Je zult je hier in ieder geval niet snel vervelen. Een prachtige ervaring om op terug te kijken. 

Boek je excursie naar de woestijn hier!

Quad rijden door de Palmeraie

Zie jij jezelf al crossen tussen duizenden palmbomen? Dan is een quad tour door de Palmeraie in Marrakech zeker een aanrader. Op nog geen 20 minuten rijden vanaf de drukke medina vind je de Palmeraie. Een prachtig stukje natuur, die volstaat met allerlei palmbomen. Ja geloof me, dan hebben we het ook echt over kilometers vol. Stap op de quad en ontdek het gebied eens tijdens een begeleide tour. Het parkour is niet alleen leuk voor de crossliefhebbers onder ons, maar ook zeker als je nog nooit hebt quad gereden.

 

Je kunt hier naast een quad tour ook een kamelentocht doen. Het kost allebei helemaal niet zo veel, maar door de natuur alleen al is het meer dan de moeite waard. Er worden ook erg veel uitjes georganiseerd naar de Palmeraie, waarbij je vanuit je hotel opgepikt wordt en ook weer wordt afgezet aan het einde van de dag. Makkelijker dan dat kan het niet toch?

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. alle hoogtepunten en tips
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.