A hippie drumming Sunday | Weflycheap

A hippie drumming Sunday

A hippie drumming Sunday

Eén van de beroemdste stranden van Ibiza is Benirràs. Een ‘must visit’ op de zondag; geweldig uitzicht, helder blauw water, lekker eten, fijne sfeer en trommelende hippies.

Ibiza

Ligging

Het strand van Benirràs bevindt zich aan de noordwest kust van Ibiza, 10 minuten van San Miguel. Zelfs de kronkelweggetjes richting het strand vind ik leuk om te rijden. Heerlijk, de ramen open, de wind door je haren en de geur van Ibiza.

Bij Benirràs kun je makkelijk rondom het strand parkeren, kom je te laat dan moet je de auto ergens langs de weg parkeren of op de parkeerplaats onderaan de heuvel. Je moet dan een heel stuk naar boven lopen, niet fijn in de hitte en gevaarlijk in het donker.

Faciliteiten

Wanneer je vroeg naar het strand gaat is er volop keuze voor een geschikte plekje met strandbedjes en parasols (welke je kunt huren). Er zijn voldoende eetgelegenheden, een gezellige bar en in de zomer staat er een kleine hippiemarkt. Wil je liever iets actiefs? Op Benirràs is verhuur van kano’s en waterfietsen. Zelf ben ik meer van het zonnen en heb dan ook een strandbedje gehuurd, boek erbij, flesje water en genieten van de zon.

Restaurants/bars

Langs het strand vind je een soort ‘cafetaria’, een strandtent, pizzarestaurant en restaurant Elements. ‘Elements is een luxe, duur en stylish concept’ zoals zij zichzelf beschrijven. Elements beschikt over een beach restaurant, juice bar, lounge bar, cocktail bar, massage ruimte en kleine boutique. Ik vind het eten bij Elements lekker, de sfeer is gezellig en er heerst een echte Ibiza-vibe. Wel behoort het tot de luxere restaurants en zijn de hapjes en drankjes aan de prijs. Voor een pasta betaal je tussen de €19,- en €21,-. Vleesgerecht zijn er verkrijgbaar vanaf €19,- en voor vis betaal je toch al snel tussen de €24,- en €38,-. Cocktails zijn er niet duurder dan in de (beach)clubs, deze zijn te verkrijgen vanaf €10,-.

Tevens heb een pizza gehaald bij het pizzarestaurant, uiteraard niet op dezelfde avond). Na een drankje in de stad zijn we doorgereden naar Benirràs om te kijken naar de zonsondergang. Op het strand hebben we een pizza en wat te drinken gehaald en zijn we gaan zitten op het zand. De pizza’s zijn niet extreem duur, maar naar mijn mening toch wel aan de prijs.

Ibiza Ibiza

Feest op het strand

Elke zondag is een feestje! Op zondagmiddag loopt het hele strand vol met mensen. Zodra het wat begint te schemeren komen de hippies/trommelaars met hun trommels en kan het feest beginnen. Er wordt steeds luider getrommeld totdat de zon helemaal onder is. Dit meemaken is iedere keer weer een bijzondere ervaring.

Heb je tijdens je Ibiza verblijf een auto tot je beschikking? Ga!!

Ibiza

Mis nooit meer een topdeal!