Header afbeelding

De 7 wereldwonderen: dit zijn ze en hier vind je ze

Welk wereldwonder staat op jouw bucketlist?

Je hebt vast wel eens gehoord over de 7 wereldwonderen en waarschijnlijk heb je er ook minstens eentje op je bucketlist staan. Maar hoe ziet dat lijstje met de 7 moderne wereldwonderen er nou eigenlijk uit en waar zijn ze te vinden? Lees snel verder, zodat jij ze ook kan toevoegen aan je bucketlist! 

 

Er zijn natuurlijk klassieke wereldwonderen en moderne wereldwonderen. De lijst met de 7 moderne wereldwonderen is in 2007 tot stand gekomen na een verkiezing van de Zwitserse New7Wonders Foundation. Miljoenen mensen hebben hun stem uitgebracht en daar is de volgende lijst uitgekomen. 

 

1. Chichén Itzá (Mexico)

Chichén Itzá is één van de mooiste ruïnesteden ter wereld. Je vindt dit wereldwonder op het schiereiland Yucatán in Mexico. Deze plaats werd eeuwenlang bewoond door de Maya’s. De belangrijkste trekpleister hier is de Piramide van Kukulcán, oftewel El Castillo. Dit is een trappenpiramide die destijds fungeerde als kalender. Let zeker op de bijzondere details als je dit mysterieuze gebouw bezoekt! Zo is er af en toe een uniek verschijnsel te zien door het effect van de zon, het lijkt dan net alsof er slangen via de piramide naar beneden kruipen.

2. Cristo Redentor (Brazilië)

Cristo Redentor is hét boegbeeld van Rio de Janeiro. Iedereen kent dit Christus de Verlosser beeld vast wel! Je vindt het beeld op de top van de hoge berg Corcovado, op 710 meter hoogte. Het bouwwerk zelf is ook gigantisch: het is 38 meter hoog en de spanwijdte van de armen is 28 meter. Bizar toch?! Cristo Redentor waakt elke dag over Rio de Janeiro en het wordt ook gezien als beschermer van de stad. Als je een bezoekje aan dit prachtige beeld brengt, heb je echt een géweldig uitzicht over deze wereldstad!

3. Colosseum (Italië)

Dit wereldwonder is gelukkig iets dichter bij huis te vinden! Het is ook het enige wereldwonder in Europa. Het Colosseum vind je in het hart van Rome. Het wordt ook wel het Flavisch Amfitheater genoemd en het was het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk. Het is zeker de moeite waard om het Colosseum ook in de avond te bezoeken, het is dan prachtig verlicht!

4. Chinese Muur (China)

De Chinese Muur is het grootste bouwwerk ter wereld en vind je in de omgeving van Beijing. Je kunt dit wereldwonder op verschillende plaatsen in China bezoeken. Toch vind je de mooiste en best onderhouden stukken van de Chinese Muur in de buurt van Beijing. Dit wereldwonder is meer dan 6.000 kilometer lang en werd gebruikt als verdedigingsmuur. Wist je dat dit wereldwonder zelfs vanuit de ruimte te zien is? Gaaf!

5. Machu Picchu (Peru)

Machu Picchu is een stad die vroeger door de Inca’s is gebouwd. Het is super bijzonder dat de stad zo goed bewaard is gebleven. Dit komt doordat de Spanjaarden het nooit hebben gevonden, door de unieke locatie van Machu Picchu. Het ligt namelijk op 2430 meter hoogte en daarom kon het destijds niet gevonden worden! Daarnaast is de unieke bouwstijl zelfs tegen aardbevingen bestand. Bij een bezoekje aan dit wereldwonder moet je ook echt een foto maken van de lama’s. Die zul je daar zeker tegenkomen!

6. Petra (Jordanië)

Petra is een unieke stad met rotswoningen die verbogen ligt in de bergen van Jordanië. Het werd vroeger gebouwd door de Nabateeërs en het is pas in de 19e eeuw ontdekt! De in rotsen uitgehouwen gebouwen maken dit wereldwonder de grootste toeristische attractie van het land. Petra staat nu bekend als de verborgen stad. De lange kloven, hoge rotswanden en kalksteen in roze, rode, gele en bruine kleuren maken dat dit wonder ook zeker op je lijstje thuis hoort!

7. Taj Mahal (India)

De Taj Mahal is één van de meest herkenbare gebouwen ter wereld en echt hét symbool van India. Dit wereldwonder bevindt zich op de rechteroever van de Yamuna in het stadje Agra. Shah Jahan liet het bouwen ter nagedachtenis aan zijn echtgenote, als eerbetoon aan hun eeuwige liefde. De Taj Mahal is gemaakt van wit marmer en is volledig symmetrisch. Let maar eens op de sprookjesachtige details als je het bezoekt!

  1. Home
  2. blog
  3. 7 moderne wereldwonderen
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.