5x de mooiste roze stranden

5x de mooiste roze stranden

Ook binnen Europa vind je deze bijzondere stranden!

Stel je eens voor: je voelt de warme zon op je huid, hoort de klotsende golven van de zee en kijkt uit op het roze strand dat voor je uitgestrekt ligt...  Wacht even, roze stranden?! Ja, die bestaan echt! Het is vandaag International Day of Pink, een dag waarop we diversiteit vieren en pesten en discriminatie tegengaan. Om deze bijzondere dag te vieren, hebben we de mooiste roze stranden voor je opgezocht. Deze bijzondere stranden moeten op jouw bucketlist komen te staan!

Komodo Beach - Komodo island, Indonesië

Indonesië is dankzij zijn diverse natuur, bijzondere cultuur en prachtige stranden een heerlijke en populaire vakantiebestemming. Dit prachtige, roze strand bewijst dat maar weer eens. Komodo Beach heeft deze bijzondere kleur verkregen door rood koraal dat in aanraking komt met het witte zand. Het helderblauwe water maakt het plaatje helemaal af... Hier kun je toch uren naar kijken?
 


Pink Beach - Lombok, Indonesië

Komodo Beach is niet het enige roze strand van Indonesië, want op Lombok, een Indonesisch eiland, vind je Pink Beach. Als je het prachtige Lombok gaat bezoeken, is dit roze strand een van de bezienswaardigheden die je niet mag overslaan. Een roze strand, prachtige vergezichten en een azuurblauwe zee... Dit is dé plek voor een fotoshoot met je vriendinnen! 

Roze strand


Sta. Cruz Isand - Zamboanga, Filipijnen 

Dit bijzonder gekleurde strand op de Filipijnen is zó mooi dat Sta. Cruz Island een aantal jaar geleden zelfs een plekje in de Top 20 mooiste stranden ter wereld heeft bemachtigd! Dit eiland is nog vrij onbekend onder toeristen en dat zorgt voor een unieke ervaring, zonder massatoerisme. Geniet in alle rust van de prachtige natuur, de heerlijke temperaturen en dit bijzondere roze strand.
 

Elafonissi Beach - Kreta, Griekenland

Wat dichter bij huis vind je Elafonissi Beach op Kreta. Dit roze strand staat in de top 5 mooiste stranden van Europa en zelfs in de top 25 mooiste stranden ter wereld! Helderblauw water, prachtige vergezichten én een roze strand. Wat wil je nog meer? Als je op vakantie gaat naar het Griekse eiland Kreta mag een bezoekje aan dit roze strand zeker niet ontbreken.

Roze strand

Spiaggia Rosa - Sardinië, Italië 

Tot slot Spiaggia Rosa, een prachtig roze strand op een van de Maddalena eilanden, een eilandgroep voor de kust van Sardinië. Tot zo'n 15 jaar geleden was dit roze strand een hele populaire plek voor toeristen van over de hele wereld. Veel van deze toeristen namen kilo's roze zand mee naar huis. Mooi souvenir vanuit Italië dachten ze. Omdat dit strand een Nationaal Park is, is dit natuurlijk verboden. Doordat er duizenden kilo's aan roze zand is gestolen, heeft de Italiaanse overheid uiteindelijk besloten om het strand te sluiten. Dat mag de pret niet drukken, want je kunt dit bijzonder gekleurde strand nog steeds aanschouwen! Zo kun je het roze strand bijvoorbeeld zien vanaf Spiaggia del Cavaliere of je kunt een boottocht maken. 
 

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!