De 5 beste plaatsen om wild te zien in Zuid Afrika

De 5 beste plaatsen om wild te zien in Zuid Afrika

De 5 beste plaatsen om wild te zien in Zuid Afrika

Zuid Afrika is het meest toegankelijke land om wild te spotten. Er is een goede infrastructuur, het is er relatief veilig, het land is al jaren zeer stabiel, iedereen spreekt Engels of Afrikaans en er is een goede gezondheidszorg en hygiëne. Zuid Afrika heeft ontzettend veel nationale parken. Hoe maak je dan een keuze tussen al deze parken? Ik zet vijf bijzondere parken voor je op een rij met allen hun eigen unieke kenmerken.

Boulders Beach

Op ongeveer 50 minuten van Kaapstaad ligt Boulders Beach. Boulders Beach is onderdeel van het National Park Tafelberg. Het is een strand waar de pinguïns naast je op het strand liggen en om je heen terug wandelen naar het water. Op dit strand lig je gratis.

boulder

iSimangaliso Wetland Park

iSimangaliso Wetland Park is een uniek moerasland aan de oostkust van KwaZoeloe-Natal. Het ligt ongeveer 275 km vanaf Durban. Ik sliep in St. Lucia. Tijdens het avondeten in de openlucht wandelde er een nijlpaard over het gazon om lekker te grazen. De eigenaar zei dat zo lang je stil bleef zitten er niks aan de hand is. St. Lucia staat dan ook bekend om zijn nijlpaarden. Je kunt vanaf daar fantastische boottochten maken door de moerassen waarbij je veelste grote krokodillen ziet, prachtig mooie vogels en nog meer nijlpaarden. Een boottocht is natuurlijk betaald. Nijlpaarden die langs je avondeten wandelen is onbetaalbaar Er wordt afgeraden om zelf langs de rivier te wandelen omdat er te vaak mensen door een krokodil het water in gesleurd zijn.

krokodil

Cape Vidal

Cape Vidal is de beste plaats om te gaan snorkelen in Zuid Afrika. Geen witte haaien, geen kwallen, geen krokodillen maar wel hele fijne wateren om in te zwemmen. Natuurlijk niet zo mooi als het Great Barrier Reef, maar zeker wel de moeite waard. Het is hier ook mogelijk om dolfijnen tegen te komen tijdens het snorkelen. Cape Vidal ligt op een half uurtje rijden vanaf St. Lucia. De entree voor Cape Vidal is niet veel, maar je moet wel betalen.

zuidafrika

Hluhluwe-Imfolozipark

De beste plaats om neushoorns te zien is absoluut Hluhluwe-Imfolozipark. Ik heb hier witte neushoorns en de zeer zeldzame zwarte neushoorn gezien. Er zijn ruim 1.600 witte neushoorns dus het zou knap zijn als je het voor elkaar krijgt ze niet tegen te komen. Het is het oudste natuurpark in Afrika. Het is voornamelijk heuvelachtig gebied wat het een hele andere “feel” geeft als de andere parken op de lijst.

zuid afrika

Krugerpark

Op deze lijst mag natuurlijk het park der parken niet ontbreken; het Krugerpark.  Hier is alles makkelijk te zien. Overal olifanten, zebra’s, vogels, antilopen, leeuwen en nog veel meer. Het park is groter dan Nederland en je kunt er uren rondrijden. Er is een maximum aan het aantal mensen wat in het park mag, dus als je voor een dagje gaat, boek je kaarten dan van tevoren. Persoonlijk zou ik ook overnachten in het park. Dan heb je veel meer tijd om bij waterplassen te kijken hoe de dieren voorbij trekken en kun je ’s avonds onder genot van het gejank van de hyena’s buiten het kamp in slaap vallen. Krugerpark is ook meteen het duurste park. Je betaald per dag en per persoon zo’n 19 euro, dus als je 5 dagen in het park door brengt, ben je al 100 euro kwijt aan entreegeld. Overnachten in Kruger kan op sommige plaatsen redelijk goedkoop. Maar de bezoekersaantallen liggen hoog, dus wees er op tijd bij.

kruger kruger

Mis nooit meer een topdeal!