3 x top bestemmingen om Carnaval te vieren in het buitenland

corona info! lees hier alles over omboekgaranties en welke bestemmingen (straks) weer te boeken zijn

3 x top bestemmingen om carnaval vieren buitenland

3 x top bestemmingen om Carnaval te vieren in het buitenland

3 x top bestemmingen om Carnaval te vieren in het buitenland

Pak je kostuum maar weer uit de kast, want het is tijd voor carnaval! Binnenkort barst de carnavalsgekte weer los en niet alleen Nederlanders weten hoe zij dit waanzinnige feestje moeten vieren. Ook op andere plekken kunnen ze d’r wat van!

Keulen, Duitsland

Je hoeft niet ver te zoeken voor een te gekke carnaval! In ons buurland kun je ook heel goed terecht voor een te gekke carnaval. Het Kölner Karneval is één van de grootste carnavalsfeesten ter wereld. Het feest houdt hier vooral in: veel bier drinken! Maar maak je geen zorgen als je niet echt een bierdrinker bent. Tijdens de carnaval dagen zijn er genoeg festiviteiten die je wél aan zullen spreken. Ook worden er optochten gehouden. Met name de ‘Rosenmontag’ – de grote carnavalsoptocht op maandag – is zeker de moeite waard om mee te maken. Heb je behoefte aan écht feestje? Dan ben je in Keulen aan het juiste adres!

Wanneer: 27 februari tot 4 maart. 

Venetië, Italië

Carnaval in Venetië is anders dan in alle andere landen en begint ook een stukje eerder dan de meeste feesten. Tijdens dit jaarlijks terugkerende feest wordt er door iedereen maskers gedragen. Vanuit vroeger was je tijdens het dragen van een masker anoniem. Zo kon je lekker veel geld besteden aan gokken, alcohol en veel meer zonder dat iemand door had dat jij het was. Het San Marcoplein is het hart van het Italiaanse Carnevale, maar ook in de rest van de stad zijn heel veel festiviteiten. Het bijzondere festival wordt afgesloten met een grote vuurwerkshow. Het carnaval in Venetie moet je zeker eens in je leven hebben bezocht!

Wanneer: 11 februari tot 28 februari

Carnaval 2

Carvanal 3

Rio de Janeiro, Brazilië

Rio de Janeiro is zeer bekend als het gaat om carnaval. Deze bestemming staat met zekerheid bovenaan de bucketlist van veel carnaval-vierders. De Brazilianen halen alles uit de kast om er een groots en bovenal geslaagde carnaval van te maken. Het waanzinnige carnavalsfeest duurt vier dagen en er wordt dan ook volop gefeest. Het hoogtepunt van deze vier dagen is absoluut de 700 meter lange parade. Speciaal voor deze optocht worden er tribunes langs de weg geplaatst, zodat niemand wat mist van dit geweldige feest.

Wanneer: 24 februari tot 1 maart

  

Carnaval 1

Dus wil je eens een andere carnaval beleven? Breng dan eens een bezoekje aan ons buurland of stap snel in het vliegtuig naar één van de vele bestemmingen waar ze ook flink los kunnen gaan!

De goedkoopste vliegtickets boek je via deze link! 

Je kunt ook super goedkoop met de trein op pad! Bekijk hier de aanbiedingen van NS International.

Mis nooit meer een topdeal!