Header afbeelding

15 must do’s in Tokyo

De highlights van Tokyo

Tokyo is de hoofdstad van Japan en met een rechtstreekse vlucht sta je vanaf Amsterdam binnen 11 uur in Tokyo. In Tokyo is enorm veel te zien en te doen. Je kan jezelf gemakkelijk 3 weken vermaken in Tokyo en ik wed dat je dan nog niet bent uitgekeken. In deze blog heb ik de 15 leukste, gekste en meest bijzondere must do’s voor jou op een rijtje gezet. Have Fun!

1. Bezoek een sumo-wedstrijd of training

De bekendste sport van Japan is toch wel het sumoworstelen. Tijdens je vakantie in Japan moet je eigenlijk wel een sumo-wedstrijd of training bijwonen. Drie keer per jaar vindt er een sumo toernooi plaats in Tokyo. Het is echt super spectaculair en leuk om een middag naar het sumoworstelen te gaan kijken. Voor elke wedstrijd houden ze een korte ceremonie, de wedstrijd tussen 2 zwaargewichten gaat super snel en is soms in een paar seconden alweer afgelopen. Hierdoor zit er lekker veel vaart in de wedstrijden en blijft het leuk om naar te kijken.

Sumo-wedstrijd Tokyo
Sumo-wedstrijd Tokyo

2. Eet een ijsje in een maidcafé

In een aantal uitgaanswijken zoals Akihabara en Shinjuku vind je verschillende maidcafés. Wij wisten van te voren niet goed wat zo’n maidcafé nu precies is. De meisjes lopen in mooie serveersterspakjes en je mag tegen betaling met ze op de foto of een praatje met ze maken. Bij binnenkomst krijg je een pasje en hoe vaker je komt hoe meer punten je krijgt. Zo hebben ze een soort spaarsysteem en er zijn een hoop japanners (zowel meiden als jongens) die het leuk vinden om foto’s met de meisjes te sparen. Wij hebben er een mooi versierd ijsje gegeten en zijn op de foto geweest. Het is super grappig om deze kant van Japan ook eens te zien.

3. (Mario) karten door de straten van Tokyo

Dit vonden wij toch wel één van de meest toffe dingen om te doen in Tokyo. Je kiest een leuk pakje uit (wij gingen als minions), leert je gids voor de komende 2 a 3 uur kennen en stapt in je kart. In het begin best even spannend, want je rijdt op de straten tussen het normale verkeer. Oja en in Japan rijden ze ook nog eens links! Je volgt de gids die door middel van gebaren aangeeft welke kant we op gaan langs diverse hoogtepunten van de stad. Helaas hebben ze tegenwoordig geen Mario pakjes meer, want ze zijn aangeklaagd en hebben een flinke boete kregen. Gelukkig kun je nog kiezen uit genoeg andere “disney” figuren en dit maakt het zeker niet minder leuk. (Oja en bananen gooien op straat is niet toegestaan). Deze kart tour mag je echt niet overslaan wanneer je in Tokyo bent! Waar mag je tegenwoordig nou met een kart over de openbare weg rijden? Dit kan echt alleen maar in Japan!

Karten in Tokyo
Karten in Tokyo

4. Katten knuffelen in een kattencafé

Er zijn allerlei dierencafés in Japan. Zo hebben ze een café met honden, katten, uilen en waarschijnlijk nog tal van andere beesten. Zelf bezochten we een kattencafé in de wijk Harajuku. Je betaalt per 10 minuten en mag dan onbeperkt drinken en met de katten knuffelen. De katten zagen er allemaal goed uit en vonden het wel prima. De japanners gaan zelf regelmatig naar zo’n kattencafé omdat ze erg van katten houden en zelf vaak geen huisdier hebben. Op deze manier kunnen ze dan toch even knuffelen.

5. Bezoek een uitzichtpunt

Pas wanneer je de hoogte in gaat krijg je een goede indruk van hoe groot Tokyo nu eigenlijk is. Er zijn verschillende opties (zowel gratis als betaald). Wij zijn eerst naar het Metropolitan Government Building in de wijk Shinjuku gereisd. Je mag dit gebouw gratis in en hebt een prachtig uitzicht op 202 meter hoogte.

Een andere optie is de bekende Tokyo Skytree. Deze toren is maar liefst 630 meter hoog! Probeer eind van de middag de toren te bezoeken, je kan de stad eerst met daglicht bezoeken en blijft net zo lang rond hangen tot het donker wordt. Het is super gaaf om alle lichtjes van de stad langzaam aan te zien gaan. Wil je echter met helder weer Mt.. Fuji zien? Dan kun je beter in de ochtend gaan, het is dan vaak helder weer.

Metropolitan Government Building Tokyo
Metropolitan Government Building Tokyo

6. Ga op zoek naar de Gundam Robot op Odaiba

Op het eiland Odaiba vind je verschillende bezienswaardigheden en shoppingmalls. Zo vind je hier een replica van het vrijheidsbeeld, de Rainbow bridge, het mori digital art museum en Toyota mega web (een museum van oude en nieuw auto’s). Maar misschien nog wel het leukste is de mega grote Gundam Robot, welke elk uur tot leven komt met muziek en licht. 

Gundam Robot Tokyo
Gundam Robot  Tokyo

7. Eetkraampjes in Uneo park testen

Ueno park is een enorm groot park midden in de stad. Je bezoekt hier de dierentuin, verschillende tempels of ploft lekker op een bankje neer voor een heerlijke lunch. Je vindt hier verschillende streetfood kraampjes welke de meest lekkere gerechten bereiden. Wij aten hier een heerlijke krabsaté. Je hoeft je geen zorgen te maken over de kwaliteit van het eten en of alles wel schoon is. De Japanners zijn super schoon en netjes en gaan zo ook met hun keukens en eten om. Gewoon bestellen en eetsmakelijk alvast!

8. Bezoek de authentieke wijk Asakusa

Asakusa is één van de oudste wijken van Tokyo en is erg toeristisch. In de wijk zijn veel winkeltjes en restaurantjes te vinden. Ook één van de bekendste tempels van Tokyo staat in deze wijk de Senso-Ji tempel. Overdag is het hier super druk met toeristen, maar kun je hier ook gelijk allerlei leuke souvenirs vinden. De winkels sluiten om 5 uur hun deuren en dan wordt het gelijk veel rustiger op straat. Voor een mooi uitzicht over de wijk neem je de gratis lift naar boven in het Asakusa Culture Tourist Information Center. Er is een klein barretje waar je wat kan drinken met een geweldig uitzicht op de Senso-Ji Tempel en de Tokyo Skytree.

Senso-Ji Tempel Tokyo
Senso-Ji Tempel Tokyo

9. Uitgaan in de wijk Shinjuku

Het grootste redlight district van Tokyo vind je in de uitgaanswijk Shinjuku. De straten worden 's avonds fel verlicht door alle neonreclame. Je vindt hier overal bars, stripclubs, maidcafés, karaoke en pachinko. Stap zeker eens zo’n pachinkohal binnen, je vindt hier overal gokkasten en pinballmachines. Het geluid in zo’n pachinkohal is oorverdovend en je snapt niet hoe de Japanners het hier uithouden. Het is ook erg leuk om eens door de straten van de Golden-Gai te wandelen. Hier vind je tientallen kleine barretjes waar vaak maar zo’n 4 tot 8 mensen binnen passen. Wel even opletten, want als toerist mag je niet overal zomaar naar binnen.

10. Kijk je ogen uit in de mode wijk Harajuku

De wijk Harajuku is erg populair onder de Japanse tieners. Het is fantastisch om te zien hoeveel bijzondere kledingwinkels er zijn. De jeugd loopt in de meest gek gekleurde outfits of juist meer als gothics, alles mag en kan. Geniet van alle glitteroutfits, punkers en my little pony knuffels terwijl jij van een heerlijke crêpe geniet. In deze wijk vind je ook veel kattencafe’s die je met een bezoekje kunt vereren.

11. Vaar over de Sumida rivier in een rondvaartboot

In Japan lopen ze qua techniek toch behoorlijk voor op ons, zo ook deze mega stoere rondvaartboot. Er zijn verschillende op- en afstap plaatsen en het is gewoon een relaxte manier om Tokyo vanaf een andere kant te zien. Kaartjes kun je ter plaatse heel makkelijk kopen. Wie wil er nu niet een keer in zo’n hippe rondvaart boot varen?

Rondvaartboot Tokyo
Rondvaartboot Tokyo

12. Steek het grootste kruispunt van de wereld over

In de wijk Shibuya vind je het grootste kruispunt ter wereld de Shibuyu Crossing. Er steken hier honderden mensen tegelijk de straten over wanneer het stoplicht op groen springt. Het is leuk om hier vanaf het Station of vanaf de Starbucks op neer te kijken, het lijkt wel één groot mierennest.

13. Bezoek het Keizerlijk Paleis

Ben je even toe aan rust na alle drukte en hectiek van de stad? Bezoek dan de tuinen van het keizerlijk paleis. Het paleis zelf kan je niet bezoeken, want hier woont de keizer met zijn gezin. Het is wel vanaf een afstand te bewonderen, wie weet vang je nog een glimp op van de Keizer!

De tuinen zijn super mooi ingericht en het is leuk om hier even te relaxen en wat te wandelen. Je hebt ook een erg mooi uitzicht op de hoge kantoorpanden van Tokyo en het bijzondere Tokyo Station.

14. Op zoek naar games en manga

Hou je van stripfiguren, manga en games? Ga dan zeker naar de wijk Akihabara. Het is bizar hoeveel winkels (soms 10 verdiepingen hoog!), arcadehallen en film en muziek shops hier zijn. De Japanners zijn dol op dit soort spelletjes en spullen. Vaak verzamelen ze hele collecties van de meest bijzondere actiehelden of mangafiguren. Ook in Akihabara vind je s-avonds veel felle neonreclames en kijk je je ogen uit!

Akihabara Tokyo
Akihabara Tokyo

15. IJsjes, noodles of drinken uit een automaat halen

Zodra je één dag in Japan bent heb je ze al vaak gezien, de automaten. Overal in Japan staan automaten, niet alleen in Tokyo maar zelfs in de meest kleine bergdorpjes vind je deze automaten. Super handig, want je kan er een lekker koud drankje, koffie, een ijsje of zelfs eten zoals noodles uithalen!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. 15 must dos in tokyo
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.