Mexico, Mexicoooooooooo! | Weflycheap

Mexico, Mexicoooooooooo!

Mexico, Mexicoooooooooo!

Langzaam wegglijdend over het water, zag ik de plek van waar we weg waren gevaren steeds kleiner worden. De zon scheen hoog aan de lucht en de boot zette koers naar open zee tot we niets meer waren dan een lichte stip tussen hemel en water. Geheel in extase zat ik op de boot met mijn reddingsvest al aan en de duikbril als haarband over mijn hoofd geschoven.

Zwemmen met walvishaaien

Van juni tot september kun je in de Golf van Mexico de walvishaaien zien. De plankton die zij eten drijft dan aan het oppervlak, waardoor deze dieren ook naar boven zwemmen. Een walvishaai is zo rond de tien meter lang, maar kan wel tot 15 meter lang zijn. Giechelend van de zenuwen hing ik vervolgens aan de rand van de boot en voor ik het wist sprong ik de zee in. Zo voor zijn opengesperde bek. Eenmaal gelijklijnig naast de walvishaai voelde ik mij als betoverd. Als een klein onderdeel van een veel groter geheel. De zwemvliezen aan mijn voeten bewogen zich langzaam mee, maar ik dacht er niet bij na. Er is niets dat ooit zoveel indruk op mij heeft gemaakt als zo dicht in de leefomgeving te zijn geweest van dit prachtige dier.

Mexico

Het schiereiland Yucatan

Dit was dag twee van mijn vakantie in Mexico en direct een indrukwekkend begin. Naast de wat meer avontuurlijke dingen als het zwemmen met walvishaaien en een 2 uur durende jet-ski tocht, ben ik ook het eiland van Yucatan gaan verkennen. Zo van de drukke bedrijvigheid van Playa del Carmen als badplaats, richting de rust landinwaarts. Ik vond Playa del Carmen zelf rustiger dan Cancún en een goede uitvalsbasis voor mijn Mexicaanse avontuur.

Chichén Itzá

Op de derde dag ging de wekker al rond zes uur in de morgen. Deze dag heb ik Chichén Itzá, één van de zeven wereldwonderen bezocht. Dit was een zeer belangrijke stad ooit voor de Maya’s. Echt adembenemend wat je hier allemaal ziet en mijn tip is om zeker een gids te nemen die je tijdens het ronddwalen de meest indrukwekkende verhalen kan vertellen. Laat jezelf meenemen in de tijd van deze beschaving en fascineren door hun leefgewoontes en prachtige gebouwen als de piramide die je hier op de foto ziet:

MexicoMexico

Tulum

Waar je nog meer echt geweest moet zijn op Yucatan, is Tulum. Hier vind je een prachtig hagelwit strand tussen eeuwenoude ruïnes in. Als een sprookje sta je boven op een klif vanwaar je uitkijkt op de azuurblauwe zee en je het liefst naar beneden wil rennen om direct een duik te nemen in wat een foto lijkt te zijn van een reisbrochure. En zo geschiedde.Nog zo een paradijselijk eiland, is Isla Holbox. Kleurige huisjes met daken van palmbladeren, wuivende palmbomen en hagelwitte stranden. Ja, alle kenmerken van waar je van droomt als je aan een tropisch eiland denkt. Ook ben ik een dagje overgevaren naar Cozumel om hier te genieten bij Mr Sanchos Beach Club en het water te verkennen met mijn snorkel.Voor een ieder die een ideale vakantie zoekt met een mix van sensatie, cultuur en ontspanning, raad ik deze vakantie aan. Terwijl je van je margherita nipt en een heerlijk traditioneel gerecht voorgeschoteld krijgt al luisterend naar de Mariachi’s die gezellige liederen spelen, waan je je al in Mexicaanse sferen. Er is zoveel moois en voor ieder wat wils.. Een wijze les: Een taco zonder guacomole, is als een boterham zonder beleg!

MexicoMexico

Mis nooit meer een topdeal!