117616

Mijn 8 hotspots in Antwerpen

Mijn 8 hotspots in Antwerpen 

Een historische binnenstad, trendy lunchspots en leuke winkelstraatjes: het hippe Antwerpen heeft het allemaal. Je waant je er in het buitenland, maar het is zo dichtbij! Ik probeer deze prachtige stad elk seizoen minstens één keer te bezoeken. Wat zijn de plekken die je niet mag missen? 

 

Klik hier voor alle Antwerpen deals!

 

MIJN TIPS IN ANTWERPEN:

1.  Start je dag in ’t Zuid. Deze bruisende wijk staat bekend als één van de meest hippe wijken van Antwerpen. Je vindt hier volop bijzondere interieurwinkels, kunstgaleries en leuke restaurantjes. Lekker ontbijten, lunchen of koffie drinken doe je bij Tinsel. Een fijn, klein vintage zaakje met erg vriendelijk personeel. En niet onbelangrijk: het eten is er heerlijk. Ze hebben verschillende ontbijt- en brunchcombinaties en je kunt ook pancakes, broodjes, salades of taartjes bestellen. Het kiezen is lastig!

Waar? Vlaamse Kaai 40 (’t Zuid)

2.  Maak vanuit ’t Zuid een wandeling langs de Kade naar het MAS op ‘t Eilandje. In deze buurt vestigen steeds meer trendy restaurantjes en barretjes zich in de pakhuizen aan de Schelde. Het panoramaterras van het Museum aan de Stroom is gratis te bezoeken. Vanaf de tiende etage heb je een prachtig uitzicht over de havenstad. Echt een aanrader!

Antwerpen

Waar? Hanzestedenplaats 1

3.  De historische binnenstad van Antwerpen zit vol verrassingen. De Vlaykensgang was voor mij één van de best verstopte geheimen. Lopend door de kleine steegjes en binnenhofjes, waan je je even in de middeleeuwen. Alsof de tijd er stil is blijven staan! Dit is een heerlijke plek om even te ontsnappen aan de drukte van het centrum en om rustig weg te dromen.

Antwerpen

Waar? Zoek het poortje bij Oude Koornmarkt 16

4.  In Antwerpen wordt je op elke hoek van de straat wel verleid door een schattig bonbonzaakje. En ligt het aan mij, of ruikt het op straat zelfs naar chocolade? Een bijzondere chocoladewinkel is The Chocolate Line. De winkel, in het Paleis op de Meir, ziet er niet alleen geweldig uit, maar er is ook chocolade in de meest gekke smaken te krijgen. Pralines met wasabi, cola- of olijvensmaak bijvoorbeeld. Wil je weten hoe de chocolade gemaakt wordt? Loop dan gewoon even de keuken in!

Antwerpen

Waar? Meir 50

5.  Van chocoladegeur word ik hongerig. En dat komt goed uit, Barnini zit vlak achter de Meir op het Theaterplein. Het gezellige Barnini staat vol met kleurrijke vintage items. Plof neer op één van de banken en geniet van chocolademelk, witte- of melkchocolade, met marshmellows, smarties of oreo. Naast chocolademelk heb ik een zwak voor bagels en taartjes en ook die zijn hier goddelijk. Moet ik nog uitleggen waarom dit mijn favoriete lunchtentje is?

Antwerpen

Waar? Oudevaartplaats 10

6. Modeliefhebbers zijn in Antwerpen op de juiste plek. Naast de bekende winkelstraten zijn er veel kleine straatjes met bijzondere boetiekjes, vintagezaakjes en concept stores. Slenteren doe ik het liefst door de Nationalestraat, Kammenstraat en Korte Gasthuisstraat. Na wat vintage adresjes afgestruind te hebben, vind ik het heerlijk om te windowshoppen in de Schuttershofstraat, een kleine versie van de P.C. Hooftstraat. Eén van de eerste dingen die je zult zien, zijn de groene luifels van Ladurée. Tja, daar wil je natuurlijk wél even naar binnen.

Antwerpen

7.   Een bezoek aan Antwerpen is pas voor mij pas compleet als ik een Kriek heb gedronken. Ja, dat is bier. Met kersensmaak. Gelukkig is het zo zoet dat je geen bier proeft. Een toeristische maar leuke plek om dit te doen is ’t Elfde Gebod. Dit café, in de schaduw van de kathedraal, zit vaak hartstikke vol en dat is niet zo gek. Het interieur is namelijk erg bijzonder, het staat vol met Mariabeelden en andere religieuze kunstwerken.

Antwerpen

Waar? Torfbrug 10

8.  Tot en met 8 januari kun je in Antwerpen genieten van de sfeervolle kerstmarkt op de Groenplaats, Suikerrui, Grote Markt en Handschoenmarkt. Op het Groenplaats kan geschaatst worden. Voor de wintersolden moeten we nog even wachten tot in het nieuwe jaar. Deze gaat van start op 3 januari en duurt de hele maand.

Veel plezier in het heerlijke Antwerpen!

Meer lezen? Zie Diaryofdi.com

 

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!