airbnb

Airbnb

Airbnb is dé website die je zoekt als een keer uniek wil overnachten! Wil je een keer overnachten in een boomhut, in een extreem luxe villa met zwembad of ben je opzoek naar een goedkoop appartement voor een stedentrip? Via de website van Airbnb kun je dit gemakkelijk huren bij lokale mensen. Wat Airbnb zo bijzonder maakt is het feit dat het zomaar kan zijn dat je bij iemand in huis slaapt. Een unieke reiservaring die je niet snel zal vergeten!

Wat is Airbnb?

Het concept van Airbnb is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste boekingswebsites ter wereld. Mensen vanuit de hele wereld kunnen via deze website een huis, appartement of kamer bij een particulier huren. Je zult hier weinig commerciële hotels of appartementen vinden. Doordat je overnacht bij lokale bewoners ontvang je de beste tips bij het verkennen van de omgeving. Dit zorgt ervoor dat je als reiziger een unieke ervaring krijgt! Daarnaast vind je op Airbnb vaak unieke verblijven voor een goedkope prijs, zoals een boomhut midden in de natuur in de Ardennen in België, een luxe villa met zwembad in Mexico of een appartement middenin de stad Barcelona. Wil je toch liever op reis in Nederland? Airbnb heeft ook veel unieke accommodaties op Nederlandse bodem, die zeker een bezoekje waard zijn!

San Miguel de Allende Mexico Airbnb

Ultra luxe villa met zwembad in San Miguel de Allende in Mexico

Hoe werkt Airbnb?

De website Airbnb koppelt verhuurders aan potentiële huurders. Om een accommodatie te kunnen huren kun je een gratis Airbnb account aanmaken. Aan je profiel kun je o.a. een eigen foto, omschrijving van jezelf, je geboortedatum en je telefoonnummer toevoegen. Dit is belangrijk zodat de verhuurder weet wie je bent! Daarnaast kan Airbnb je vragen om een foto van je identiteitskaart te maken. Deze foto wordt niet gedeeld met de verhuurder, maar zo weet de website dat jij 'echt' bent. Via de Airbnb app of de website kun je nu gemakkelijk een geschikte accommodatie kiezen. Heb je een geschikte accommodatie gevonden? Dan kun je heel gemakkelijk de kosten betalen via creditcard, Apple pay, iDeal of Android pay. Let er wel op dat er nog extra servicekosten vanuit Airbnb komen bovenop de normale verhuurprijs. Deze kosten variëren tussen de 0 en 20% op de normale verhuurprijs. 

 

Is Airbnb betrouwbaar?

Ja, Airbnb is een betrouwbare website! Je vindt hier een ruim aanbod aan accommodaties met duidelijke omschrijvingen en recensies. Je hoeft je geen zorgen te maken over de betaalmogelijkheden, want deze worden via Airbnb geregeld. Wel is het goed om kritisch te kijken naar de accomodaties die je van plan bent om te boeken. Lees bijvoorbeeld de recensies die de verhuurder heeft verkregen van de vorige gasten. Daarnaast kun je het profiel van de verhuurder bekijken om te zien of hij vaker verhuurd en of hij het kenmerk 'super host' heeft verkregen. 

 

Tips bij het boeken via Airbnb

Ontdek unieke plekken

Bij het boeken van een accommodatie via de website van Airbnb is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Zo kun je bijvoorbeeld een privé kamer in iemand zijn huis huren. Het voordeel hiervan is dat de verhuurder je persoonlijke tips kan geven over het verkennen van de omgeving. Op deze manier kun je op de meest unieke en niet-toeristische plekjes terecht komen! Vind je het niet fijn om in hetzelfde huis te slapen als je verhuurder? Let er dan op dat je de accommodaties met een privé kamer niet in het filter aankruist. 

Airbnb Isla Mujeres Mexico Zeeschelphuis

Het zeeschelphuis in Isla Mujeres in Mexico 

Bekijk de voorwaarden

Omdat Airbnb voornamelijk met particulieren werkt, kunnen de incheck- en uitchecktijden erg uiteenlopen. Voordat je een accommodatie boekt is het dan ook goed om deze voorwaarden rustig door te lezen. Bevallen de incheck- of uitchecktijden je niet? Dan kun je altijd persoonlijk contact opnemen met je verhuurder. Daarnaast verschilt het annuleringsbeleid per accommodatie. Het annuleringsbeleid is onder te verdelen in flexibel, gemiddeld en streng. De meeste accommodaties kun je binnen 48 uur kosteloos annuleren. Bij een flexibele annulering kun je vaak tot 24 uur voor je verblijf annuleren. 

 

Lees de recensies 

Voordat je een accommodatie gaat boeken, raden wij het je aan om eerst de recensies goed door te lezen. Vaak kun je uit de recensies lezen wat voor faciliteiten er in de buurt zijn en hoe de omgeving eruit ziet. Bevindt je accommodatie zich in een onrustige buurt, dan zul je dit ongetwijfeld kunnen lezen in de recensies. 

 

Gemaakte servicekosten terugvragen

Heb je vanaf juli 2016 een boeking bij airbnb gedaan? Wist je dat je de gemaakt servicekosten kan terugvragen? Dit heeft de rechtbank van Amsterdam op 9 maart 2020 bepaald. Bekijk voor meer informatie onze gemaakte servicekosten claimen pagina. 

 

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!