12 gouden reistips weflycheap om goedkoper reizen

12 gouden reistips om goedkoper te reizen!

Het kan dus écht! Wat kan dan echt? Goedkoper op vakantie! Dat is weflycheap. Daarom hebben we voor jou 12 ultieme, geldbesparende reistips samengesteld, 100% gebaseerd (en bewezen) op onze eigen ervaringen. Wedden dat jij nu ook geld kunt besparen op jouw vakantie! Oh ja, weflycheap helpt je hier natuurlijk dagelijks bij door de beste vakantiedeals op het internet alvast voor jou te zoeken. Weflycheap zoekt, jij boekt. Enjoy your holiday!

Reistip 1: boek niet te vroeg

Boek je vliegticket niet te vroeg; gemiddeld genomen zijn vliegtickets zes tot acht weken voor vertrek het goedkoopst. Daarna gaan de prijzen omhoog en zijn ze vooral voor de zakelijke markt interessant. Last minute vliegtickets zijn altijd duur, niet doen dus! Behalve bij touroperators met een eigen luchtvaartmaatschappij zoals TUI, die moeten zeker in de zomerperiode vaak nog van hun extra stoelen af. De vliegtuigen vliegen toch, dus dumpprijzen. Dan kan je zeker met 50% korting boeken t.o.v. de prijzen in januari.

Reistip 2: check bestemmingen

Bestemmingen waar veel luchtvaartmaatschappijen op vliegen zijn een stuk goedkoper. Naar Sydney kan je vaak al voor €550, terwijl Suriname niet snel voor onder de €699 weg gaat. Ook Curaçao is daarom een relatief dure bestemming.   

Reistip 3: durf te wachten

Last minutes bestaan ook zeker voor complete pakketreizen: dus wachten! Durf te wachten als je enigszins flexibel bent! Een zomervakantie naar Aruba boek je in januari voor €1399 maar dit kan in juli zo maar eens €799 per persoon zijn. Dat is makkelijk besparen. Uiteraard kan het wel zo zijn dat jouw resort, of jouw eiland al vol zit. Dus enige flexibiliteit hierin is wel aan te raden. Touroperators kopen namelijk capaciteit van te voren in, dus leegstand kost hen extra geld. Wij vergelijken duizenden vakanties per dag en zien het prijsniveau op elk moment en weten dat dit 100% waar is. 

Reistip 4: wees flexibel qua vertrek

Wees flexibel. Pin je niet vast op één dag maar kijk ook naar de dagen eromheen. Dan kan je honderden euro’s besparen! De duurdere dagen vallen vaak in het weekend als het gaat om vliegtickets of complete pakketreizen.   

Reistip 5: wees flexibel qua luchthaven

Wees daarnaast flexibel qua luchthaven. Het kan bijvoorbeeld een stuk goedkoper zijn om vanaf Brussel of Düsseldorf te vliegen. Zeker in de vakantieperiode. In Duitsland en België hebben ze namelijk andere vakantieperiodes, dus zijn de prijzen in onze vakanties soms wat voordeliger.

Reistip 6: boek 2 enkele reizen

Boek 2 enkele reizen, bijvoorbeeld heen met Ryanair en terug met easyJet. Dit kan je zo maar eens een paar tientjes besparen! Simpel, maar veel mensen vergeten deze optie.   

Reistip 7: gebruik een creditcard 

Gebruik een creditcard om te boeken! Dan ben je vaak vanzelf verzekerd tegen extra kosten die je moeten maken bij vertragingen van de airline of de extra kosten die je maakt wanneer je bagage zoek is. En je spaart nog miles ook!   

Reistip 8: error fares spotten 

Houd error fares in de gaten! Dit zijn prijsfoutjes van luchtvaartmaatschappijen. Dan ben je spekkoper. Zo vlogen wij laatste nog retour naar NYC met goede vliegtijden voor €140. Volg weflycheap voor deze error fares!   

Reistip 9: goedkoop overnachten

Boek je een hotel via Booking.com of een andere hotel verzamelwebsite? Dan kan je GELD besparen. Hotels die niet bij een keten zijn aangesloten kan je altijd zelf bellen / mailen en zo bespaar je al snel 10 tot 20% op jouw kamer prijs. En grote hotelketen bieden vaak al op hun eigen website het laagste tarief aan. Booking.com rekent namelijk 10 tot 15% aan hotelliers. En die korting kan makkelijk tussen jou en het hotel gedeeld worden.

Reistip 10: roadtrippen

Hotelprijzen in grote steden zijn vaak in het weekend lager, dit omdat de zakelijke markt dan niet actief is en er veel kamers leeg staan. Vliegtickets zijn in het weekend juist duurder, roadtrippen dus!   

Reistip 11: rustige reisperiode

Hotels zijn last minute goedkoper in een rustige reisperiode. Bijvoorbeeld voor New York kan je in februari voor €100 een hotel op Times Square boeken. In juli kost ditzelfde hotel je zeker €250. Makkelijk besparen dus.   

Reistip 12: weflycheap

Houd de website van weflycheap in de gaten. Het is tevens mogelijk om een alert aan te maken voor een bestemming op weflycheap. Zo blijf je op de hoogte van de beste aanbiedingen die je normaal gesproken zelf niet kan vinden.   

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!