Zakynthos, het droomeiland waar de zon altijd schijnt en de schildpadden om je heen zwemmen. Kortom, een must go! Het eiland heeft een oppervlakte van 410 vierkante kilometer en hoort bij de Ionische eilandgroep. De naam Zakynthos is afkomstig van de zoon van Dardanus, wiens naam ‘Zakynthos’ was. Dardanus was de legendarische zoon van de bekende Griekse god Zeus. Dardanus was de koning van Troje en heeft volgens de Griekse mythologie de eerste stad op het eiland gebouwd. Er zijn ook mensen die beweren dat de naam afkomstig is van de bloem ‘Yakinthos’ die veel op het eiland voorkomt.

Funfact:

Zakynthos kent jaarlijks ongeveer 500.000 bezoekers.

Il fiori di Levante

Zakynthos wordt vaak liefkozend ‘Il fiori di Levante‘, oftewel bloem van het O osten genoemd. Niet verwonderlijk, want de uitbundig bloeiende flora en fauna maken Zakynthos tot een fraai en bijzonder eiland. Het eiland heeft heel vruchtbare grond en een zacht klimaat met regelmatig wat regen. Het eiland staat daarom ook vol met mooie bloemen, planten en olijfbomen. Ook zijn er grote wijngaarden, in de regio Kalipado staat de grootste wijnfabriek. Zakynthos is een paradijs voor fietsers, wandelaars en zonliefhebbers. Hoofdstad Zakynthos-stad is sfeervol en een heerlijke plek om rond te dwalen en te winkelen. Vanuit de in de bergen gelegen dorpjes Loucha en Giri heb je een prachtig uitzicht op de omgeving.

Funfact:

dat zoveel Griekse deuren en ramen diepblauw zijn, is niet omdat de Grieken dat zo’n mooie kleur vinden. Dit type diepblauw zou namelijk de kwade geesten afweren.

De Griekse keuken

Ook in Nederland heb je veel Griekse restaurants, dus de meeste gerechten zullen je niet vreemd in de oren klinken. Een lekkere tzatziki met stokbrood, fetakaas, een souvlaki of juist lekkere Griekse gyros? Je kan het op Zakynthos allemaal krijgen, van de beste kwaliteit! Het enige verschil tussen de restaurants in Nederland en Griekenland is dat het eten in Griekenland vaak niet heel warm geserveerd wordt. De Grieken houden er namelijk van om direct aan te kunnen vallen en willen het eten dus graag op eet-temperatuur.

Een typisch Grieks drankje is Ouzo. Dit is een bekend drankje van anijs en is vrij bitter. In vrijwel elk Grieks restaurant krijg je dit drankje gratis na het eten. Als je niet van de bittere smaak houdt, dan kun je ervoor kiezen het te mixen met een Fanta’tje.  Zo drink je het lekkere drankje weg als ranja!

Funfact:

Griekenland produceert jaarlijks zo’n 300.000 ton olijfolie. Elke Griek consumeert jaarlijks zo’n 20 kg van het spul!

Must do’s Zakynthos

Naast de prachtige stranden en de helderblauwe zee heeft het eiland nog zo veel meer te bieden. De meest bekende toeristische trekpleister is Shipwreck Beach, een adembenemend wit strand met een oud scheepswrak erop dat je alleen per boot kunt bereiken. Het strand wordt omringd door witte kliffen van maar liefst 400 meter hoog! Vanaf hier heb je ook een prachtig uitzicht op het strand, wat zeker de moeite waard is. Wat je ook zeker niet mag missen zijn de Blue Caves. Deze prachtige grotten staan bekend vanwege het waanzinnig blauwe water. Ook hier moet je weer met een bootje naartoe varen. Een laatste tip is speciaal voor de onderwaterwereld liefhebbers. Wanneer je van duiken en snorkelen houdt, moet je bij Marathonissi zijn. Het water is hier super helder en er zijn prachtige gekleurde vissen en planten te zien. Ook zwemmen de bekende Caretta Caretta zeeschildpadden hier rond. Als je gelukt hebt, spot jij er een!

Spontaan zin gekregen in een heerlijk vakantie naar dit wauw eiland? Bekijk dan hier de deals van dit moment!

Widgets Magazine