Warschau is de hoofdstad van Polen & heeft alles voor een perfecte citytrip! Verdiep je in de geschiedenis, ontdek het uitgaansleven & geniet van veel gratis activiteiten. Je kunt tegenwoordig al voor €20 retour vliegen naar deze stad en verblijft ook nog eens mega goedkoop. Nog een pluspunt: het leven in Warschau is zeer goedkoop.

Check hier de vlog van WeFlyCheap in Warschau.

Funfact:

Polen drinken jaarlijks gemiddeld 384 glazen bier per persoon

Over Warschau

Warschau is de hoofdstad van Polen, en met bijna 2 miljoen inwoners ook de grootste stad. Je vliegt binnen 2 uur met verschillende maatschappijen naar Warschau. Je kunt het beste een bezoekje brengen aan Warschau in het voor of najaar (mei, juni, september en oktober). De meeste regen valt namelijk in de zomer en in de winter kan het er erg koud zijn. In Polen betalen ze met de Zloty. 1 Euro staat (ongeveer) gelijk aan 4,40 Zloty. De prijzen voor eten en drinken in Warschau zijn erg gunstig! Zo heb je al een biertje voor omgerekend €1,20. Je kunt de stad het beste verkennen op de fiets (er zijn op veel plekken fietspaden aanwezig), met het OV (super goedkoop) of te voet.

Funfact:

de ‘oude stad’ van Warschau is slechts 50 jaar oud

Bezienswaardigheden in Warschau

Warschau is een stad met een rijke geschiedenis. Duik in de geschiedenis door het bezoeken van musea, een tour door de stad (met gids) of huur een fiets & ontdek het zelf.

Free walking tours

Je kunt in Warschau deelnemen aan verschillende gratis wandeltours, dit is zeker een aanrader. De tours duren ongeveer 2 uur & zijn kosteloos. Je kunt naar waardering fooi voor de gids achterlaten na de tour. Aantal voorbeelden van tours die je kunt doen:

  • Old Town Warschau
  • Joods Warschau
  • Warschau in oorlog
  • Communistisch Warschau
  • Warschau crime

Musea

Breng ook een bezoek aan 1 van de 60 musea in de stad. De meeste musea hebben één dag in de week wanneer de toegang gratis is. Zo kom je tijdens de Joods tour langs POLIN (Museum of the History of the Jews). Sluit je indrukwekkende tour af met een bezoek aan dit museum. Ook het museum over de opstand tijdens de WO II is erg indrukwekkend.

Winkelen in Warschau

Warschau is geen winkelstad zoals Milaan maar toch kun je uitstekend een dagje winkelen. Er zijn verschillende overdekte winkelcentra in de stad (handig op een regenachtige dag). Bezoek bijvoorbeeld  Złote Tarasy. Dit is een groot winkel-kantoor-en entertainment complex. Je vindt hier 200 winkels (vooral internationale merken) en restaurants.

Het Paleis van cultuur en Wetenschap

Dit indrukwekkende gebouw valt niet te missen wanneer je Warschau bezoekt. Het gebouw is zowel gehaat al geliefd bij de inwoners van Warschau omdat het een geschenk was van Jozef-Stalin. Het gebouw is de op één na hoogste toren met klok ter wereld en heeft verschillende functies. Zo vind je er een museum, kantoorruimte, tentoonstellingsruimte, een theater en een bioscoop. Voor minder dan €5 kun jij naar de 30ste verdieping van dit gebouw en genieten van het uitzicht over Warschau.

Funfact:

het Poolse alfabet bestaat uit 32 letters

De 2e Wereldoorlog in Warschau

De oorlog heeft bijna de hele stad verwoest. De ‘oude stad’ van Warschau is opnieuw opgebouwd na de oorlog, in dezelfde stijl als dat het voor de oorlog was. Alles lijkt dus heel oud, maar is in feiten slechts 50 jaar oud. Voor de oorlog was Polen nummer 2 in de wereld qua Joodse inwoners, na New York. Alle Joden werden tijdens de WO II ‘opgesloten’ in de grote Joodse wijk, de Getto. De niet Joodse bewoners die hier woonde moesten vertrekken en er werd een 3 meter hoge muur gebouwd om de wijk. Joden die buiten de Getto woonde werden gedwongen om te verhuizen. Bezoek je Warschau dan kun je niet om deze gebeurtenissen heen. De gidsen die de tours door de stad begeleiden kunnen je hier veel meer over vertellen!

Funfact:

het symbool van Warschau is een zeemeermin

Wil jij ook op een goedkope citytrip naar Warschau? WeFlyCheap heeft de beste deals voor jou!

Widgets Magazine