Venetië; ook wel de stad van de liefde genoemd en gelegen aan de Adriatische Zee. Venetië is de perfecte stad voor een stedentrip met je geliefde en je kunt er goed vermaken! Binnen twee uur bereik je Venetië al per vliegtuig en kan je al met je koffertje buiten staan. Ideaal dus ook als weekend break! 😉 Ga je liever niet per vliegtuig? Dan kan je ervoor kiezen om er een toffe roadtrip van te maken en Venetië te combineren met andere mooie Italiaanse steden.

Funfact:

In Venetië wonen ongeveer 260.060 mensen

Over Venetië

Het is een magische stad en spreekt tot de verbeelding. Venetië is op een autovrije stad en is op maar liefst 120 eilandjes gebouwd, welke met elkaar verbonden zijn door meer dan 400 bruggen! Niet voor niets wordt dit ook wel de waterstad van Europa genoemd. De enige manier om jezelf door deze stad te verplaatsen is dus per voet of boot. Idyllischer dan dat ga je het niet krijgen!

Funfact:

Venetië ontdek je goedkoop met Venezia Unica City Pass

To do’s in Venetië

Romantischer ga je het niet krijgen: vaar samen met je geliefde in een gondel door de stad langs de vele kerken, pleinen, paleizen en herenhuizen! Kom vervolgens met een sterke espresso bij op het San Marco plein en bevindt je in het midden van alle hectiek en drukte. Leuk om te doen: mensen kijken. 😉 Ben je de drukte zat? Loop dan twee steegjes verder en je waant je weer alleen op de wereld. Ja, Venetië is inderdaad een stad van contrasten! Wat je ook zeker niet mag overslaan tijdens een bezoek aan de stad van de liefde is het shoppen naar Italiaanse modemerken. Wil je een souvenir meenemen voor het thuisfront? Scoor dan in één van de kleine ateliers een mooi Murano glas of een carnavalsmasker.

Funfact:

De beste tijd om naar Venetië te gaan is het hele jaar (in de winter is het wel kouder dan in de zomer)

Cultuur in Venetië

Een evenement wat je nooit meer gaat vergeten is het Venetiaans carnaval! De eerstvolgende keer vind plaats van 11 t/m 28 februari 2017. Plan jouw citytrip maar alvast, je gaat dit geweldig vinden! Ook voor de theaterliefhebbers is Venetië the place to be. Een paar mooie theaters die je in deze stad tegenkomt zijn: La Fenice, Teatro Goldoni, Teatro Malibran en Teatro a Vogari. Naast prachtige toneelvoorstellingen kan je ook je ogen uitkijken wat betreft kunst. Eens in de twee jaar wordt er hier Biënnale van Venetië gehouden, een wereldberoemde kunsttentoonstelling!

Funfact:

Een evenement voor op je bucketlist: Venetiaans carnaval!

Dineren en uitgaan in Venetië

Ieder restaurant in Venetië heeft wel vis en zeevruchten op de kaart staan. Hier staat Venetië bekend om! Maar ook voor de pizza’s en pasta’s ben je hier aan het juiste adres. Wij raden je aan om niet te dicht bij het San Marco plein uit eten te gaan omdat de prijzen hier relatief hoog liggen ten opzichte van restaurants die een paar steegjes verderop zitten.

Ga je na het diner nog even lekker borrelen? Dan zijn de barretjes en restaurants rondom de Rialtomarkt ideaal! Hier kan je een leuke kroegentocht doen. Op en rondom de pleinen zitten vaak ook veel jongeren te chillen tot in de late uurtjes met meegebrachte flessen wijn.

Ook mag je een héérlijk ijsje van de gelateria niet overslaan. In de zomer is het trouwens niet ongewoon voor de lokale bevolking om te ontbijt met ijs… dus leef je uit! 😉

Funfact:

wat je zeker gehad moet hebben is IJS!

Sta jij nu te trappelen om naar Venetië af te reizen? Dat begrijpen wij heel goed! Check dan snel hier de beste deals.