Spanje; het land van de Sangria, Paella en zonnige stranden. Dé bestemming voor zonliefhebbers dankzij de kilometers lange stranden. Maar naast zon, zee en strand heeft het land veel meer te bieden. Er zijn namelijk veel prachtige steden die absoluut een bezoek waard zijn. Daarnaast is er ook nog eens veel architectuur te vinden door het hele land.

Funfact:

Beste reistijd voor Spanje is van april tot november

Over Spanje

Binnen een paar uur vliegen sta je al op Spaanse bodem. Dit Zuid-Europese land heeft zoveel te bieden dat je met één vakantie nog lang niet alles ontdekt hebt. Zo heerst er op de Canarische Eilanden een totaal ander sfeertje dan bijvoorbeeld het vaste land. De Spaanse keuken is ook een belevenis op zich. Denk bijvoorbeeld aan de vele soorten tapas die je er kunt eten, de heerlijke paella, wat een typisch gerecht van dit land is of één van de vele visgerechten. Daarbij mag natuurlijk de typisch Spaanse sangria niet ontbreken. Bij zowat elk restaurantje of barretje kun je dit heerlijke huisgemaakte drankje bestellen. Daarnaast staat Spanje ook bekend om zijn rode wijn.

Het is trouwens erg ongebruikelijk om je bord niet leeg te eten in een restaurant, dit wordt gezien als een belediging naar de kok.

Funfact:

Traditionele Spaanse lekkernij Churro’s

Stedentrip Spanje

Naast het vaste land zijn veel steden in Spanje ook geweldig. Ontdek bijvoorbeeld een van de bekendste steden: Barcelona. Met onwijs veel bezienswaardigheden waaronder de meest bekende: de Sagrada Familia. Maar om de echte temperamentvolle sferen van Spanje te ontdekken is Sevilla een uitstekende keuze. Valencia is dé stad met veel architectuur. Let wel op wanneer je hier heen gaat, want in augustus is het jaarlijkse tomaten gevecht festival. Of je daar bij aanwezig wil zijn..? 😉 JA! Natuurlijk 🙂

Funfact:

Aantal toeristen per jaar 60.700.000

Citytrip Valencia

Goedkope vakantie Spanje

Wist je dat een vakantie naar de Spaanse stranden en steden helemaal niet zo duur hoeft te zijn? Dankzij de vele bezienswaardigheden (waarvan veel ook nog eens gratis zijn) hoef je je geen moment te vervelen. Ga bijvoorbeeld naar Sevilla, deze stad is gewoon een openluchtmuseum dankzij de vele bezienswaardigheden. Wil je liever een goedkope zonvakantie? Ga dan buiten het hoogseizoen. Je kan bijvoorbeeld in april tot juni en september tot november al heel goedkoop naar een all inclusive resort. Deze periodes worden ook nog eens benoemd als de maanden met het beste weer.

Funfact:

Nationale feestdag 12 oktober

Spaanse gebruiken

Verwacht niet van Spanjaarden dat ze net zo stipt zijn als wij Hollanders. Spanjaarden zijn gemiddeld 15 tot 30 minuten te laat. En dat terwijl ze ook nog eens tussen de middag een paar uurtjes siësta kunnen houden. In grote steden zal je hier niet snel last van hebben, maar in kleinere plaatsjes merk je al snel dat de winkeltjes tussen de middag gesloten zijn (wel zijn ze in de avond langer open, hoera!).

Funfact:

184 glazen bier drinkt één Spanjaard gemiddeld per jaar

Of je nou naar het Spaanse vaste land gaat, naar de Ballearen (Ibiza, Mallorca en Menorca) of de eeuwig zonnige Canarische eilanden, je kan ze supervoordelig boeken. Check hier de actuele topdeals naar Spanje!

Funfact:

Nationale sport van Spanje is Voetbal

Widgets Magazine