De bijnaam van Rome is de ‘Eeuwige stad’. Vroeger was Rome namelijk de hoofdstad van het Romeinse Rijk. Inmiddels is Rome uitgegroeid tot een ontzettend grote wereldstad met duizenden bezoekers per dag. Rome behoort dan ook tot één van de meeste bezochte steden van de hele wereld! Als je een citytrip naar Rome boekt, zal je begrijpen waarom. Je baant je in een wereld van cultuur, architectuur en opperste gezelligheid!

Over Rome

Rome is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Italië. Binnen 2,5 uur vliegen vanaf Amsterdam bevind je je al in dit gezellige toeristenoord. In welke maand je op citytrip gaat doet er niet toe, want Rome is het hele jaar door een bezoek waard! Het goedkoopst ga je buiten de zomervakantie, maar ook in de zomervakantie vallen de prijzen voor een ciytrip reuze mee. Je kan de stad op verschillende manieren verkennen. Je kan al ontzettend veel zien tijdens een stadswandeling. Maar hou er rekening mee dat Rome gebouwd is op 7 heuvels. Dat wandelen kan soms dus erg tegenvallen! Maar ach, dan neem je toch gewoon een lekker kopje koffie in een Italiaans cafeetje om uit te rusten? Italianen zijn tenslotte masters in het maken van goede koffie!

Een andere manier om de stad te verkennen is het huren van een scooter. En om dan in thema te blijven natuurlijk een rode Vespa! Vespa’s zijn het meest voorkomende vervoersmiddel in Rome en daardoor zijn de wegen erg toegankelijk voor scooters. Tenslotte kan je natuurlijk ook reizen door middel van openbaar vervoer. De metro is echter niet aan te raden, omdat er maar 2 metro netwerken zijn door de vele schatten die onder de grond verborgen liggen. De bus is dus een betere optie!

Bezienswaardigheden in Rome

Rome is een bezienswaardigheid op zich. Terwijl je door de gezellige straatjes loopt, wordt je verleid door alle mooie Italiaanse gebouwen en pleinen om je heen. Rome is bovendien een heaven voor shopliefhebbers, cultuurliefhebbers en feestbeesten. Er zijn oneindig veel winkels, markten, musea, kroegen en discotheken! Te veel om op te noemen! Tijdens je citytrip naar Rome zijn er een aantal dingen die je zeker niet mag missen. We noemen hier de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op:

 • Forum Romanum

  Het Forum Romanum is een archeologisch park dat vroeger het centrum van Rome was. Alle belangrijke beslissingen over politiek en dergelijke werden in dit centrum genomen. Het Forum Romanum bestaat inmiddels uit een grote vlakte die volstaat met ruïnes. Deze ruïnes zijn van onder andere tempels, winkels, huizen of basilica.

 • Colosseum

  Het Colosseum staat in nauw verband met Rome. Een bezoek aan het Colosseum mag je dus niet missen! Het Colosseum was het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. De keizer organiseerde hier spelen/gevechten voor het vermaak van het publiek. Zowel gladiatoren (vaak slaven) als wilde dieren vochten hier tegen elkaar.

 • Trevifontein

  De Trevifontein is de grootste, en dus de meest bezochte fontein van Rome. Vergeet niet om met je rug naar de fontein te staan en een muntje over je schouder te gooien. Dit zou betekenen dat je Rome nog een keer zal bezoeken. Dagelijks wordt er zo’n 3.000 euro in de fontein gegooid! Gelukkig gaat dit geld uiteindelijk allemaal naar een goed doel.

 • Piazza di Spagna

  Piazza di Spagna is een sfeervol plein waar je prima terecht kunt voor een hapje of een drankje. Het zit er vol met gezellige cafés en restaurants. Bovendien is dit plein ook een must voor shopliefhebbers, want rondom het plein zitten eindeloos veel leuke winkeltjes! Wat Piazza di Spagna zo populair maakt zijn de Spaanse trappen, waar zowel toeristen als locals een rust momentje nemen om uit te kijken over het drukke plein.

 • Museo Nazionale Romano

  Voor de cultuurliefhebbers is Museo Nazionale Romano zeer aan te raden. Dit museum is verdeeld over 4 gebouwen en toont een unieke collectie aan archeologische vondsten. Deze collectie behoort tot één van de belangrijkste archeologische collecties ter wereld!

 • Vaticaanstad

  Vaticaanstad is de kleinste staat van de wereld en het bevindt zich in Rome. Het wordt geregeerd door de paus. Vaticaanstad staat vól met indrukwekkende bezienswaardigheden en je kan het dus niet overslaan tijdens je citytrip naar Rome! Bezoek bijvoorbeeld de Sixtijnse Kapel, de Engelen Burcht, de Sint-Pietersbasiliek of het Vaticaan Museum. Met een beetje geluk laat de paus ook nog zijn gezicht zien!

Food in Rome

Een reden om naar Italië te reizen is natuurlijk het overheerlijke Italiaanse eten en drinken. Pasta’s, pizza’s, gnocchi, ijs, Italiaanse wijn en ga zo maar door! Italianen hebben soms echter hun eigen manier van eten bereiden. Zij eten een pizza bijvoorbeeld het liefst zonder tomatensaus en kaas! Ze zijn dol op de pizza bianca, een krokante pizza met slechts wat zout en kruiden.

Pasta eten de Italianen niet als hoofdgerecht, zoals wij dat zouden doen, maar als voorgerecht. Hun diners zijn namelijk opgebouwd uit 4 gangen: het diner begint met wat hapjes vooraf (antipasti), daarna krijg je een pastagerecht (primi), vervolgens krijg je als hoofdmaaltijd een vis- of vleesgerecht (secondi) en je eindigt de maaltijd met een dessert (dolci).

Zoals we net al zeiden zijn de Italianen ook masters in het maken van koffie. Let er wel op dat je raar aangekeken kan worden wanneer je een cappuccino bestelt in de middag of de avond. Italianen hebben nou eenmaal de gewoonte om na 11 uur ’s ochtends geen cappucchino’s meer te drinken. En nog een tip: wil je een gewone kop koffie bestellen, bestel dan geen caffé. Dit is namelijk een espresso en een caffè americano is een gewone koffie! Bovendien is het overal in Rome gebruikelijk om eerst te bestellen en te betalen en dan pas je bestelling op te halen met je bonnetje.

Heb je dorst gekregen van de lange stadswandeling, het shoppen of het bezoeken van die vele musea, neem dan een slokje uit de lange neuzen op de hoek. Rome staat namelijk bekend om de velen drinkwaterfonteintjes die op iedere hoek van de straat te vinden zijn. Deze fonteintjes noemen de italianen nasoni, oftewel de ‘grote neuzen’.

Ook zoveel zin gekregen in een goedkope vakantie naar Rome? WeFlyCheap heeft de beste deals voor jou!

Widgets Magazine