Praag; de stad met vele bijnamen. Misschien heb je ze wel eens gehoord: de Gouden Stad, het Parijs van het Oosten, de Stad van de honderd torens en Europa’s Openluchtmuseum. Deze stad is de hoofdstad van Tsjechië en ligt aan de Moldau. Met het karakteristieke aanzicht van de stad zorgt dit voor een sprookjesachtig plaatje! Het is een ideale stad voor een citytrip of een weekend break, want je kunt je er gemakkelijk een paar dagen vermaken. Binnen slechts anderhalf uur bereik je deze magische stad al!

Funfact:

In Praag wonen ongeveer 1.247.000 mensen

Over Praag

Welke bijnaam je Praag ook wilt geven, het staat in ieder geval garant voor historie, kunst én cultuur. Iedere citytrip liefhebber kan zijn hart hier ophalen! Sterker nog, je zult ogen en oren tekort komen. Wat dacht je van de Joodse Wijk, de St. Nicolaasker, de Praagse Burcht of het Astronomisch Uurwerk? Wij kunnen nog wel even doorgaan hoor… 😉 Naast dat Praag gewoon een betoverende stad is staat het ook bekend om de Karelsbrug, dé brug die de twee gedeeltes die gescheiden zijn door de Moldau met elkaar verbindt en niet te vergeten: Tsjechisch goud! Deze stad is de bakermat van het koele pilsje en volgens kenners kan je het nergens beter krijgen dan in deze stad!

Funfact:

Praag ontdek je goedkoop met de Prague City Pass!

To do’s in Praag

Met stip op nummer één: wandelen! Slenter door de mooie straatjes en kijk je ogen uit! Van prachtige bruggen en historische gebouwen tot ongeveer 500 torens en natuurrijke parken! Stop voor een kodak-momentje in het Gouden Straatje en bewonder het Astronomisch uurwerk. Ook de shopaholics worden blij in Praag. Flaneer over de moderne winkelboulevards en slenter door de authentieke straatjes vol met kleine boetiekjes.

Ga je met je geliefde naar Praag? Wandel hand in hand over de Karelsburg wanneer de maan hoog aan de hemel staat en de brug sfeervol is verlicht. Romantiek is gegarandeerd!

Funfact:

de beste tijd om Praag te bezoeken is het hele jaar door

Cultuur in Praag

Lekker cultuur snuiven in Praag? Dat is goed mogelijk! Je kunt de vele gezichten van deze betoverende stad ontdekken door bijvoorbeeld musea te bezoeken. Maar niet alleen in de musea vind je kunst. Zo zijn de vele bruggen die gebouwd zijn in Praag ook stuk voor stuk kunstwerken. De ene brug is alleen te gebruiken voor voetgangers, een ander voor metro’s en weer anderen voor auto’s. Bruggen die je zeker van dichtbij moet bekijken zijn de wereldberoemde Karelsbrug en de Nusle Brug.

Genoeg van de fikse wandeling die je net achter de rug hebt? Rust dan even uit op een van de vele pleinen die Praag rijk is. Op welk plein je ook gaat chillen, om je heen zie je de meest indrukwekkende bouwwerken. Op het Oude Stadsplein en het Wenceslasplein kun je je uren vermaken!

Nadat je jezelf even hebt opgeladen kan je verder gaan met je verkenningstocht. Breng een bezoek aan de Praagse Burcht, één van de beroemdste burchten ter wereld. Kan je niet genoeg van al dit moois krijgen? Bezoek dan ook het Oude Koninklijk Paleis!

Funfact:

één van de beroemdste bruggen én burchten vind je in Praag!

Dineren en uitgaan in Praag

Vleesliefhebbers: you’re lucky! De Tsjechen houden namelijk van vlees. Dit gerecht vind je dan ook meermaals terug op de menukaart. Tegenwoordig wordt er steeds meer ruimte gemaakt voor nieuwe en hippe tentjes waar je meer kunt eten dan het traditionele goulash gerecht. Iedere internationale keuken is wel vertegenwoordigd in de stad. Vergeet trouwens niet om een Tsjechisch biertje te bestellen bij je eten! 😉

Ook de partypeeps kunnen in Praag alle kanten op! Van lokale kroegen tot trendy clubs en van een gezellige wijnbar tot een hippe loungebar, Praag heeft het allemaal! Vooral rond het Wenceslas plein vind je véél uitgaansgelegenheden!

Funfact:

je moet zeker wat lekkers kopen bij één van de vele cukrárna’s!

Tips vervoer Praag

  • Met het openbaar vervoer (tram en bus) kan je bijna overal komen. Op deze manier kan je alles gemakkelijk bezoeken tijdens je stedentrip naar Praag.
  • Is het lekker weer? Kies dan voor de City Bike ipv de warme bus 😉 Op deze manier zie je nóg meer van de stad en waait er een lekker bries door je haren.
  • Ga je met de auto naar Praag? Dan hoef je over de parkeergelegenheid niet in te zitten. Je kan bijna langs iedere straat parkeren en er zijn voldoende parkeergarages. Het historische centrum wil je mijden, want hier zijn de straatjes soms enorm smal! Lang parkeren? Kies dan voor de garage, hier staat je auto het veiligst!

Ben je nu ook zo enthousiast geworden over Praag? Bekijk hier dan de citytrips naar de Gouden Stad!