Portugal; het land van de lekkere wijn, zonnige stranden en prachtige steden. Echt een bestemming die je gewoon een keer gezien moet hebben! Of je nou naar het zonnige zuiden – de Algarve – gaat, een citytrip maakt naar een van de vele prachtige steden of een rondrit maakt door het veelzijdige land… je zal je geen moment vervelen!

Funfact:

de beste reistijd voor Portugal is van april t/m oktober

Over Portugal

Je vliegt al binnen 2 uur naar deze zonnige bestemming! Eenmaal aangekomen in Portugal merk je al snel dat de bevolking erg vriendelijk is. Bovendien lijkt het in veel dorpjes bijna alsof je een ansichtkaart binnenloopt, zo mooi! Portugal heeft vele knusse restaurantjes en vooral aan zee proef je hier heerlijke visgerechten. Maar Portugal is ook erg goed in het bereiden van de typisch Portugese kip piri piri, een ware specialiteit. En, niet te vergeten: drink een lekker glaasje port. Je raadt het al, een typisch Portugees drankje. 🙂

Funfact:

een traditionele Portugese lekkernij is Pastéis de Belem

Stedentrip Portugal

De Portugese hoofdstad Lissabon is een prachtige stad. Met de groene parken, kabeltrams en kronkelende straatjes is het een van de oudste steden van Europa. Wist je trouwens dat de bekende brug van Lissabon gemaakt is door dezelfde makers als de Golden Gate Bridge in San Francisco? Tijdens je reis naar Portugal mag ook zeker een stedentrip naar Porto, de stad van de port, niet ontbreken. Een culinaire stad met een adembenemend uitzicht.

Funfact:

nationale feestdag op 10 juni, Dia de Camões

stedentrip Porto & Lissabon

Goedkope vakantie Portugal

Voor het beste weer reis je tussen april en oktober naar Portugal. Voor de beste prijs reis je meestal in april, mei of oktober. Vooral wanneer je niet aan een bepaalde reisperiode gebonden bent, kan je al supergoedkoop op vakantie naar het zuidelijke Algarve, de eilandengroep Azoren of een van de leuke steden van dit land!

Funfact:

een Portugees drinkt gemiddeld 196 glazen bier per jaar

Wanneer je een lekkere zonvakantie, stedentrip of Fly & Drive wil boeken, is Portugal een ware topper om te gaan ontdekken. Drink een lekker glaasje port, eet een van de lekkere Portugese gerechten en geniet op jouw manier van dit prachtige land!

Funfact:

de nationale sport van Portugal is voetbal

Kan jij nu niet wachten om een bezoek te brengen aan Portugal? Check dan snel hier de scherpste deals naar Portugal. Dan betaal je nooit teveel voor jouw reis.

Widgets Magazine