J’aime Paris. Parijs, niet alleen de hoofstad van Frankrijk, maar ook wel de hoofdstad van de liefde. Per jaar komen er miljoenen verliefde stelletjes deze romantische stad bezoeken. Hand in hand wandelen langs de Seine, een kussende foto bij de Eiffeltoren… Maar niet alleen de liefde trekt zo veel mensen aan. Ook de rijke historie en de vele bezienswaardigheden die de stad telt lokken jaarlijks vele toeristen. Eén ding is zeker: tijdens een tripje naar Parijs zul jij je geen moment vervelen!

Funfact:

Parijs heeft zo’n 2.200.000 inwoners.

Over Parijs

Parijs is de prominente hoofdstad van Frankrijk. Hier wonen ruim 2,2 miljoen mensen en elk jaar komen daar nog eens duizenden inwoners bij. Parijs is dus zeker een grote stad te noemen, maar dit is niet altijd zo geweest. Vroeger was Parijs erg klein en bestond de stad uit twee eilanden: Île de la Cité en Saint Louise. Toen deze eilanden samengevoegd werden ontstond Parijs hoe we het nu kennen. Velen denken dat het in Parijs altijd warm is, omdat de stad in Frankrijk ligt. Echter, Parijs kent alle weersomstandigheden. Van zwoele briesjes tot stevige windvlagen, van regen tot zonneschijn en zelfs van sneeuw tot zomerse hittegolven.

Funfact:

je ontdekt Parijs het makkelijkst per metro.

Bezienswaardigheden in Parijs

De highlights van Parijs die je zeker gezien moet hebben: de Arc de Triomphe, de Sacré-Cœur, de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre Dame. Als kers op de taart kun je een boottocht maken over de Seine! Maar Parijs heeft nog véél meer te bieden. Neem een kijkje op de belangrijkste, prestigieuze boulevard van Frankrijk, de Champs-Élysées. Shop till you drop. Bezoek het beroemde schildersplein, het imposante warenhuis Galeries Lafayette en het park Jardin du Luxembourg. En tot slot: vlak voor het Louvre ligt de tuin Le Jardin des Tuilerie. Wanneer het mooi weer is koop je een stokbroodje en een fles Franse wijn en chill je met de locals in deze prachtige tuin. Love it!

Funfact:

op 4 juli wordt rond de Eiffeltoren een groots vuurwerk afgestoken.

Tips in Parijs

Wanneer je 25 jaar of jonger bent en in Europa woont, kun je gratis het wereldberoemde museum Louvre in. Aanschouw de Mona Lisa en maak een leuke selfie. Hoe leuk voor je insta?! Vergeet natuurlijk niet hem ook even naar ons te sturen! 😉 Verder is de wijk Hôtel de Ville erg gezellig. Pak hier een terrasje en kijk je ogen uit. Wanneer je wil genieten van een adembenemend uitzicht op de Eiffeltoren en de stad, moet je zeker eens de Montparnasse Tower beklimmen. Het handigste vervoermiddel in Parijs is de metro, maar let wel op voor afzetters bij de kaartjesautomaat. En wanneer je er toch bent, plan dan zeker een dagje naar de magische wereld van Disney!

Funfact:

geniet van de lekkerste macarons bij de Parijse patissier Laduree!

Inmiddels ook zo’n zin gekregen in een stedentrip Parijs? Snappen we. Bekijk hier de beschikbare aanbiedingen!