Maak nu de rondreis Noorwegen van je dromen! In dit prachtige Scandinavische land voelt het soms alsof je helemaal alleen op de wereld bent. Ontsnap aan de grote toeristische stroom en voel je vrij in Noorwegen. Het wisselende landschap biedt genoeg mogelijkheden voor een rondreis door Noorwegen. Wanneer je houdt van natuur en van actief zijn, dan is dit jouw ideale vakantie!

Funfact:

De naam Noorwegen betekent letterlijk ‘het pad naar het Noorden’

Bezienswaardigheden Noorwegen

Plaatsen die je tijdens je vakantie in Noorwegen niet kan missen, zijn Oslo, Bergen, Trondheim, Flåm en de Lofoten eilanden. Het land is uitermate geschikt voor een roadtrip om zo alle hotspots van het land te bezoeken. Je komt onderweg tientallen fjorden tegen en bij elke fjord heb je een overweldigend uitzichtpunt, zoals bij Ryfylke, Hardangerfjord en Stavanger. De smalle fjorden worden omgeven door steile bergwanden met eeuwige gletsjers in de toppen en stromende watervallen.

Er zijn tal van activiteiten te doen in Noorwegen, je hoeft je zeker niet te vervelen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan fietsen, wandelen, vissen, kanoën, kajakken, of op wildlife safari. Skiën en snowboarden in de winter kan natuurlijk ook! Tip: de beroemdste fietsroute van Noorwegen is de Rallervegen.

Naast activiteiten staat het land ook bekend om de typische architectuur, zowel de historische in het plaatsje Bergen als de strak moderne in de hoofdstad Oslo. Bergen staat tevens op de werelderfgoedlijst van UNESCO met tal van historische unieke gebouwen. En in Oslo is het Operahuis een must-see tijdens je vakantie in Noorwegen!

Funfact:

Noorwegen is één van de rijkste landen ter wereld

Hoe is het weer in Noorwegen?

Noorwegen heeft niet het warmste klimaat van Europa. Kom je niet voor het skiën? Bezoek het land dan rond juli en augustus voor een aangenaam klimaat. In de zomer is het tussen de 25 – 30 °C. In de nachten gaat de zon niet onder, dit is zeker een unieke ervaring. Maar de herfst heeft ook zeker zijn charme door de gouden verkleuringen in de natuur!

Rondreis Noorwegen

Wanneer kun je het Noorderlicht in Noorwegen zien?

Wil jij ook het Noorderlicht van je bucketlist afstrepen? Dan zijn Tromsø of de Lofoten (Noorwegen) wat ons betreft de beste uitvalsbasissen. Tromsøs is namelijk niet alleen een plaats om je te laten verwonderen door het Noorderlichtbeschikt, het beschikt ook over een heleboel cultuur en geschiedenis. Om het Noorderlicht te kunnen zien is de eerste vereiste is dat het donker is tussen 18.00 en 01.00 uur zodat de lichten goed zichtbaar zijn. De tweede vereiste is dat het droog weer is met een helder lucht. Vanaf december wordt het meestal droger en in maart wordt het ’s avonds weer wat langer licht. De meeste kans op het zien van het Noorderlicht in Noorwegen heb je dus van december tot maart. Over het algemeen heb je met droog weer en heldere lucht in het binnenland de meeste kans om het Noorderlicht te aanschouwen (meer dan aan de kust). Maar met een sterke oostenwind kan dat weer heel anders zijn, dus het blijft gelukt hebben!

Funfact:

De kaasschaaf werd uitgevonden in Noorwegen

Sta jij nu te trappelen om een bezoek te brengen aan Noorwegen? Check dan snel hier de beste vakantiedeals!

Rondreis Noorwegen

Widgets Magazine