New York City is een aaneenschakeling van toeristische attracties. Van Broadway en Times Square tot het Vrijheidsbeeld en Central Park. Ook wel logisch dat New York per jaar ongeveer 47 miljoen toeristen mag verwelkomen. Maar er zijn ook andere leuke attracties die je kunt bezoeken als je in New York bent. Hieronder geven we je een paar leuke feitjes en tips!

Funfact:

New York City telt ongeveer 8.406.000 inwoners!

Klimaat van New York

Deze metropool kent een gematigd zeeklimaat, wat er op neer komt dat het warme zomers en milde winters kent, met her en der een flinke uitspatting. Zo komt het ook wel voor dat het er in de winter flink kan sneeuwen en dat de zomers erg heet kunnen worden. In de zomermaanden staat alles mooi in bloei en in de winter kan je met sneeuwval over Times Square wandelen, wat een magisch moment oplevert.

Funfact:

De beste reistijd om deze stad te bezoeken is: altijd!

Musea in New York

The Big Apple, één van de vele bijnamen van New York heeft veel musea. De bekendste zijn: Museum of Modern Art, Metropolitan Museum of Art, het Guggenheim Museum & American Museum of Natural History. Naast de grote namen zijn er nog véél meer musea in New York! En het leuke is… je kunt er veel gratis bezoeken! Een must is ook zeker om het 9/11 memorial & museum te bezoeken, erg indruwekkend!

Funfact:

Kleinere musea kan je vaak gratis bezoeken!

Streetfood New York

Op bijna iedere hoek van de straat kom je wel een foodstand tegen die hotdogs, bagels of ijs verkoopt. Dus even een snelle hap scoren voor onderweg is zo gefikst! Maar wist je dat het meer dan $289,000 (€263.385!) kost om een vergunning van een jaar af te sluiten om in Central Park eten te verkopen?

Funfact:

305 glazen bier drinkt één Amerikaan gemiddeld per jaar

Helikoptervlucht New York

Het wordt al steeds meer gedaan door toeristen, maar nog steeds een fantastische ervaring. Daarom geven we het je graag mee als tip! Je zult er wat extra’s voor moeten neerleggen, maar de ervaring is onvergetelijk! De kosten voor een ritje beginnen vaak rond de $119 en één ritje duurt ongeveer 15 minuten. Wil je langer? Dan gaan de prijzen omhoog! Maar hé, kan je dat wel mooi van je bucketlist strepen. 😉 Het is zeker wel een kers op de taart, zo’n helivlucht!

Goedkoop New York bezoeken

In veel steden wordt de CityPASS pas aangeboden en in NY City haal je de kostprijs er gegarandeerd uit! Met de CityPASS heb je gratis toegang tot:

  • Empire State Building Experience
  • American Museum of Natural History
  • The Metropolitan Museum of Art
  • Top of The Rock Observation Deck óf Guggenheim Museum
  • Statue of Liberty & Ellis Island óf Circle Line Sightseeing Cruises
  • 9/11 Memorial & Museum óf Intrepid Sea, Air and Space Museum

Als je al deze zes attracties gaat bezoeken dan bespaar je al $83! Snel verdiend! 🙂 Bovendien kan je er ook nog eens de wachtrijen mee overslaan, ideaal toch?! Zodra je de CityPASS hebt gescoord kan je ‘m 9 dagen lang gebruiken, dus geen haast!

Funfact:

New York ontdek je voordelig met de CityPass

Tip voor in New York

Ben jij een echte foodie? Ga dan naar Black Tap op Manhattan. Hier kan je terecht voor de lekkerste burgers, french fries en mega milkshakes. Het adres is 529 Broome St, New York. Dit ziet er toch verrukkelijk uit?! 🙂

Wil jij New York van je bucketlist afstrepen, maar daar niet de hoofdprijs voor betalen? Check dan snel hier de beste deals!