Malta: een land voor echte levensgenieters. Dé ideale zonbestemming waar ook nog eens genoeg te doen is! Het land bestaat uit drie eilanden: Malta, Gozo en het eiland Comino. Laatstgenoemde is onbewoond. De meer dan een miljoen toeristen op jaarbasis zorgen voor ongeveer een derde van de totale inkomsten van het land. Vooral in de zomermaanden is deze bestemming erg populair! Op het eiland Malta is er vooral sprake van het echte massatoerisme. Op Gozo is het allemaal net wat rustiger. Hier komen vooral toeristen die gek zijn op cultuur, natuur en rust. Het land kent een heerlijk klimaat en het water is er kristalhelder, zelfs zo helder dat je de bodem kunt zien!

Zin in een heerlijk goedkope vakantie naar Malta? WeFlyCheap heeft de beste deals voor jou!

Funfact:

Malta kent meer dan een miljoen toeristen op jaarbasis!

malta

Cultuur & bezienswaardigheden Malta

De zogenaamde ‘Maltezers’ zijn harde werkers. Ze staan bekend als een erg vriendelijk volk. Ze zijn vrolijk, lachen veel en zijn erg gastvrij. Zo voel je je al snel welkom! Daarnaast is Malta een van de weinige plekken waar er zoveel van het rijke verleden bewaard is. Wanneer je de UNESCO Werelderfgoedlijst checkt zul je zien dat er superveel Maltese monumenten op staan, echt indrukwekkend! Het prehistorische Hypogeum, met zijn labyrint van ondergrondse kamers, is daarvan het beroemdste. Ook de hoofdstad, Valletta, kreeg een plekje op die lijst.

De meeste bezienswaardigheden zijn te zien op het eiland Malta. Vooral de megalithische tempels die tussen 3500 en 2500 voor Christus op Malta verrezen zijn moét je echt gezien hebben. Deze vormen dan ook de belangrijkste bezienswaardigheden. De Tempels zijn zelfs ouder dan de welbekende piramiden in Egypte en zouden zijn gebouwd door kolonisten uit Sicilië: de eerste bewoners van Malta. Dit zegt ook wat over de cultuur van het land. Dankzij de strategische ligging in de Middellandse Zee heeft Malta veel te maken gehad met machtige rijken en volkeren. Grieken, Romeinen, Arabieren, Spanjaarden, Turken, Fransen, Britten: ze hebben hier allemaal gewoond en hun sporen achtergelaten. Hierdoor is de hele cultuur en samenleving van een smeltkroes van alle culturen die ooit op Malta geleefd hebben. Wanneer je een bezoek brengt aan deze fijne bestemming zul je dan ook merken dat je veel dingen herkent uit je eigen omgeving. De combinatie van herkenbare en minder herkenbare elementen is wat het land zo ongelooflijk uniek maakt!

Check het TUI aanbod naar Malta!

Funfact:

Malta lijkt wel een groot openluchtmuseum

Het eten & drinken op Malta?

Door de culturele smeltkroes is ook de keuken erg gevarieerd. Naast de Italiaanse, Mediterrane en Engelse keuken proef je er al het lekkers uit zee, zoals inktvis of de plaatselijke lampuki, een visgerechtje die geserveerd wordt met tomaten, uien, olijven, erwten, peterselie en bloemkool.. Van het brood wordt gezegd  dat het het beste van de wereld is en ook hebben de Maltezen een passie voor pasta’s. De specialiteit die je absoluut moet uitproberen is konijn! Een overheerlijk stukje vlees dat gestoofd wordt in echt rode Maltezer wijn. Qua drankjes wordt er vooral lokaal bier gedronken. Daarnaast worden er ook buitenlandse bier- en wijnsoorten gedronken.

Funfact:

het grootste deel van de bevolking op Malta is Rooms-Katholiek

Malta: must-see’s & do’s

Malta is echt een paradijs voor watersportfanaten. De kustlijn kent vele inhammen en rotsen, waardoor een keer zwemmen, snorkelen, zeilen, surfen of paragliden zeker niet mag ontbreken tijdens een bezoekje aan dit land. Verder in het binnenland kun je bijvoorbeeld paardrijden, mountainbiken of rotsklimmen terwijl je geniet van de rust en de prachtige natuur om je heen.

Wat ook zeker de moeite waard is, is een dagje naar Sweethaven Village. Dit is dé filmset van de musical ‘Popeye’ uit 1980, met Robin Williams. Daarnaast zijn er ook andere verschillende Hollywoodfilms opgenomen, zoals Gladiator (met Russell Crowe) en Alexander (met Anthony Hopkins en Angelina Jolie).

Funfact:

1 van de populairste sporten in Malta is paardenraces

Het weer in Malta

Malta heeft een mediterraan klimaat, wat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de wintermaanden kan het wat natter zijn en kan er een wind staan waardoor het wat kouder aanvoelt. Ons advies zou dan ook zijn om lekker in de zomerperiode op vakantie naar Malta te gaan. Vanaf mei kun je al genieten van een lekker zonnetje en van juni tot en met september is het ’s avonds nog lang warm en zal de temperatuur pas na middennacht wat lager worden. Dat wil zeggen dat de temperatuur dan pas onder de 25 graden komt te liggen. De warmste periode is juli, augustus waarbij de temperatuur zo rond de 30 graden ligt.

Kan jij niet wachten om naar Malta te gaan? Check dan hier de beste deals op WeFlyCheap!

Widgets Magazine