Tijdens een reis door Maleisië kom je oog in oog te staan met wonderschone landschappen en culturen. Het ene moment bevind je je in de tropische regenwouden tussen de neusapen en de orang-oetans en het volgende moment lig je lekker te bakken op een bounty eiland met witte stranden en helderblauw water. Ontmoet de Maleisiërs, de Chinese Maleisiërs, de Indiase Maleisiërs en vooral ook de traditionele stammen zoals de Iban stam. Maleisië is de perfecte bestemming om de schoonheid en diversiteit van Azië te proeven!

Funfact:

Maleisië heeft bijna 30 miljoen inwoners

Over Maleisië

Binnen 12 uurtjes vliegen ben je in de hoofdstad van Maleisië: Kuala Lumpur. Je vliegticket zal de grootste kostenpost zijn, want Maleisië is vergeleken met Nederland bizar goedkoop. Maleisië is ruim 8 keer zo groot als Nederland en bestaat uit 2 delen: het schiereiland Maleisië en Maleisisch Borneo. Beide delen zitten vol met tropische regenwouden, groene theeplantages en witte zandstranden. Op Maleisisch Borneo spot je de meeste wildlife.

Je zou door Maleisië kunnen rondreizen met een eigen gehuurde auto. Maar ook de bus is een erg voordelige optie. Vanaf Kuala Lumpur rijden er verschillende busmaatschappijen naar alle uithoeken van het Maleisische schiereiland. Ook het vliegtuig is een gemakkelijke optie. Binnenlandse vluchten zijn vaak niet duurder dan een paar tientjes!

Beste reistijd Maleisië

De beste reistijd voor Maleisië hangt af van de regio. De temperaturen in Maleisië liggen tussen de 24 en 34 graden. Er heerst een tropisch klimaat, dus van een regenbuitje moet je niet opkijken. Meestal duren deze regenbuitjes echter slechts enkele minuten. Maleisië kan je eigenlijk het hele jaar door bezoeken. Maar over het algemeen zijn de maanden maart tot en met begin oktober de beste maanden, omdat in deze maanden de minste regen valt. Houd wel rekening met het regenseizoen dat vooral in het oosten van het schiereiland en op Borneo tot flinke regenbuien kan leiden tussen oktober en maart. Het regen seizoen in het westen van het schiereiland loopt van april tot en met oktober. Met name in de namiddag kun je dit merken aan de korte buien. Tijdens de maanden januari en februari is het, ondank de regen, ook de moeite waard om Maleisië te bezoeken omdat je dan een aantal leuke festivals hebt zoals het Chinees Nieuwjaar.

Funfact:

in Maleisië komen bijna 30 miljoen toeristen per jaar

De hoofdstad van Maleisië: Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en de kans is groot dat deze metropool het begin- en eindpunt van je rondreis door Maleisië is. Kuala Lumpur is een stad met vele gezichten waar je dagen, al dan niet weken kan vertoeven. Een absolute must is een bezoek aan de Masjid Negara, één van de grootste moskeeën van Zuidoost-Azië. Bij de ingang krijg je gepaste kleding en een hoofddoek zodat je binnen een kijkje kunt nemen. Erg bijzonder om te zien!

Verder kan je ook het shoppen in Chinatown en het struinen langs de kraampjes van Little India niet overslaan. Voor een mooi uitzicht over de stad ga je ofwel naar de ó zo beroemde Petronas Towers of naar de KL Tower. Bij de Petronas Towers kan je echter maar tot de loopbrug halverwege komen en bij de KL Tower kom je helemaal tot de top. Bovendien heeft de KL Tower een panoramisch uitzicht zodat je héél Kuala Lumpur van bovenaf kan bekijken.

Wil je de hoge wolkenkrabbers even ontlopen? Ga dan naar de Batu grotten nèt buiten het centrum, waar je naast een hoop apen ook een trap van 272 treden vindt die je naar de grote, donkere grot brengt. Het is hier vaak echter ontzettend druk dus voor het echte relaxen ga je naar Lake Gardens, een groot park in het centrum van Kuala Lumpur.

Wil je gezellig een drankje doen in de avond of feesten tot in de late uurtjes? Ga dan gratis naar de bovenste verdieping van het Trader Hotel. Hier vind je een extreem luxe skybar met een binnenzwembad en een uitzicht op de Petronas Towers!

Funfact:

de nationale feestdag van Maleisië is 31 augustus

Must do’s in Maleisië

 • Langkawi

  Langkawi is een eiland aan de westkust van Maleisië en het is een absolute must tijdens een bezoek aan Maleisië. Op dit eiland kan je lekker touren met een scooter of een auto langs de immense watervallen, de jungle en de witte stranden. Vergeet niet naar de Skybridge te gaan voor een adembenemend uitzicht en een mangrovetour te boeken voor het zien van mangroven, zwemmende apen, duikende adelaars, een vleermuizengrot en een fishfarm.

 • Penang 

  Na een boottocht van 2,5 uur vanaf Langkawi ben je op het eiland Penang. Naar Penang ga je niet voor de witte stranden, maar voor de cultuur en de gezelligheid. De sfeervolle hoofdstad van Penang, Georgetown, staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en staat bekend om haar muurschilderingen. Op Penang vind je een multiculturele samenleving, waardoor ook de ó zo beroemde keuken zo gevarieerd is! Vergeet niet om met het treintje naar de top van Penang Hill te gaan, de Kek Lok Si tempel te bezoeken en biertjes te drinken bij Antarabanksa. 

 • Cameron Highlands

  De Cameron Highlands is een hoogvlakte in het noorden van het Maleisische schiereiland dat bekend is om zijn theevelden. Je kan hier prachtige natuurwandelingen maken door de groene velden, aardbeien plukken en de lekkerste verse thee drinken.

 • Perhentian Islands

  De Perhentian Islands horen bij de mooiste, tropische eilanden van schiereiland Maleisië. Je komt hier volledig tot rust op de witte bountystranden en in het helderblauwe water. Bovendien kan je hier snorkelen of duiken tussen de schildpadden en de haaien! Let op: tussen oktober en maart zijn de Perhentian Islands gesloten door het regenseizoen.

 • Taman Negara National Park

  Taman Negara is een nationaal park op schiereiland Maleisië. Dit is het grootste tropische regenwoud van Maleisië en de oudste van de wereld! Baan je over de paden dwars door de jungle en spot tropische vogels, wilde zwijnen, apen, olifanten, beren, tapirs, neushoorns en met een beetje geluk zelfs tijgers. En dat allemaal in het wild! Bij Taman Negara beleef je de èchte jungle experience!

 • Borneo

  Maleisisch Borneo bestaat uit twee deelstaten: Sabah en Sarawak. In Sarawak vind je de stad Kuching, van waaruit je een bezoek kunt brengen aan het Semongoh Orang Oetan Rehabilitation Center, Bako National Park en de Iban stam.

  In Sabah vind je de stad Kota Kinabalu. Deze stad is de perfecte uitvalsbasis voor een rondreis door het noordelijke gedeelte van Maleisisch Borneo. Help schildpad eieren beschermen op Turtle Island, laat je betoveren door lichtgevende plankton op Mantanani Island, neem een duik op één van de mooiste duikbestemmingen ter wereld: Sipadan Island, maak een wildlife riviercruise bij de Kinabatangan rivier en spot neusapen, dwergolifanten, krokodillen, orang-oetans, de nevelpanter en neushoorns in Danum Valley. En voor de echte avonturiers: begin aan de barre klimtocht van de Mount Kinabalu.

Rondreis Borneo

Funfact:

de traditionele Maleisische lekkernij is ‘nasi lemak’, rijst gekookt in kokosmelk met curryinktvis, komkommer, een hardgekookt ei en sambal

Wil jij ook op een goedkope vakantie naar Maleisië? WeFlyCheap heeft de goedkoopste vakanties! 

Widgets Magazine