Madeira wordt ook wel het ‘bloemeneiland’ van Portugal genoemd. Een vakantie Madeira wordt gekenmerkt door de adembenemende natuur, veel sportieve activiteiten en de gastvrije lokale bevolking. Voor een ultieme vakantie kun je een auto of een scooter huren voor een avontuurlijke roadtrip. Madeira is geschikt voor de rustzoekers die niet houden van groot en massaal!

Funfact:

Madeira wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd

vakantie Madeira

Madeira bezienswaardigheden

Tijdens een vakantie Madeira zijn er tal van bezienswaardigheden die je kunt bezoeken en ondernemen zoals wilde dolfijnen en walvissen spotten, een duik nemen in de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz, de grotten van Sao Vincente bezoeken, de hoofdstad Funchal en de vele kustlijnen.

Daarnaast is er ook een heleboel cultuur te spotten op het eiland. Bezoek bijvoorbeeld het dorpje Santana dat bekend staat om haar charmante ‘Palheiros’ huisjes. Vlak bij Santana kun je langs de watervallen van Queimadas Woudpark. Ontdek de omgeving door een beroemde levada wandeling te maken. Deze tocht gaat door de ENESCO beschermde Laurissilva bossen omgeven door watervallen, bergen, valleien en natuurlijke de vele bloemsoorten!

Funfact:

Madeira heeft meer dan 2090 km aan wandelpaden

De hoofdstad Funchal

De hoofdstad van Madeira is Funchal en ligt op slechts 3,5 uur vliegen vanaf Nederland. Tijdens een vakantie Madeira kan een bezoek aan de hoofdstad Funchal niet ontbreken. Neem de kabelbaan die je meeneemt naar de top voor een indrukwekkend uitzicht. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de Botanical Gardens te bezoeken waar je in een betoverende en kleurrijke wereld terecht komt. Daarnaast is de 15e eeuwse kathedraal in Funchal ook geschikt voor de echte cultuurliefhebbers onder ons en aansluitend door naar de lokale markt! Maar de cultuur is ook te proeven door een wijnhuis binnen te stappen en eventjes een wijntje uit te proberen!

Funfact:

Madeira is het eiland met de hoogste zeeklif ter wereld

vakantie Madeira

Madeira weer

Het subtropische archipel Madeira, is gelegen in de Atlantische Oceaan ter hoogte van Noord-Afrika. Voor een zonvakantie is het zeker geschikt om te kiezen voor Madeira. Het land geniet van warme zomers en milde winters, er is veel zon maar ook veel wind. Het is er gemiddeld maximaal 18 °C het hele jaar door. Het klimaat van Madeira is dus ideaal voor een actieve vakantie het gehele jaar door!

vakantie Madeira

Ben jij ook verliefd geworden op dit land? Bekijk dan nu of er een goedkope vakantie van TUI voor je bij zit! 

Widgets Magazine