Londen; de hoofdstad van het Verenigde Koninkrijk met ondergronds de metro en daarboven zo’n 8500 (dubbeldekker)bussen! Dé perfecte stad voor een stedentrip want Londen is de grootste stad van Europa! Binnen een uur vliegen ben je al in Londen maar vlieg je liever niet, dan kun je ook met de boot vanaf Hoek van Holland of met de bus vanuit verschillende plaatsen in Nederland.

Funfact:

In Londen wonen 8.539.000 mensen

Over Londen

In de grootste stad van Europa is genoeg te doen! Wandel over de Towerbridge, bekijk het uitzicht over de stad vanuit de London Eye of maak een klim van meer dan 600 treden naar het hoogste punt van de St. Pauls Cathedral. De stad is onderverdeeld in verschillende buurten en door het perfect uitgebreide metronetwerk van Londen is alles supergoed bereikbaar; 270 stations! Maar boven de grond is het openbaar vervoer ook uitstekend geregeld! Je vind zo’n 19.500 bushalte’s in de stad waardoor je overal goed kunt komen.

Funfact:

Londen ontdek je goedkoop met The London Pass

To do’s in Londen

Geniet van het weer (als het mee zit) in Hyde Park met een zelfgemaakte picknick of wat dacht je van het bekijken van de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace om 11.30, een waar spektakel! Shoppen bij Harrods is ook een aanbeveling! Bekijk de Big Ben, die eigenlijk helemaal niet Big Ben heet maar Clock Tower of ga winkelen in een van de vele boetiekjes bij Covent Garden. Wat dacht je van een Engelse afternoon tea, dit moet je zeker een keer gedaan hebben.

Funfact:

De beste tijd om naar Londen te gaan is het hele jaar door

Kerst in Londen

Wat je zeker een keer moet doen is in december naar Londen gaan. De stad is helemaal versierd in kerstsferen, de etalage’s zien er prachtig gedecoreerd uit en overal vind je prachtige kerstverlichting. Ook is er een erg leuk sfeertje en met een beetje geluk heb je ook nog sneeuw wanneer je er rondwandelt. Romantiek gegarandeerd met al deze gezelligheid!

Funfact:

Wat je zeker gehad moet hebben in Londen is Fish & Chips

Tips Londen

  • Eet een hapje bij één van de vele Jamie Oliver restaurantjes, succes gegarandeerd. Weten waar precies, klik dan hier!
  • Scoor een cupcake of een lekker taartje bij Hummingbird Bakery, diverse locaties in Londen. Klik hier om te zien waar!
  • Ga naar één van de 20 stadions om een voetbalwedstrijd te bekijken!
  • Maak gebruik van de stadsfietsen die je, als je het goed plant, bijna gratis kan gebruiken! Pak een fiets bij een van de vele stationnetjes en fiets een half uur gratis. Vergeet niet je creditcard want deze heb je wel nodig!
  • Wanneer je Londen bezoekt moet je niet je wereldstekker vergeten, anders word het opladen van je smartphone wel erg lastig.

Ben je ook overtuigd? Bekijk dan hier de aanbiedingen naar Londen!