Lissabon

Lissabon, de stad op de Portugese heuvels. Struin door de mooiste, authentieke en kleurrijkste straatjes in de op één na oudste hoofdstad van Europa. Je zult hier versteld staan van al het pracht en praal, de indrukwekkende geschiedenis, het heerlijke eten en de o zo fijne sfeer. Voor jong en oud is hier van alles te zien en te beleven! De binnenstad heeft veel gezelligheid te bieden dankzij haar vele leuke winkels en fijne terrasjes waar je lekker kunt vertoeven. Wil je liever cultuur snuiven? Dat is geen probleem: Lissabon heeft een rijke historie, waarvan de overblijfselen in de stad terug te vinden zijn. Bovendien vind je op korte afstand van Lissabon ook nog eens heerlijke stranden. Kortom, Lissabon is echt een stad die je gezien moet hebben!

Funfact:

Lissabon heeft zo’n 2.900.000 inwoners.

Over Lissabon

Op zo’n drie uurtjes vliegen vind je Lissabon, de hoofdstad – en tevens de grootste stad – van Portugal. Het wordt wel de mooiste stad ter wereld genoemd! In de zomermaanden kan het in Lissabon rond de 35 graden worden. Heerlijk. Toch is volgens velen de beste tijd om Lissabon te bezoeken in het voor- of najaar, aangezien er dan een aangenaam klimaat heerst met een lekker briesje. Wanneer je in de wintermaanden gaat, is het goed om rekening te houden met de kans op wat flinke regenbuien. Maar, geen zorgen: het wordt er bijna nooit onder de 10 graden.

Funfact:

je ontdekt Lissabon goedkoop met de Lisboa Card.

Bezienswaardigheden in Lissabon

In deze geweldige stad kun je van alles ondernemen. Cultuur, historie, een gezellige lokale sfeer & zon zullen de voornaamste ingrediënten van jouw trip zijn. De absolute blikvanger van Lissabon is de imposante hangbrug op de Taag. Vanaf deze brug heb je altijd een werkelijk spectaculair uitzicht over Lissabon. De oudste wijk van Lissabon, Alfama, is ook echt de moeite waard om te bezoeken. Alfama is de bakermat van de fado, de melancholieke Portugese muziek. De beste manier om deze wijk te verkennen is simpel; gewoon lekker een beetje rondstruinen. Hier spontaan naar links, om vervolgens daar weer een straatje naar rechts in te slaan – waar je plots tegen leuke bars, restaurants en winkeltjes aan loopt. Wanneer je achteroverleunend de stad wil verkennen, dan kun je het best Tram 28 nemen. Deze wereldberoemde tramlijn neemt je mee op een prachtige route door Lissabon!

Funfact:

de beste tijd om naar Lissabon te gaan is tijdens het voor- of najaar.

Food in Lissabon

Lissabon bevindt zich op een toplocatie aan de Middellandse Zee. Wil het nou net zo zijn dat je in de zee veel vissen vindt… En geloof ons: de visrestaurants in de Portugese hoofdstad weten daar wel raad mee! Lissabon staat bekend om haar visspecialiteiten. Onder het genot van een heerlijk portje smul jij van een heerlijke Portugese maaltijd. Een absolute must is om te gaan eten in een Fadohuis. Hier worden typisch Portugese gerechten geserveerd onder begeleiding van een heerlijk deuntje Fado, het levenslied van Portugal. Wanneer je na het avondmaal nog een dansje en een drankje wil doen, pak je de gele tram naar de wijk Doca. Dit is dé uitgaanswijk van Lissabon waar de voetjes van de vloer gaan en de heerlijkste cocktails geschonken worden!

Funfact:

eet een Bolo Rei van Confeitaria Nacional, de oudste banketbakkerij van Lissabon!

Inmiddels ook zo’n zin gekregen in een stedentrip Lissabon? Snappen we. Bekijk hier de beschikbare aanbiedingen!