Overweeg je om een rondreis door Japan te maken? Doen! Waarschijnlijk denk je bij Japan al snel aan het moderne Tokio, maar dit land heeft veel meer te bieden dan dat. Zo heeft Japan prachtige steden, schitterende natuur, adembenemende eilanden en een rijke historie. Één ding staat vast: je zal tijdens je rondreis door Japan van de ene verbazing in de andere vallen!

Funfact:

De nationale sport in Japan is sumoworstelen

Vakantie Japan

Met een directe vlucht vanaf Amsterdam ben je binnen 11 uur al in de hoofdstad van Japan: Tokio. Over het algemeen valt het klimaat van Japan te vergelijken met het klimaat van Europa. Temperaturen kunnen in de zomer oplopen tot 30 graden en in de winter kan het er behoorlijk vriezen. De maanden april en mei zijn daarom de beste maanden om een rondreis door Japan te maken.

De prijzen in Japan liggen over het algemeen hoger dan de prijzen in Zuidoost-Azië, maar alsnog lager dan in Westerse landen. De grootste kosten van je rondreis door Japan zullen hem dus waarschijnlijk zitten in je retourvlucht. Waar Japan wèl in uitblinkt, is het eten. Je vindt hier werkelijk fan-tas-tisch eten. Geniet tijdens je vakantie in Japan bijvoorbeeld van één van de vele sushi restaurants of kies voor een ingebouwde barbecue in je tafel en bereid zelf je vlees!

Zodra je aan je rondreis door Japan begint, bestaat er een grote kans dat je wordt overvallen door een cultuurshock. De Japanners zijn namelijk een uniek volk. Kijk niet raar op wanneer Japanners continu naar je buigen, wanneer de wc van alle kanten begint te sproeien om je billen te wassen of wanneer mannen met witte handschoenen je de metro induwen. Tijdens je rondreis door Japan zal je te maken krijgen met een hoop nieuwe indrukken!

Ook kom je om de haverklap een grote automaat tegen waar je voor een paar Yen een verfrissend blikje fris of juist een warme thee of koffie uit een blikje kunt kopen… En ja, het is nog eens érg lekkere koffie ook! En dat niet alleen, ook fruit, eieren, ondergoed, zonnebrillen, parfum en sigaretten haal je uit deze automaten.

Funfact:

Japan verwelkomt per jaar ongeveer 19,73 miljoen toeristen

Rondreis Japan

Tokio

Tokio is de hoofdstad en is dus een absolute must tijdens je rondreis door Japan. In deze waanzinnige metropool zal je je nooit vervelen! Dwaal rond tussen de wolkenkrabbers, de kleurrijke winkels en de overvolle metro’s. Qua sightseeing ben je eigenlijk nooit klaar in Tokio, er is genoeg te zien! Één van de leukste bezienswaardigheden is de Koishikawa Korakuen tuin. Hier kan je wandelen langs prachtige vijvers, houten bruggetjes en de kleurigste eilandjes. 

Voor cultuur ga je naar het Imperial Palace, de Senso-ji Tempel, het Edo-Tokyo Museum of Tokio’s Nationale Museum. Voor een goede sfeerimpressie van de stad is een boottocht over de Sumida rivier een goede optie. Neem vooral ook een kijkje bij Shibuya: het drukste kruispunt van de wereld. Iedere keer dat het stoplicht op groen springt, steken honderden mensen tegelijk de weg over. En dat vrijwel altijd zonder botsingen! Wat zijn die Japanners toch georganiseerd. 

Funfact:

Tokio telt meer dan 160.000 restaurants

Tokio is een extreem nette stad. Het is dan ook erg fijn om je rondreis door Japan hier te beginnen en/of te eindigen. Treinen en metro’s rijden de hele dag door stipt op tijd en nergens vind je afval op straat of zie je schreeuwende verkopers. En waar je ook naar de wc gaat, vrijwel overal tref je een verwarmde wc bril aan. Heerlijk toch? 😉

Als je in Tokio bent, kan je ervoor kiezen om naar de top van de Skytree te gaan voor een prachtig uitzicht over de stad. Het Tokyo Metropolitan Government Building biedt op 202 meter hoogte ook een uitkijkpunt. Dit wordt het ‘hoogtepunt’ van je rondreis door Japan!

Funfact:

Je kan (lekkere) warme koffie uit blik kopen in automaten op straat

Bezienswaardigheden Japan

  • Kyoto

    Japan kent veel grote en bruisende steden. Naast Tokio is ook Kyoto zeker de moeite waard tijdens je rondreis door Japan, vooral als je van tempels en natuur houdt. Deze stad telt meer dan 2000 tempels. Kyoto voelt rustig aan en mensen zijn er minder gehaast dan in Tokio. Er zijn tal van bezienswaardigheden en zelfs voor mooie wandelingen door de natuur kan je hier prima terecht. TIP: loop door Fushimi Inari-Taisha (park met veel schrijnen en tempels) en volg vervolgens de route naar het uitkijkpunt. Dit is een flinke wandeling door de bossen met als beloning een fantastisch uitzicht over Kyoto. 

  • Osaka

    Osaka is de op twee na grootste stad van Japan en wordt vaak verkozen tot de leukste stad. Bij aankomst in Osaka weet je zeker dat je rondreis door Japan is begonnen. De stad is enigszins te vergelijken met New York, maar dan de Aziatische versie ervan. Tussen alle grote wolkenkrabbers vindt je namelijk prachtige Japanse tempels en de bevolking varieert van keurige zakenmannen in pak tot echte Japanse geisha’s. In Osaka zijn indrukwekkende bezienswaardigheden genoeg. Zo vind je er bijvoorbeeld het grootste aquarium van de wereld, waar zelfs twee walvishaaien in rondzwemmen. Wat je ook niet kan missen tijdens een bezoek aan deze overweldigende stad, is de Shitennoji-tempel. 

  • Stranden

    Maar Japan bestaat niet alleen uit grote steden en veel wolkenkrabbers. Beeld je eens in, azuurblauw water, een verfrissende bries door je haren en het warme zandstrand onder je voeten. Juist ja! Jij bevindt je op een prachtig eiland, waar je voor altijd wilt blijven! We hebben het over de Riukiu eilanden, met als hoogtepunt: Okinawa! Dit eiland is de perfecte bestemming om te relaxen in de zon op de witte zandstranden. Bovendien is het erg populair onder duikers en snorkelaars. Heerlijk om hier alle indrukken van je rondreis door Japan even op je in te laten werken!

Funfact:

Een waanzinnig luxe hotel in Tokio is het The Ritz-Carlton Tokyo

Voorbeeld van een rondreis Japan

Heb je niet veel tijd in Japan omdat je het combineert met andere bestemmingen in Azië? Dan is dit een leuk voorbeeld van een mini rondreis door Japan. Je ziet de hoogtepunten van Tokio, bewondert één van de mooiste kastelen van Japan én geniet van de natuur en cultuur in Kyoto!

Begin je rondreis in Tokio, waar je je waant in een wereld vol met nieuwe snufjes en waar je de cultuurshock even kunt verwerken. Vervolgens reis je af naar Kyoto (vliegen op Osaka gaat het snelst, zodat je tijd kan besparen). Hier bewonder je de mooiste tempels en kan je genieten van een adembenemend uitzicht bij het Fushimi Inari-Taisha park. Als één na laatste stop ga je voor Himeji, waar een immens en wonderschoon kasteel staat! Hier kan je heerlijk tot rust komen van je rondreis, omdat het net een dorp is, vergeleken met Tokio. 😉 Uiteindelijk neem je de trein van Himeji naar Osaka, waar je nog enkele dagen cultuur kan snuiven, voordat je door gaat naar het volgende land! Met deze rondreis door Japan krijg je een zeer goede indruk van de schoonheid van het land!

Funfact:

De drukste oversteekplaats ter wereld ligt in de wijk Shibuya in Tokio

Ook zoveel zin gekregen in een rondreis Japan? WeFlyCheap heeft de beste deals voor jou!

Widgets Magazine