IJsland: het land van spuitende geisers, borrelende vulkanen, immense gletsjers, springende walvissen, warme blue lagoons en het wonderlijke noorderlicht. IJsland is magisch! Hoeveel je al van de wereld hebt gezien doet er niet toe, op IJsland sta je gegarandeerd met een mond vol tanden door de schoonheid van de verschillende landschappen en natuurverschijnselen! Bovendien sta je al binnen precies 3 uur en 10 minuten vanaf Schiphol met je voeten op IJslandse bodem!

Funfact:

in IJsland komen zo’n 600.000 toeristen per jaar

Over IJsland

IJsland is zo’n 3 keer zo groot als Nederland, maar het heeft 50 keer zo weinig inwoners. De beste reistijd om een bezoek te brengen aan IJsland is in de zomer, met name de maanden juni en juli. De temperaturen zijn dan prima en het is maar een paar uurtjes per dag donker. Hierdoor kan je de dagen lekker meenemen om zo veel mogelijk van dit magische land te zien. Bovendien heb je dan een grote kans op het spotten van bijzondere vogels en walvissen! Kom je voor het noorderlicht? Dan zijn de maanden maart, april en september aan te raden. In deze maanden heb je de grootste kans op het zien van dit natuurlijke wonder, kan je wintersporten én is het ook nog eens goedkoper dan in de zomer!

Funfact:

de nationale feestdag van IJsland is 17 juni

Reykjavik

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland en de plek waar meer dan de helft van de IJslanders woont. Toch zal de grootte van Reykjavik meevallen zodra je er eenmaal staat. Het is een schattig stadje dat qua grootte te vergelijken is met Zwolle. Cultuur snuiven kan je hier doen in één van de musea of bij de beroemde Hallgrims-kerk. De Hallgrims-kerk kan je bovendien beklimmen voor een prachtig uitzicht over Reykjavik en zijn kleurrijke haven. Wat je ook zeker niet kan missen zijn de vele winkelcentra. Hier kan je heerlijk los gaan met shoppen. Vergeet ook niet te genieten van lokale delicatessen in één van de overheerlijke restaurantjes in Reykjavik. IJslanders kunnen vis vangen en bereiden als geen ander! Voor de echte liefhebbers is het eten van haai aan te raden. IJslanders doen erg hun best om de haai zo goed mogelijk te bereiden. Na de vangst begraven ze het vlees maanden lang onder de grond. Vervolgens wordt het 4 tot 5 maanden opgehangen boven de grond. Pas na dit ritueel heb je volgens de IJslanders de beste smaak!

Funfact:

de traditionele IJslandse lekkernij is de ‘pylsa‘, een broodje hotdog

Must see in IJsland

De beste manier om IJsland te ontdekken is door een auto te huren. Tip voor de echte avonturiers: huur een auto met vierwielaandrijving, dan kan je lekker off-road crossen! Bovendien kan het wel eens voorkomen dat je met je auto een rivier moet oversteken. Met een hotel in Reykjavik kan je door middel van dagtochten ontzettend veel zien en op tijd weer terug zijn in Reykjavik. Een andere optie is op doorreis gaan en in verschillende hotels of op verschillende campings overnachten. Wat je niet kan missen is de Golden Circle. Dit rondje kan je in één dag rijden en het bestaat uit een drietal bijzondere bezienswaardigheden: de spuitende geisers Strokkur en Geysir, de indrukwekkende Gullfoss waterval en de adembenemende Kerid vulkaankrater. Ga na de Golden Circle op spannende walvissafari, ga badderen in de heetwaterbronnen van de Blue Lagoon, breng een bezoek aan de zwarte stranden of boek een tour naar het noorderlicht! Tip voor de budget reizigers: het noorderlicht kan je ook gewoon bekijken zonder een gids. Ga naar een hoge berg waar weinig lichten zijn en laat je verbluffen door dit natuurwonder!

Funfact:

de nationale sport van IJsland is Glíma, IJslands worstelen

Wil jij ook op een goedkope vakantie naar IJsland? WeFlyCheap heeft de goedkoopste vakanties! Góða ferð (oftwel, goede reis)!

Widgets Magazine