Hong Kong

Het eerste wat je waarschijnlijk voor je ziet wanneer je aan Hong Kong denkt, zal een erg drukke, chaotische stad zijn. Dit beeld zie je in alle reisgidsen, films en programma’s – en dat is ook grotendeels waar. Maar Hong Kong bestaat uit maar liefst 262 eilanden waar je als reiziger geweldige natuur en stranden kunt vinden! Het centrale gedeelte waar geld wordt verdiend is net een land op mini-formaat. Hier gebeurt het grote werk. Er is veel te zien (pas op voor een sensory overload) maar kijk als toerist verder dan je neus lang is, want er is veel meer te beleven!

Funfact:

Hong Kong heeft zo’n 7,8 miljoen inwoners.

Hong Kong stad

Wanneer je voor de eerste keer middenin hartje Hong Kong bent, word je geïmponeerd door werkelijk alles. Dit komt vooral door de Chinese cultuur, gemixt met westerse trekken. ’s Avonds wanneer het donker is, is de skyline van Hong Kong geweldig. De lichtjes van de hoge gebouwen worden weerspiegeld in het water: een magische uitstraling, die je zeker meegemaakt moet hebben als je hier bent. Wanneer je van de Aziatische keuken houdt, kun je hier je hart ophalen. In elk straatje dat je in gaat worden je zintuigen geprikkeld. Hong Kong heeft veel rijkdommen, zowel historisch en modern. Je komt hier in een totaal andere wereld terecht, een wereld die je minimaal eens in je leven gezien moet hebben.

Funfact:

Hong Kong wordt ook wel de culinaire hoofdstad van Azië genoemd.

Buiten Hong Kong

Wanneer je de grote, drukke stad even wilt ontvluchten, heeft Hong Kong genoeg mogelijkheden. Hong Kong kent vele natuurparken waar je ook de echte reuzenpanda’s kunt aanschouwen. Een van deze parken is het Ocean Park, een dierentuin en pretpark in één. Op de eilanden Lamma en Cheung Chau kun je het strand meepakken en heerlijk eten in de verschillende beroemde visrestaurants. Daarnaast kun je op een van die eilanden de drukte ook nog weer opzoeken… Kort geleden is Disneyland Hong Kong geopend!

Funfact:

het openbaar vervoer in Hong Kong is een attractie op zich!

Must do’s in Hong Kong

Een absolute aanrader: neem de Star Ferry naar het centrum van Hong Kong voor omgerekend slechts €0,25. Naast dat we blij worden van dit soort prijsjes, krijg je een indrukwekkend uitzicht over de skyline van Hong Kong! Ook de moeite waard is het bezoeken van het Po-Lin klooster met het grootse bronzen Boeddhabeeld dat waakt over de wereldstad. Omdat het klooster op een grote heuvel ligt, kun je op de terugweg met de kabelbaan gaan. Ook hier geniet je weer van een adembenemend uitzicht, maar deze keer over de groene heuvels van Lantau, Tung Chung Bay en het internationale vliegveld van Hong Kong. Wanneer je als shoppingfanaat in Hong Kong bent, moet je zeker ook een bezoekje brengen aan het winkelcentrum Harbour City. Hier vind je een verzameling van maar liefst 700 winkels! Van designer winkels tot aan lokale shops, hier zijn alle shopaholics in de zevende hemel.

Wil jij op stedentrip naar Hong Kong? Bekijk dan hier de deals van dit moment!

Widgets Magazine