Egypte

Egypte, het land dat je vast van tv-programma’s zult herkennen. Hete temperaturen, droge woestijnen, veel historie en natuurlijk piramides: dat is Egypte. Het land leent zich perfect voor een toffe strandvakantie in een van de vele badplaatsen, maar ook voor een unieke rondreis. En wist je dat je super goed kunt duiken in de Rode Zee? Een vakantie Egypte is niet compleet zonder kennis te hebben gemaakt met de rijke historie van het land. Deze herken je vast nog door de vele piramides en tempels.

Funfact:

Egypte ligt in de continenten Afrika én Azië

Over Egypte

In Egypte heerst een woestijnklimaat, wat wil zeggen dat het er overdag lekker warm is en dat het ‘s avonds afkoelt. Wij raden je aan om in de maanden april, mei, september en oktober een bezoek te brengen aan Noord-Egypte en in de maanden januari, februari en december naar Zuid-Egypte te reizen, omdat dan het weer het gunstigst is! Ben je van plan een toffe vakantie Egypte te boeken? Houd er dan rekening mee dat je verplicht een visum moet hebben dat 30 dagen geldig is, deze kun je online of bij aankomst in Egypte aanvragen.

Funfact:

De afstand vanaf Amsterdam is 3.282km (bijna 5u vliegen)

Egypte

Caïro

Caïro is de hoofdstad van Egypte en met zijn 20 miljoen inwoners een van de grootste metropolen ter wereld. Het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is een echte must see. Tijdens een vakantie in Caïro kan een bezoek aan een van de vele moskeeën natuurlijk niet ontbreken. Ook het Egyptisch Museum en de Caïro Tower mag je niet overslaan. Hier aanschouw je o.a. de schatten van Toetanchamon en de mummie van Ramses II. Verder vind je op 15 km afstand van de stad de bekende piramiden van Gizeh!

Funfact:

In Egypte betaal je met de Egyptische pond (EGP)

Must see’s in Egypte

  • Gizeh | Net buiten de stad Gizeh vind je de bekendste Egyptische piramides: de piramides van Gizeh. Het Gizeh plateau heeft in totaal elf piramides, waarvan Cheops, Chefren en Mykerinos de grootste zijn, tezamen met de grote Sfinx. De Sfinx, een mythologisch wezen in de vorm van een leeuw met een menselijk hoofd, is maar liefst 20m hoog, 73m lang en 11,5m breed.
  • Karnak | Het tempelcomplex Karnak is de grootste van Egypte. De hoofdtempel is gebouwd voor de god Amon. Verder vind je er een indrukwekkende galerij met maar liefst 134 pilaren! Tip: bekijk de lichtshow van Karnak na zonsondergang.
  • Hurghada | Hurghada is de meest bekende badplaats in Egypte en een populaire bestemming voor toeristen! Hurghada ligt aan de Rode Zee met haar heerlijk warme water en prachtige koraalriffen. Dé locatie voor een onvergetelijke strand- of duikvakantie!

Egypte

Funfact:

WOW: 96% van Egypte bestaat uit woestijn

Nijlcruise

Egypte wordt ook wel het geschenk van de Nijl genoemd en dat is niet voor niets, want zonder het water van de Nijl zou Egypte een niet vruchtbaar gebied zijn bestaande uit enkel woestijnen. De rivier de Nijl is maar liefst 6.650 km lang (!) en loopt langs tropische oevers. Dit prachtige stukje Egypte ontdek je het beste tijdens een Nijlcruise. Tijdens een toffe Nijlcruise legt het schip aan bij verschillende bezienswaardigheden, zoals grafmonumenten, tempels en typisch Egyptische dorpjes. En wil je ook even genieten van een dagje complete ontspanning? Dan kun je natuurlijk ook lekker zonnen op het dek!

Wil jij ook op een goedkope vakantie naar Egypte? WeFlyCheap heeft de beste deals!

Widgets Magazine