Dubai is een prachtige stad en maakt onderdeel uit van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Het wordt ook niet voor niets een wereldstad genoemd, want Dubai is de plek voor een geweldige citytrip of een heerlijke zonvakantie. In Dubai kun je shoppen tot je er bij neervalt of je brengt een bezoekje aan de hoogste wolkenkrabber ter wereld, de Burj Khalifa!

Funfact:

Beste reistijd voor Dubai is van november t/m april 

Over Dubai

Dubai ligt aan de Perziche Golf. Aan de landzijde grenst het emiraat aan Abu Dhabi in het zuiden en Sharjah in het noorden en oosten. De stad telt ongeveer 2,262 miljoen inwoners en de officiële taal is Arabisch. Wie Dubai bezoekt zal zeer zeker onder de indruk zijn van deze stad. Groot, groter, grootst en duur, duurder, duurst zijn termen die zeker van toepassing zijn op deze bestemming. Dubai staat bekend om haar grote luxe hotels, villa’s, shopping malls en gebouwen!

Funfact:

De gemiddelde Nederlandse toerist verblijft 4,3 nachten in Dubai

Burj Khalifa

De Burj Khalifa is een absolute must-see als je op vakantie gaat naar Dubai! De wolkenkrabber is maar liefst 828 meter en sinds 2007 is dit het hoogste gebouw ter wereld. De wolkenkrabber is te vinden in Downtown Dubai, aan de oevers van de Dubai Fountain Lake naast het grootste winkelcentrum op aarde, de Dubai Mall. Naast de vele kantoorruimtes telt de Burj Khalifa ruim 900 appartementen, het luxueuze Armani hotel, diverse restaurants, clubs, een aantal zwembaden, een moskee en het At The Top & At The Top Burj Khalifa SKY bezoekersgedeelte. Om een bezoekje te brengen aan de Burj Khalifa betaal je ongever €60 voor een ticket, maar het is het waard. Een tip is om deze excursie online te boeken, want vaak ben je dan een stuk goedkoper uit!

Funfact:

Een evenement voor op je bucket list: Dubai Shopping Festival 

Goedkope vakantie Dubai

Wist je dat een vakantie naar Dubai helemaal niet zo duur hoeft te zijn? Vaak kun je voor een mooie prijs naar de Verenigde Arabische Emiraten. En als je voor een all inclusive vakantie gaat, dan hoef je niet zo veel te spenderen aan eten en drinken. Wil je toch liever een appartementje? Haal dan alle benodigde boodschappen zelf en ga koken in je eigen keuken. Zo blijft een stedentrip Dubai ook nog betaalbaar.

Funfact:

Nationale feestdag 2 december (UAE National Day)

Dineren & uitgaan in Dubai

In Dubai moet je natuurlijk ook een keer kennismaken met de Arabische keuken. Populaire gerechten zijn hummus, taboulleh en allerlei op houtskool gegrilde vleesspiezen. Alcohol drinken is in Dubai mogelijk, maar wordt wel beperkt tot hotels en enkele restaurants/clubs buiten de hotels. In supermarkten en winkels kun je geen alcohol kopen.

Het nachtleven in Dubai is ook één groot feest! Het nachtleven is zeer divers en je vindt er op verschillende plekken van de stad clubs en discotheken. Bekende discotheken zijn 360, 400 club, Alpha, Bar 44 en nog veel meer. 360 is bijvoorbeeld een gezellig plekje aan het eind van een lange pier en hier vind je de 360 rooftop bar. Dit is echt een rustpuntje vlak buiten de drukke stad. Hier geniet je van het spectaculaire uitzicht over de zee, het strand en Dubai.

Funfact:

Traditionele lekkernijen zijn gedroogde vruchten & Taboulleh

Dubai is een stad dat zeker op je bucketlist moet staan! deze prachtige plek in de Verenigde Arabische Emiraten is ontzettend veelzijdig. Of je nou van lekker luieren op het strand of van shoppen houdt, Dubai is the place to be voor een stedentrip of zonvakantie. 

Funfact:

Populaire sport in dubai is Golf 

Kan jij nu niet wachten om naar Dubai te gaan? Dat kunnen we ons goed voorstellen! Daarom zijn de opzoek gegaan naar de beste deal. Deze vind je hier terug.

Widgets Magazine