Cyprus is een magisch eiland en heeft een rijke geschiedenis vol mythen en legenden. Het wordt gedurende het hele jaar verwarmd door de mediterrane zon, maar vooral in de zomermaanden is dit een heerlijke vakantiebestemming! Het eiland staat bekend om het achterland met oneindige fruitboomplantages, terrassen met olijfbomen en wijngaarden, dromerige dorpjes, de bloemenpracht, lommerrijke bossen en parelwitte stranden. Er is dus genoeg moois te zien! Daarnaast is er natuurlijk ook genoeg te doen en te beleven. Maak bijvoorbeeld een boottocht of een quad tour, bezoek een themapark en shop op een van de marktjes die Cyprus rijk is. Ook is het eiland een bijzondere plek voor duikliefhebbers, want de duiksport is hier vooral gebaseerd op grot- en wrakduiken. Al met al een topbestemming met voor ieder wat wils!

Als je een land zoekt met een rijke geschiedenis vol mythen en legenden, dan is Cyprus the place to be! Maar dit prachtige eiland heeft nog véél meer te bieden. Denk aan een heerlijk Mediterraans klimaat, dromerige dorpjes, fruitboomplantages, parelwitte stranden, bloemenpracht en terrassen met olijfbomen en wijngaarden. En dan is er ook nog eens onwijs veel te doen en te beleven! Maar een boottocht, een quad tour of bezoek een van de lokale marktjes. En o ja, duiken en snorkelen kan hier ook maar al te goed!

Ontdek het waanzinnige eiland Cyprus: de ultieme vakantiebestemming! Cyprus staat ook wel bekend als het kruispunt van Azië, Afrika en Europa. Cyprus ligt in het oostelijke deel van de Middellandse Zee en ligt tussen Turkije en Griekenland. Door de vele verschillende culturen om Cyprus heen, is het eiland gegroeid tot een waanzinnig openluchtmuseum. Het eiland is uitgegroeid met vele mythen en legenden. Cyprus telt ongeveer 1,2 miljoen inwoners, waarvan 77% Grieks is en 13% Turks, de overige procenten zijn Armeniërs en Maronieten. Cyprus heeft zo zijn eigen culturen gecreëerd en toont ook respect voor andere culturen. Door respect terug te tonen aan de Cyprische cultuur, ontvang je de allerbeste en uniekste ervaringen. Trek bijvoorbeeld voor sommige activiteiten passende kleding aan en maak alleen foto’s wanneer dit wordt goedgekeurd door de bewoners! Met deze tip kan je vakantie in Cyprus niet meer stuk gaan.

Bezienswaardigheden Cyprus

Cyprus biedt prachtige baaien met supermooie zand- en kiezelstranden. Geniet hier heerlijk op een bedje in de zon of neem een duik in de zee! Het zijn namelijk erg schone stranden en ook het water is goed en veilig. Daarnaast heeft Cyprus veel bijzondere bezienswaardigheden. De echte trekpleister van dit eiland zijn de Nationale parken. De Nationale parken zijn Troodos Gebergte en Akamas. Hier leven bijzondere prachtige planten- en diersoorten. Daarnaast heeft Cyprus 3 gebieden die onderdeel zijn van een werelderfgoed, het is dus beschouwd als uniek, onvervangbaar en eigendom van de hele wereld! Must see!

Weer Cyprus

Cyprus is het warmste eiland van de Middellandse Zee. De temperaturen kunnen wel oplopen tot boven de 40 graden in de maanden juli en augustus. De lekkerste periode om op dit eiland te verblijven is daarom ook in de periode maart tot en met juni, september en oktober. In deze periodes is het gemiddeld een heerlijke warme 25 tot 30 graden. In de overige koude maanden is het in de bergen gemiddeld 12 graden. Gelukkig begint het voorjaar alweer in februari en lopen de temperaturen weer op naar de 20 graden! Ondanks de warme dagen in de zomer, blijft Cyprus een bloementapijt van hyacinten, dwergnarcissen en clyclamen.

Wil jij op vakantie naar Cyprus? Kijk dan snel even hier voor de beste deals naar Cyprus.