Curaçao, een stukje Koninkrijk der Nederlanden dat onwijs populair is onder de Hollanders. Je kan je er redden met de Nederlandse taal en het Engels, waardoor het vertrouwd aanvoelt. Het klimaat is heerlijk tropisch, waardoor je een op en top vakantiegevoel zal je krijgen als je op dit eiland vertoeft. De beste reistijd om Curaçao te bezoeken is van januari t/m april, want dit is het meest droge seizoen. Ga je in een andere maand? No problemo, het is het hele jaar door rond de 30 graden!

Funfact:

Curaçao heeft ongeveer evenveel inwoners als Apeldoorn, namelijk 150.000

Op Curaçao hebben ze meerdere officiële talen, namelijk Nederlands, Papiamentu en Engels. Ook kan je je er prima redden in het Spaans, hoewel dit daar niet een officiële taal is. Naast dat je je er met verschillende talen verstaanbaar kunt maken, kun je er over het algemeen ook met verschillende valuta betalen. Zo wordt de Amerikaanse Dollar overal geaccepteerd, terwijl de nationale valuta de Antilliaanse Gulden is.

Therapiecentra op Curaçao

Het is een item wat je van je bucketlist af kan strepen en voor sommigen wordt het gezien als een goede therapie. Zwemmen met dolfijnen is voor velen een droom die uitkomt en voor anderen is het een middel om ‘beter’ te worden. Zo gaan veel personen/kinderen met handicaps als het syndroom van down, autisme, posttraumatische stressstoornissen, het aspergesyndroom en andere psychologische aandoeningen naar het Curaçao Dolphin Therapy & Research Centre. Niet alleen voor de personen die deze therapie kunnen gebruiken, maar ook voor de familie (wiens leven in het teken staat van het verzorgen van de naaste) kunnen hier genieten van een perfecte vakantie.

Funfact:

Per jaar komen er ongeveer 470.000 toeristen naar Curaçao

Curaçao

Duikplekken op Curaçao

Met maar liefst 65 erkende duikplekken is Curaçao een topbestemming voor de liefhebbers van de onderwaterwereld. Langs de kustlijn van het eiland vind je adembenemende koraalriffen en prachtige vissen. Zo kan je al snorkelend het onvergetelijke schouwspel van flora en fauna bewonderen. Geloof ons, je kan urenlang blijven snorkelen, zo mooi! 

Goedkoop naar Curaçao

Relaxen op de Antillen kost misschien wel iets meer dan de gemiddelde zonvakantie in Europa, maar het is wel echt een bestemming die je op je bucketlist moet zetten. De parelwitte stranden en helder blauwe zee zorgen voor een heerlijk gevoel! Wanneer je niet aan een reisdata gebonden bent kan je soms al voor €499 een week lang op vakantie inclusief vlucht én accommodatie! Lijkt jou dit wel wat? Houd dan hier de deals naar Curaçao via TUI in de gaten!

Funfact:

De nationale feestdag van Curaçao is 10 oktober

Nederlandse herkenpunten

Dat Curaçao deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden mag wel duidelijk zijn. Zo kan je zelfs je alledaagse boodschappen halen bij de Albert Heijn, een lekker kopje koffie drinken bij de Douwe Egberts en een lekkere rookworst scoren bij de HEMA. Zo hoef je de hagelslag, pindakaas, drop en stroopwafels dus niet te missen 😉

Curaçao

Funfact:

Een droomhotel op Curaçao is het Santa Barbara Beach & Golf Resort!

Kan je nu niet wachten om een bezoek te brengen aan Curaçao? Kijk dan snel hier! We hebben de beste deals voor jou op een rijtje gezet.

Widgets Magazine