Op reis naar Canada

Canada… Een adembenemende bestemming als je het ons vraagt. De naam van het prachtige land is afgeleid van het indiaanse woord kanata, wat nederzetting betekent. Canada grenst aan 2 verschillende plekken: in het zuiden aan de Verenigde Staten van Amerika en in het westen aan de Amerikaanse staat Alaska. De hoofdstad is Ottawa. Canada staat het meest bekend om zijn indrukwekkende natuur. Je vindt er de prachtigste landschappen, flora, fauna en watervallen die je ooit hebt gezien! Ook zijn er heel veel nationale parken te bewonderen. Hier vind je veel verschillende bijzondere natuurverschijnselen. Denk bijvoorbeeld aan de Rocky Mountains, de ijs- en sneeuwvlaktes, meren en regenwouden. Daarnaast leven er ook veel dieren in het wild in. Zo is de kans groot dat je zwarte beren, herten of elanden ziet! Canada is zeker een aanrader, voor zowel de zomer- als winterliefhebber.

Funfact:

Canada is na Rusland het grootste land ter wereld

Over Canada

Doordat Canada zo groot is valt het land in 4 verschillende klimaatzones. De oost- en westkust hebben een zeeklimaat, de westkust heeft een gematigd zeeklimaat, in het noordelijke deel heerst een poolklimaat en de rest van het land heeft een landklimaat. Hierdoor variëren de temperaturen ook sterk. Gedurende het jaar is het tussen de -10 en 25 graden. Canada kent 2 officiële talen. Zo wordt er zowel Engels als Frans gesproken. Ook komen er ander lokale talen voor, zoals het Gwich’in, Han, Kaska, Northern Tutchone, Southern Tutchone, Tagish, Tlingit, Inuktitut en Upper Tanana.

De keuken in Canada kent vooral stevige en machtige gerechten, zoals vlees- en vispastei, stoofpotten en gehaktballen in saus. Daarbij eten ze zoete nagerechten als suikertaart en een omgekeerde cake met romige vulling, die bekend staat onder de naam Pudding au chomeur. Iedere Canadese streek kent eigenlijk zijn eigen gerechten, afhankelijk van de lokale producten en de wildsoorten die er per provincie gevangen worden. Verder staat Canada bekend om zijn knapperige McIntosh appels en natuurlijk de “maple syrup”. Deze stroop is afkomstig van de Canadese Esdoorn, die je vast wel eens gezien hebt op de roodwitte Canadese vlag. Dit is het nationale symbool van het land. De gemiddelde Canadees drinkt graag bier. Vooral de twee nationale merken Molson Canadian en Labatt Blue zijn erg populauir. Daarnaast wordt er op verschillende locaties in het land rye (graan) whiskey gestookt, waarvan Canadian Club het bekendste merk is!

Funfact:

in Canada leven ook nog kleine groepen Eskimo’s (Inuit) en enkele Indianenstammen

Bezienswaardigheden

Zoals al eerder genoemd zijn er een heleboel nationale parken te vinden in Canada. Enkele aanraders zijn: het Yoho National Park, het Kootenay National Park, het Pacific Rim National Park Reserve, het Muncho Lake Provincial Park, het Wells Gray Provincial Park, het Okanagan Valley en de Koningin Charlotte-eilanden. Waar je vast ook wel eens van hebt gehoord zijn de Niagara Falls. De Niagara Falls bestaat uit drie verschillende watervallen op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten. Het ligt op slechts een uur rijden vanaf Toronto en vanaf de Canadese kant heb je uitzicht op alle drie, aanrader! Naast zijn mooie natuur heeft het land nog veel meer te bieden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Notre Dame Basilica, gelegen in Montreal. Dit is een van Canada’s mooiste kerken!
Tot slot moet je ook zeker een bezoek brengen aan Yukon, een afgelegen gebied, maar een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te spotten, wauw!

Funfact:

de nationale feestdag van Canada valt op 1 juli (Canada dag)

Ook zoveel zin gekregen in een goedkope vakantie naar Canada? Houd de site van WeFlyCheap in de gaten voor de beste deals! Veel plezier!

Widgets Magazine