Australië, oorspronkelijk Terra Australis genoemd: het land van de uitgestrekte woestijnen, indrukwekkende bergen, watervallen, prachtige stranden, surfers, kangoeroes en backpackers. Een land wat je in je leven zeker een keer gezien moet hebben! Australië is een land in Oceanië dat sinds 1901 onafhankelijk is geworden van het Verenigd Koninkrijk. Het is een van de grootste landen ter wereld. Een aantal grote steden in Australië zijn Sydney, Adelaide, Melbourne, Darwin en Perth. Australië is erg groot en kent daarom verschillende klimaatzones. In het binnenland is het overdag heel heet, maar de nachten zijn er steenkoud. Het zuiden kent een gematigd klimaat met lekkere warme zomers en koude winters. In het Noorden is een tropisch klimaat. De officiële taal in Australië is Engels, met een Australische tongval.

Funfact:

de hoofdstad van Australië is Canberra en niet Sydney

Vliegen naar Australië

Vanuit Nederland moet je ongeveer 24 uur vliegen voordat je in Australië bent. Je hebt altijd 1 of meerdere tussenstops. De snelste route is de Azië route via Singapore, Kuala Lumpur of Bangkok. Zo’n tussenstop is gelukkig helemaal niet erg. Zo heb je de tijd om een andere stad te leren kennen en hou je je jetlag zo klein mogelijk! Een populaire vliegmaatschappij om mee naar Australië te vliegen is Singapore Airlines. De beste maanden om naar Centraal-Australië te reizen zijn April, mei, augustus, september en oktober. Zo vermijd je eigenlijk de heetste en de koudste maanden. Juni, juli, augustus, september, oktober en november zijn dan weer de beste maanden om naar het noorden van Australië te reizen. Zo vermijd je het regenseizoen. Januari, februari, maart, april, oktober, november en december zijn de beste maanden om naar Zuid-Australië en Tasmanië te reizen. Genoeg keuze dus! Goedkope vliegtickets naar dit prachtige land zijn vaak hier te vinden!

Funfact:

Australië is maar liefst 240 keer zo groot als Nederland

Sydney

Sydney, een bezoek aan deze wereldstad mag uiteraard niet ontbreken tijdens je reis door Australië. Het is een hippe, trendy en bruisende stad waar je je no way kunt vervelen. Uiteraard bezoek je hier het Opera House. Je kunt alleen de buitenkant bekijken, maar het is ook mogelijk om een kijkje achter de schermen te nemen en te genieten van een 2 uur durende rondleiding. Na afloop raden we je aan The Rocks te bezoeken. Deze prachtige wijk kent veel luxe winkels, maar je kunt er ook terecht voor een heerlijke lunch of diner. Een belevenis die je ook absoluut niet mag missen is de bridgeclimb. Samen met een gids beklim je de wereldberoemde brug van Sydney. Eenmaal op het hoogste punt aangekomen heb je het mooiste uitzicht over Sydney, waanzinnig! Ook de stranden van Sydney mogen we niet vergeten, Bondi Beach bijvoorbeeld. Ook is het leuk om een wandeling te maken tussen Bondi Beach & Bronte Beach, deze coastwalk is erg bijzonder! Nog geen plannen voor oud & nieuw?  Vier het in Sydney! Dit is écht een aanrader!

Must do

Ook voor duikers is Australië de perfecte bestemming. Het grootste koraalrif ter wereld, het Great Barrier Reef, is een echt duikparadijs! Felgekleurde vissen in diep helder water, wauw.. Ook de temperatuur van het water is hier erg aangenaam, namelijk tussen de 22 & 29 graden. Ook Whitsundays is zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier vormen bijna 100 kleine eilandjes met witte stranden, prachtige lagunes en het fijnste zand een waar paradijs. Erg bijzonder! Daarnaast is Melbourne een stad die je heel leuk kunt ontdekken per fietstocht en Tasmanië een bijzonder gebied met indrukwekkende stukken natuur. Zin om een mooi nationaal Park te bezoeken? Ga dan naar Kakadu!

Funfact:

Australiërs vieren Kerst in de zomer

Ook zoveel zin gekregen in een goedkope vakantie naar Australië? Houd de website van WeFlyCheap in de gaten voor de beste deals!

Widgets Magazine