Header afbeelding

Yosemite, Lone Pine, Death Valley & Las Vegas!

(Deel 3)

Psst, voordat je verder gaat... Heb je mijn vorige blog al gelezen over ons horrorverhaal op weg naar Yosemite National Park?

Na alle ellende komen we dan eindelijk aan op Lower Pines Campground, de camping in Yosemite National Park. Hier hebben we ook weer bereik en kunnen we het thuisfront op de hoogte brengen van wat ons de afgelopen 24 uur is overkomen. We krijgen alleen maar lieve woorden terug en iedereen is, net als ons, opgelucht dat alles goed is afgelopen. Maar goed, dat is geweest, door over Yosemite! In het park zelf heb je maar een paar campings waarbij je echt ver van tevoren moet reserveren. Gelukkig is het ons gelukt een plekje te bemachtigen. En wat voor plek... adembenemend... met uitzicht op Half Dome. Wat zijn we blij dat we hier zijn! We maken voor het eerst deze vakantie even kennis met het wildlife. De eekhoorns lopen hier over de plek, zo leuk! Ik pak natuurlijk meteen de Canon erbij om hier wat leuke plaatjes van te schieten. Wat ons nog meer opvalt is dat het hier heerlijk ruikt naar verse dennennaalden. Je voelt aan alles dat je midden in de natuur bent. We lopen naar the General Store in het park om hier wat hout te kopen voor ons eerste kampvuurtje vanavond. Gelukkig hebben we ook nog tijd om een trail te pakken, we kiezen voor de Mirror Lake Trail. Het is een vrij simpele en vlakke trail, maar alleen al het feit dat we hier toch nog zijn maakt deze trail geweldig. We zijn omringd door ontzettend grote bomen en voelen ons hier klein als mens. Eenmaal terug op de camping genieten we van een kampvuur met een heerlijk koud biertje (Butweiser is echt heerlijk bier, aanrader!). We bakken worstjes in ons vuur en sluiten af met marshmallows. Dit is waarvoor we hier komen, wat een optimaal vakantiegevoel. Anders dan de voorgaande dagen is het hier echt koud! Gelukkig hebben we dikke truien bij ons en houdt het vuur ons warm. Zoals voorspeld begint het later op de avond te regenen, dus gaan we naar binnen om een spelletje Yahtzee te doen. Dat getik van de regen op de camper maakt het mega gezellig en knus. Wat zijn we opgelucht dat onze camper het weer doet en dat we alsnog op deze prachtige plek hebben mogen staan. Dit hadden we echt niet meer gedacht toen we vast stonden op de parkeerplaats van the Cedar Lodge. Mega opgelucht en voldaan vallen we in slaap.

Yosemite Berg Verenigde Staten
Yosemite Berg Verenigde Staten

Lone pine

De volgende dag begint vroeg en vooral KOUD! Vandaag was het plan om via de Tioga Road door te rijden naar Lone Pine, maar vanwege sneeuwval in de bergen is de Tioga Road gesloten. Hierdoor moeten we helemaal onder Yosemite langs om bij Lone Pine te komen. Dit is drie uur omrijden. Een rit van 4 uur verandert in een rit van 7 uur dus we hebben een lange rit voor de boeg. Met ons Spotify lijstje erop en mooie uitzichten is dat helemaal geen straf. Doordat we moeten omrijden komen we zelfs langs Tunnel View Point. Wow... Google het maar eens en je zult de mooiste foto’s tegenkomen. Vroeg in de ochtend, de mist die wegtrekt tussen de bomen, echt prachtig!

Tunnel view point Verenigde Staten
Tunnel View Point Verenigde Staten

Onderweg komen we in de bergen zelfs wat sneeuw tegen. We zijn nu een kleine week in Amerika en hebben alle seizoenen al voorbij zien komen. Naast de sneeuw zien we ook de resten van bosbranden. Van een Ranger begrijpen we dat dit georganiseerde branden zijn. De functie hiervan is dat de natuur zichzelf kan herstellen. In een camper is zo'n lange rit echt geen straf en voor we het weten komen we aan in het plaatsje Lone Pine. We gaan hier langs de plaatselijke supermarkt om voor vanavond wat barbecue vlees te kopen. Eenmaal op de camping ervaren we opnieuw het wauw gevoel. Ook hier is het zo ontzettend mooi en hebben we een prachtig uitzicht vanaf onze plek. We maken nog een klein rondje rondom de camping en uiteraard gaat ook dan de camera weer mee. Bij terugkomst steken we onze firepit weer aan en genieten we van een heerlijke barbecue. Morgen zoeken we de drukte weer op, want dan rijden we, via Death Valley, door naar Las Vegas!

Lone Pine Verenigde Staten
Lone Pine Verenigde Staten

Death Valley National Park

Wanneer je van Lone Pine naar Las Vegas rijdt, kom je dwars door Death Valley. Met een volle tank betreden we het park. We zijn er al vroeg en hebben een koude nacht achter de rug, dus het is nu nog niet zo heet dat we het niet meer aankunnen. Waar we vooral nieuwsgierig naar zijn, zijn de Mesquite Flat Sand Dunes. We zien ze al in de verte liggen. Het is een heel gek gezicht dat er ineens een hele hoop zand ligt... Op een bordje zien we staan dat je na 10:00 uur in de ochtend niet meer het zand op mag vanwege extreme hitte. Gelukkig is het nog maar 9:30 uur dus we kunnen nog! Wauw, wat is dit prachtig zeg.

Death Valley Verenigde Staten
Death Valley Verenigde Staten

Het gekke aan Death Valley is dat je de weg voor je ziet en het lijkt alsof je nog maar 5 minuten moet rijden. Maar 5 minuten later heb je nog steeds hetzelfde uitzicht. De weg is hier eindeloos en ergens voelen we ook een kleine opluchting wanneer we Death Valley weer uitrijden. Het is er prachtig, maar hier wil je echt niet komen te staan met pech o.i.d. Het meest gekke wat wij in Death Valley hebben gezien was een fietser! Diep respect voor deze man, maar toch ook best wel gevaarlijk.

Las Vegas

Het ene moment rijden we nog in de natuur en ineens is daar Las Vegas. Heel apart om te zien. Hier hebben we geregeld met de monteurs die ons hebben geholpen dat we met onze camper nog een korte stop kunnen maken bij een locatie van Cruise America om de reparatie nogmaals te laten checken. Een monteur kruipt onder onze camper en kan ons geruststellen dat de reparatie goed is uitgevoerd en dat we zonder problemen onze reis kunnen afmaken. Na deze korte stop zoeken we onze camping op. We staan op de RV campground van het hotel Circus Circus en dit was een goede keuze. De camping is bewaakt. Meerdere bewakers fietsen rond op de camping en om 20:00 uur gaat de poort dicht, zodat er geen ongenodigde gasten op de camping kunnen komen. In Las Vegas kom je bijvoorbeeld erg veel daklozen tegen op straat en die heb je natuurlijk liever niet voor je camper liggen. Voor luxe hoef je hier niet heen, het is eigenlijk gewoon een grote parkeerplaats. Wel hebben ze er een fijn en schoon toiletgebouw met douches. Na het opfrissen lopen we door het Circus Circus hotel naar de taxiplaats. Is dit echt een hotel? Het lijkt wel een winkelcentrum, pretpark, vliegveld... geef het een naam. Overal zijn winkels, gokkasten, restaurants enzovoort. Onvoorstelbaar. En, overal wordt binnen gerookt. Ook dat zijn wij Nederlanders echt niet meer gewend. Buiten fixen we een Uber die ons naar de andere kant van The Strip brengt. Kunnen we ook zeggen dat we over The Strip hebben gereden. In de taxi vertellen we dat we van plan zijn terug te lopen naar onze camping en de taxichauffeur verklaart ons voor gek. Dat lopen zijn ze niet echt gewend in Amerika. Het was namelijk maar 6 kilometer en dat is voor ons Hollanders toch echt niet heel veel. Het lopen was een leuk idee, want wat hebben we een geweldige namiddag en avond gehad. We kijken onze ogen uit en hebben het gevoel dat we in een pretpark lopen. Uit alle gebouwen komt licht en geluid. Je kijkt echt je ogen uit. Een gokje wagen kan natuurlijk niet ontbreken. In Le Casino zet ik met roulette in op mijn geluksgetal, nummer 23. En ja hoor, bingo! Met een leuke winst op zak lopen we verder. Het hoogtepunt van deze dag was toch echt wel de Bellagio Water Show. Een prachtige fonteinen show op de maat van de muziek. Ja, ik heb een traantje gelaten... Echt een must see wanneer je een bezoek brengt aan Las Vegas.

Las Vegas Verenigde Staten
Las Vegas by night

Na een goede nacht zijn we klaar om de nieuwe dag te beginnen met flink wat actie. We hebben namelijk een afspraak bij The LV Shooting Centre. Schieten, wat spannend! Eenmaal daar krijgen we goede instructies. Jordy schiet met een Sig Pistol en ik met een Glock Pistol. De tweede ronde pakt Jordy de MK9 en ik de MP5. Het geeft echt een kick om eens te doen, maar toch ook wel zweethandjes. Wat een kracht zit er achter zo'n wapen zeg. Heel bijzonder. De instructeur vraagt of we nog ergens mee willen schieten en Jordy pakt zijn kans om een M249 Saw uit te proberen. Zeg maar zo'n ontzettend Rambo geweer. Wat een ding! Het blijft toch bijzonder dat je in Amerika naar een schietbaan kunt gaan, een geweer aanwijst en schieten maar. Een hele bijzondere ervaring die we nooit meer zullen vergeten. Gelukkig hebben we de foto’s en filmpjes nog!

Schietbaan Verenigde Staten
Schietbaan Verenigde Staten

In mijn volgende blog zoeken we de natuur weer op na alle prikkels en drukte van Vegas. Na een rit van drie uur zullen we aankomen in Zion National Park. Hier verblijven we drie dagen en daarna vervolgen we onze weg naar Bryce Canyon National Park waar we ook drie dagen verblijven. 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. yosemite lone pine death valley las vegas
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.