Meivakantie Portugal

Vakantiedagen verdubbelen in 2022

Extra lang op vakantie!

Vakantiedagen verdubbelen in 2022: hoe dan?!

Bij een 40-urige werkweek heb je volgens de Nederlandse wet recht op 20 vakantiedagen. Ontzettend fijn dat dit zo goed geregeld is, want met deze vakantiedagen kun je er eens lekker tussenuit. Maar het kan nóg beter! Deze vakantiedagen kun je namelijk verdubbelen. Van 20 vakantiedagen maak jij er maar liefst 43.

 

In Nederland kennen we nationale vrije dagen, zoals Pasen, Koningsdag, Hemelvaart, Pinksteren, Kerst en Oud & Nieuw. Op deze dagen zijn veel mensen in Nederland vrij. Zet je vakantiedagen slim in en verdubbel het aantal vakantiedagen door ze te combineren met nationale vrije dagen en weekenden. Vooral een aantal van deze vrije dagen op gunstige momenten vallen, is dit goed te doen!

Zo zet je je vakantiedagen slim in!

Vakantie rond Pasen en Koningsdag

Laten we beginnen met Pasen. Zoals je ziet in de afbeelding valt Pasen in 2022 op een zondag en op een maandag. Door de dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag daarna vrij te vragen, ben je al 9 dagen vrij in ruil voor 4 vakantiedagen. Die week daarop, woensdag 27 april, is Koningsdag. Door die dagen eromheen vrij te vragen, namelijk maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, plak je er nog een week bij op. In totaal ben je dan 16 dagen vrij door slechts 8 vakantiedagen op te nemen. Winning!

Vakantiedagen verdubbelen 2022: visueel uitgelegdVakantiedagen vermeerderen rond Hemelvaart & Pinksteren

Hetzelfde geldt voor de periode waar Hemelvaart en Pinksteren in vallen. In de afbeelding zie je dat Hemelvaartsdag op donderdag 26 mei valt. Door de 4 dagen eromheen vrije dagen op te nemen, ben je weer 9 dagen vrij. Twee weken daarna valt Pinksteren, waarvan tweede pinksterdag op een maandag.

 

Nu kun je er voor kiezen om 30 mei t/m 3 juni 5 vrije dagen op te nemen. Dan heb je 17 vrije dagen achter elkaar in ruil voor 9 vakantiedagen. Je kan er ook voor kiezen om 30 mei t/m 3 juni gewoon aan het werk te gaan en 7 t/m 10 juni 4 vrije dagen op te nemen. Dan heb je begin juni nog een vakantie van 9 dagen in ruil voor 4 vakantiedagen. Neem je over deze periode dus 13 dagen op, dan ben je vanaf 21 mei t/m 12 juni vrij. In dit geval maak je van 13 vrije dagen --> 23 vakantiedagen!

Vrije dagen tijdens de kerstvakantie

Ook in december profiteer je nog van vrije dagen. Kerst valt in 2022 op een zondag en maandag. Door 27 t/m 30 december ook nog vrije dagen in te leveren, ben je in totaal 9 dagen vrij. Hallo kerstvakantie!

 

Door deze trucjes maak je van jouw 20 vakantiedagen maar liefst 43 vrije dagen. Krijg je ook nog bovenwettelijke extra vakantiedagen? Lucky you! Dan kun je nog meer vrije dagen opnemen om er lekker op uit te gaan. Na een aantal jaar waarbij veel niet mogelijk was door een pandemie, is er in 2022 (hopelijk) wat meer mogelijk. En all inclusive in Egypte, een zonvakantie op Curacao of heel iets anders: 2022 wordt jouw jaar!

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!