Header afbeelding

Highlights van Bangkok

Wat te doen in deze enorme stad?

Bijna iedereen die aan een reis door Thailand of zuidoost Azië begint, zal dit doen vanuit Bangkok. Deze Thaise hoofdstad is rechtstreeks aan te vliegen vanuit Nederland en een goede uitvalsbasis om je reis naar andere plekken te vervolgen. Bangkok is een waanzinnige stad waar alles goed te bereiken is en een fijne sfeer hangt. Je zal hier een hoop backpackers tegenkomen vanuit de hele wereld, maar ook zie je genoeg gezinnen met kinderen en oudere mensen. Het vervoer in de stad, maar ook in de rest van het land, is makkelijk te regelen en de bevolking spreekt een aardig woordje Engels, waardoor het een steeds populairdere plek word om naartoe te reizen. Trek zeker een dag of 3 uit voor deze stad, want er is genoeg te beleven.

Highlights Bangkok

Khao San Road, de bekendste straat van Bangkok

De bekendste straat van Bangkok: Khao San Road. Overdag is er nog niet veel te beleven, maar zodra de avond valt, veranderd deze straat in een gekkenhuis. De straat word dan ook afgesloten voor auto’s. Menig backpacker gaat hierheen voor een avondje stappen. Bestel hier de bekende ‘bucket’ of haal bij een van de vele verkopers een Chang biertje. Alles kan. Ook als je niet zo’n feestbeest bent is het leuk om gewoon is ergens te gaan zitten en mensen te kijken. Je bent verzekerd van een leuke avond. Neem zeker plaats op een van de massagestoelen voor een lekkere voetmassage terwijl je de gekste dingen aan je voorbij ziet komen op straat. Probeer ook zeker een verse fruitshake, kokosijs uit een verse kokosnoot en een bordje Pad Thai bij een van de street food kraampjes.Tip: Wil je wel genieten van een rustige en stille nachtrust, boek dan zeker geen hostel/hotel in deze straat.

Grand Palace

Het paleis is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Het paleis word nu niet meer gebruikt als verblijfplek van de koning, maar is open voor toeristen en het word af en toe gebruikt voor speciale gelegenheden. Het paleis is een prachtig gebouw en zeker een bezoek waard. Op het zelfde terrein vind je ook de Wat Phra Kaew. Dit is de tempel van de Emerald Buddha. Deze tempel bestaat uit prachtige gekleurde mozaïeksteentjes, spiegeltjes en goud gekleurde daken en muren.Het paleis is iedere dag van 8.30 uur tot 15.30 uur geopend en kost 500 baht (14-15 euro).

Wat Pho, de liggende buddha

Dit tempel complex vind ik stiekem nog wat indrukwekkender dan het Grand Palace. Het staat bekend om de grote gouden liggende buddha van 46 meter lang en 15 meter hoog. Het terrein staat verder vol met mooi gekleurde bouwwerken, deze worden stoepa’s genoemd. Je kunt hier heerlijk ronddwalen en genieten van de prachtige dingen die te zien zijn. Naast de liggende buddha en de stoepa’s vind je hier nog meer dan 1000 buddha’s in allerlei soorten en maten. Ondanks dat de tempel complex heel bekend is, is het er vrij rustig. De enige plek die hier echt druk is, is de tempel met de liggende buddha. Hier probeert iedereen ook het perfecte plaatje te schieten, wat er lastig is, want er staat pilaren voor. Het tempel complex is iedere dag van 8.00 uur tot 18.30 uur geopend en kost 200 baht (5-6 euro). Omdat het complex vlak naast het Grand Palace ligt, kun je dit goed combineren op een dag. Denk er ook aan om bij het bezoeken van een tempel de schouders te bedekken en een broek/rok tot over de knie te dragen. Zonder dit laten ze je ook echt niet binnen!

De pilaren van Wat Pho.

Co van Kessel fietstocht door Bangkok

Dit is echt een must do! Wil je minder toeristische plekjes ontdekken? Boek dan zeker een fietstocht bij Co van Kessel. Dit bedrijf is ooit opgezet door een Nederlander en inmiddels uitgegroeid tot een van de leukste en bekendste activiteiten van Bangkok, vooral onder de Nederlandse toeristen.

Je hebt keuze uit 4 verschillende fietstochten. Er is een fietstocht die in de avond wordt gedaan en overdag heb je de keuze uit 3, 6 of 9 uur op de fiets. Voor ieder wat wils. Bij de 6 en 9 uur durige tocht zit er ook nog een boottocht en maaltijd bij. Tijdens de fietstocht fiets je door straatjes waar je zelf niet zo snel zult komen. Het ene moment fiets je bij mensen door de keuken, dan dwars over de markt bij China Town, het volgende moment zit je in een boot en dan ga je dwars door een groene omgeving waar de drukte van de stad ineens mijlenver weg lijkt. Dit is een ervaring die je niet meer snel zult vergeten. De fietstochten zijn online te boeken.

Fietstocht door Bangkok
Doe een fietstocht door Bangkok

Letaba Skybar, populaire rooftopbar

Als je de film ‘The Hangover II’ hebt gezien, ken je deze skybar vast wel. Het is een van de meest populaire rooftopbars in de stad. Entree is gratis, maar let er wel op dat er kledingvoorschriften gelden. Zo kan de toegang geweigerd worden als je teenslippers draagt, een rugzak op hebt of als man zijnde met een tanktop of korte broek naar boven wilt. Het leukste moment op de skybar te bezoeken is net voor de zonsondergang begint. Je hebt dan een geweldig uitzicht over de langzaam donker wordende stad, terwijl je kan genieten van een drankje. Hier kan je wel aardig je geld aan kwijt, want het goedkoopste drankje dat wij op de kaart vonden was 900 baht.

rooftopbar Bangkok
Bezoek de vette rooftopbars en kijk uit over Bangkok

Maeklong Railway Market

Heb je wat meer tijd en zin om net buiten de stad nog iets unieks te beleven, dan is het zeker leuk om een excursie te boeken naar de Railway Market. Deze excursie is bij alle excursiewinkeltjes te boeken. Je word opgehaald door een minivan en ongeveer een uur later arriveer je op de plek waar het allemaal gebeurt. Een treinspoor waar je overheen kunt lopen met aan allebei de kanten marktverkopers. Heel smal en druk en eens per halfuur komt er een trein langs. De bevolking is hier helemaal op ingespeeld en weet op precies het juiste moment in een razend tempo de marktkraam in te klappen en opzij te springen. Zelf moet je je ook tegen een muur aan drukken op het moment dat de trein langs komt. Een hele toffe ervaring en als je meer tijd hebt om op een excursie buiten de stad te gaan, zal je hier geen spijt van krijgen.

Bekijk dit bijzondere voorval zelf bij de Maeklong Railway Market in Bangkok.

Wat te doen op een regendag in Bangkok?

Je hoopt het natuurlijk niet, maar ook hier kan het regenen. Vooral in het regenseizoen is de kans op een bui erg groot. En deze buien zijn vaak ook enorm. Je loopt dan natuurlijk liever niet de hele dag door de stad. Pak op zo’n dag een tuktuk en rij naar Central World. Dit is een onwijs groot overdekt winkelcentrum waar je de meest uiteenlopende kledingwinkels kunt vinden. Van grote bekende ketens tot kleine boetiekjes. Ook is er op de bovenste etage een grote bakkerij, supermarkt en tientallen eetkraampjes met keukens uit de hele wereld. Natuurlijk kom je niet naar Thailand om te shoppen, maar het weer nou echt een keer niet mee zit, dan is dit zeker een leuke plek om je tijd te besteden.

De beste manier om je in de stad te verplaatsen is door een tuktuk rijder aan de houden of de Grab-app te downloaden op je telefoon, hetzelfde als de Nederlandse Uber. Hiervoor is het wel handig als je een Thais simkaartje koopt voor internet. Deze kan je kopen op het vliegveld of bij een 7-Eleven winkel. Een Grab taxi is veilig en betrouwbaar omdat je zelf je eindbestemming moet opgeven in de app, de app navigeert voor de chauffeur én je betaald hetzelfde tarief als de lokale bevolking. Scheelt een hoop gedoe. Wil je meerdere dingen op één dag bezoeken? Dan kan je via de app ook een chauffeur voor een hele dag boeken. Je hebt dan een afgesproken aantal uur de tijd en je wordt heengebracht waar je wilt.

 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. thailand bangkok
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.