Middellandse zee cruise | Weflycheap

Middellandse zee cruise

Middellandse zee cruise

Begin september, vlak voor de start van mijn nieuwe opleiding, ging ik samen met de familie van mijn vriend op een Middellandse Zee cruise. Hoe leuk is dat? Tijdens de cruise zouden we meerdere plaatsen aan doen…

Venetië

Na een tussenstop in Lermoos, Oostenrijk, rijden wij langs de Dolomieten richting Venetië. Van de stad zien we op de dag zelf weinig, omdat we meteen richting de haven rijden. Na een reis vol met files zetten we eindelijk voet op de boot…wauw. Wat een verschijning, en zo mooi van binnen. Meerdere restaurants, een casino, een binnen- en buitenzwembad en zelfs een fitnessruimte. Het dek van het schip beschikt zelfs over een hardloopbaan, en het viel mij op dat dus echt heel veel mensen hier gebruik van maken. We varen Venetië door en ik kan nu al niet wachten om de stad te verkennen. Het ziet er zo heerlijk gezellig en typisch Italiaans uit. Fijn.

cruise-6

Dubrovnik

Die dag erna meren we aan in Dubrovnik, Kroatië. De parel van de Adriatische zee. De stad van stadsmuren en Game of Thrones. De stad van smalle straatjes en nog smallere zijstraatjes. Van oranje daken en mooie kerken. Ik had weinig verwachtingen van deze stad, maar wauw, wat is ze mooi. Zo mooi dat ik, alweer, een klein beetje verliefd werd. Als ik terug kan ga ik met een noodgang.

cruise

Kusadasi

Na een dagje op zee te hebben vertoefd komen we aan in Kusadasi, Turkije. Een echte badplaats. We lopen wat door het plaatsje, bekijken wat winkeltjes en drinken granaatappelsap bij een oude man met een cafeetje. Zo zuur dat het glazuur van mijn tanden smelt, maar wel van een lieve oude man. Hierna zoeken we een strand en brengen de dag door in de zon, op een ligbedje. Kusadasi is een fijne plaats als je lekker een of twee weken op het strand wil doorbrengen.

cruise-8

Santorini

Daar waren we dan, in Griekenland. Santorini was de plaats die ik al jaren bovenaan mijn lijstje had staan. De verwachtingen waren dan ook hoog door alle foto’s en verhalen die ik op internet en in magazines voorbij had zien komen. Misschien te hoog. Het bleek niet helemaal een match te zijn, wij samen. Wat een prachtige plaats, beeldschoon. Maar zó druk. In de rij staan voor een foto. Toeristen overal waar je kijkt. In rijen door de schattige, witte straatjes lopen. We lieten ons het eiland rondrijden door een rasechte Griek met een zongebruinde huid en een sigaret in zijn mond. Het oude Santorini vond ik heel indrukwekkend. Rustig, witter dan wit en beeldschoon. Een klein, verborgen koffietentje, een mooie kerk. Prachtig.

cruise-3cruise-4

Olympia

Onze laatste stop was in Katakolon, Griekenland. Hier was eigenlijk weinig. Het idee was om een bus te pakken en 30 kilometer verderop uit te stappen in Olympia. Zo gezegd, zo gedaan. Tijdens de busrit keek ik mijn ogen uit. Ik wist dat ik in Griekenland was, maar het leek een derdewereldland. Zoveel armoede, zoveel verlaten gebouwen. Olympia zag er echter mooi uit. Dit is de plaats waar de eerste Olympische spelen zijn gehouden en hier vind je ook de originele startstreep en oude tempels. Dit is ook de plaats waar elke 4 jaar de Olympische vlam ontstoken wordt. Je moet een kaartje kopen om hierbinnen te komen (ongeveer 6 euro per persoon), maar dan zie je ook geweldige beelden, bouwwerken en ruïnes. Een bijzondere plek, en mocht je er een keertje in de buurt zijn is het zeker een bezoekje waard.

schermafbeelding-2016-12-14-om-14-45-09

Eenmaal terug in Venetië ontdekken we de stad, en ook dit is een prachtige bezienswaardigheid. Ik geniet van de smalle straatjes, kanalen en langsvarende gondels. Aan het einde van de middag rijden we terug naar Oostenrijk, waar we overnachten voordat we weer naar Nederland gaan. Alweer het einde van een hele mooie reis.

Ik dacht dat het maken van een cruise iets voor de elite was, maar gelukkig is het tegenwoordig voor iedereen mogelijk om zo’n mooie reis te maken. Wat een bijzondere ervaring, iets om niet snel te vergeten.

Wil je meer lezen over de plaatsen die ik zag tijdens deze mooie reis? Kijk dan op de website van Mel in the Middle.

Mis nooit meer een topdeal!