Kerst op het strand, hoe dan?

corona info! lees hier alles over omboekgaranties en welke bestemmingen (straks) weer te boeken zijn

kerst op strand hoe dan

Kerst op het strand, hoe dan?

Kerst op het strand, hoe dan?

Home Alone, A Christmas Carol, The Holiday en Love Actually. Zij hebben allemaal één ding gemeen: het zijn kerstfilms. Kerstfilms met heel veel sneeuw wel te verstaan! Want zeg nou zelf, een kerst zonder sneeuw is eigenlijk geen kerst. Tenminste, dat vinden wij Nederlanders en dat doen alle kerstfilms ons ook geloven. Maar wat nou als je aan de andere kant van de wereld woont. Dan leef je in een omgekeerde wereld. Ha letterlijk natuurlijk, maar ook figuurlijk. Want een witte kerst is in Indonesië net zo zeldzaam als een Nederlandse zomer met meer dan 7 dagen mooi weer... Eerlijk is eerlijk, in Nederland wensen we al jaren lang dat we weer eens een witte kerst krijgen, maar een kerst in 25+ graden is voor ons gewoonweg geen échte kerst. Dus hoe is het dan als een Dutchie in hart en nieren, een kerst viert onder de bloedhete Australische zon en met haar teentjes in het zandstrand? Nou, dat zal ik eens piekfijn uitleggen.

Zoals je in m’n vorige blog kon lezen heb ik een jaar Down Under gezet. Een jaar in de omgekeerde wereld dus en dat betekent ook dat ik met kerst geen foute kersttrui droeg, maar een bikini. Ik heb trouwens als rasechte Dutchie altijd geschreeuwd dat ik kerst in de winter wil vieren, met mijn familie, gourmetten, sjoelen, Home Alone kijken, en ga zo maar door. Maar vorig jaar stond ik dus wel mooi zwetend en met m’n voetjes in het zand de verjaardag van Santa Claus te vieren. Maar met volle overtuiging zeg ik: it was awesome!

Kerstgevoel gegarandeerd

Les nummer 1: zoals wij niet beter weten dan kerst in de winter, net zo goed weten Australiërs niet beter dan een kerst op het strand. Dus, iedereen heeft wel gewoon het ultieme kerstgevoel en doet net zo leuk mee met de kerstgekte dan dat wij dat in ons koude kikkerlandje doen. Kerstversiering, kerstlichtjes, kerstbomen en kerstmannen; ook in Australië struikel je er over. En ook daar ontkom je niet aan Mariah Carey en Wham!. Dus wees maar niet bang dat je niet wordt aangestoken met het kerstvirus.

Blog

Kerstkilo’s

Gevolg, de kerstdiners en -feesten vliegen je ook om de oren. Wees dus maar niet bang dat je die extra kilo’s er niet aan gaat krijgen. Dat lukt je heus wel! Zo genoot ik op kerstavond van een heerlijk Braziliaans buffet met mijn Braziliaanse vrienden en belanden we spontaan op een huisfeestje waar niemand iemand kende. Eens een keer wat anders hè, dan Home Alone kijken met je familie op de bank. Op Eerste Kerstdag verruilde ik de traditionele gourmetschotel in voor een traditionele Australische barbecue. Again, eens een keer wat anders!

Eens een keer wat anders

En daar gaat het denk ik juist om: eens een keer wat anders! Ik bedoel, wij als hippe reistypes zijn toch altijd op zoek naar dat stukje ‘eens een keer wat anders’? Dat is het hele doel van die hashtag #wanderlust. Dus als je op zoek bent naar écht eens een keer wat anders, vier dan kerst op een plek waarvan je nooit had verwacht dat je daar kerst zou vieren. Met mensen waarvan je nooit had verwacht dat je kerst mee zou vieren. Want hoe leuk is het om de kersttradities van een andere cultuur te leren kennen? Zo leerde ik dat Tweede Kerstdag een West-Europees ding is. Dat kennen ze niet hoor in andere continenten. Wij kennen het begrip Boxing Day dan weer niet. Als wij vrolijk Tweede Kerstdag aan het vieren zijn, sprint men in vele andere landen (zoals de VS, Australië en Canada) naar de winkels om te profiteren van hoge kortingen.

Heimwee? Wel nee!

En dan rest er nog één vraag, want ik hoor jullie al denken: “heimwee gegarandeerd tijdens kerst”. Nee, ook dat valt ontzettend mee! Als het goed is heb jij zelf ook een volle agenda om kerst met je internationale vrienden te vieren. En dat staat weer gelijk aan onwijs veel plezier en geen tijd om heimwee te krijgen. Eerlijk is eerlijk, omdat de temperatuur niet onder maar ver boven het vriespunt ligt, voelt het toch als een soort andere kerst. Daardoor heb ik in ieder geval geen seconde last gehad van heimwee en heb ik van elke seconde genoten van mijn kerst Down Under.

Heb ik al gezegd dat het ontzettend awesome was en het absolutely aan te raden is om Kerst eens een keer ergens anders te vieren? Nou bij deze dan!

Blog

Mis nooit meer een topdeal!