handige apps reisapps blog

10x de handigste reisapps

Deze gratis reisapps zijn een must voor reisliefhebbers!

Je herkent het vast wel: je paspoort kwijt, je bent uren op zoek naar het leukste, lokale restaurantje of je hebt geen idee hoeveel geld je nou eigenlijk voor dat bijzondere souvenir betaalt. Om je vakanties en reizen iets gemakkelijker te maken, hebben wij de 10 handigste reisapps voor je op een rijtje gezet. Waar je ook heen gaat, deze gratis apps zijn een must voor alle reisliefhebbers. Van het inpakken van je koffer tot het vinden van de beste restaurantjes op je vakantiebestemming: deze reisapps helpen je!

1. Polarsteps - Travel Tracker

Met de Polarsteps app kun je gemakkelijk bijhouden welke route je hebt afgelegd op vakantie. Deze reisapp houdt automatisch bij waar je bent geweest en je kunt er zelf beeldmateriaal, video en tekst bijvoegen. Zo kan je precies zien welke route je hebt afgelegd en kun je je familie en vrienden in de app uitnodigen, zodat het thuisfront ook mee kan genieten van je reis! Het is eigenlijk een soort van dagboek/blog, maar dan in één handige app samengevoegd! Heb je nou al een aantal toffe reizen gemaakt? Dan kan je deze alsnog toevoegen, op deze manier kan je ook bijvoorbeeld bijhouden hoeveel landen je al bezocht hebt. Ook wordt er voor je bijgehouden hoeveel kilometers je hebt afgelegd en het aantal reisdagen. Na afloop van je reis kun je van al deze gegevens heel gemakkelijk een fotoboek laten maken. Alle ingevoerde gegevens, teksten en afbeeldingen worden automatisch in een album vormgegeven. Zo kun je thuis nog nagenieten van je reis!

2. Triplt - Digitale reisadministratie

Voor de controlfreaks onder ons is TripIt de perfecte reisapp. Dit is je digitale reisadministratie en vervangt een hoop printjes. In deze reisapp bewaar je al je reisplanningen op één plek: vluchtgegevens, boekingsnummers van accommodaties en andere bevestigingen. Vanuit de app kun je je reisgegevens makkelijk per sms of e-mail delen. TripIt vult je gegevens aan met kaarten en actuele weersverwachtingen. Wij zijn fan!

3. Packpoint - Het inpakken van je koffer wordt zo heel gemakkelijk

Het inpakken van je koffer is het begin van de vakantiepret! Het is wel erg belangrijk dat je alle belangrijke dingen meeneemt, rekening houdt met het weer en je koffer niet té volpropt. Packpoint is een hele handige reisapp die je helpt met het inpakken van je koffer. Hoe werkt het? Je voert eerst je reis in, of je een man of een vrouw bent, wat je bestemming is en voor hoelang je daar heen gaat. Ook kan je eventueel activiteiten toevoegen die je tijdens je reis gaat doen. Packpoint berekent daarna wat je precies moet meenemen en kijkt hierbij ook naar de weersomstandigheden op je bestemming. Het is natuurlijk ook mogelijk om hier zelf nog items aan toe te voegen. Liever je eigen persoonlijke inpaklijst maken? Dat is in Packpoint ook mogelijk. Hoe handig!

Reisapps

5. Jetlag Rooster - Dé reisapp voor een jetlag

De eerste dagen van je reis laten verpesten door een jetlag? Those days are over. De reisapp Jetlag Rooster werkt simpel: je voert je vluchtgegevens en je slaappatroon in. De app berekent vervolgens de ideale tijd om te gaan slapen en om op te staan om zo min mogelijk last te hebben van een jetlag. Wat handig!

6. WiFi finder - Overal ter wereld wifiverbinding

Ben jij verslaafd aan je telefoon? Dan kan je niet zonder deze handige app! Deze app vertelt je namelijk wereldwijd(!) waar alle openbare WiFi plekken zijn. Denk er wel om om deze 'map' te downloaden vóórdat je op vakantie gaat, zodat je tijdens je vakantie niet met onnodige kosten zit door dataverbruik. Als de database eenmaal is gedownload kun je offline alle beschikbare WiFi plekken opzoeken. Zo ben jij altijd bereikbaar en kun je jouw unieke vakantie verhalen en foto's meteen delen!

7. Maps.me - Gratis offline navigeren

Raak jij snel de weg? Dan mag deze reisapp zéker niet ontbreken op je telefoon! Er zijn natuurlijk meer apps die je helpen met navigeren, maar waarom deze specifieke reisapp nou zo handig is? Vaak moet je voor soortgelijke apps betalen of je zit vaak vast aan het continu hebben van een internet verbinding. Dat wordt al snel érg duur... Maps.me brengt daar verandering in, want met deze reisapp kun je offline én gratis navigeren! Hiervoor moet je wel van te voren thuis de kaart of kaartdelen downloaden, dit kan dus gewoon via de WiFi. Zo ben jij op reis nooit meer de weg kwijt!

7. Been - Bekijk hoeveel procent van de wereld jij al hebt ontdekt

Hoe fijn is het om weer een bestemming van je bucketlist af te strepen? Met Been zie je het percentage van landen die je bezocht hebt en de verhouding per werelddeel. Zo krijg je meteen zin om meer te reizen! Hoeveel procent van de wereld heb jij al afgereisd? 

8. TripAdvisor - Gemakkelijk de beste hotspots van je vakantiebestemming vinden

Waarom urenlang zoeken naar een gezellig lunchtentje of skybar met geweldig uitzicht? Met TripAdvisor zoek je naar reviews van hotels, restaurants en leuke tips voor bezienswaardigheden op je bestemming, over de hele wereld. De beoordelingen geven een eerlijk beeld van de ervaring van andere reizigers. En handig: je kunt kaarten en beoordelingen ook downloaden om ze offline te bekijken. 

9. XE Currency - Lokale valuta omrekenen

Vreemde, nieuwe valuta kunnen nog wel eens voor verwarring zorgen. Wil je precies weten wat je voor die lekkere cocktail of prachtige zonnebril betaalt? XE Currency is dé reisapp voor het omrekenen van prijzen in een vreemde valuta, in welke munteenheid dan ook. Handig!

10. weflycheap - vind de goedkoopste vakantiedeals

Een app die niet mag ontbreken in het lijstje is de weflycheapp app. Deze app is ideaal als je nog aan het oriënteren bent waar je naar toe wil op vakantie of om je reis te boeken. Als je gek op reizen bent en niet teveel wil betalen voor je vakantie, is deze app echt wat voor jou. Via de app ontvang je de beste deals en kun je gemakkelijk de goedkoopste vliegtickets vinden in een handige kaartweergave. Mocht je nou op zoek zijn naar een specifieke vakantie, dan kan je in het dealoverzicht de deal vinden die bij jou past. Deze app is beschikbaar voor Android en iOs.

Reisapps

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!