6x handige reisapps!

Ga jij binnenkort weer een heerlijk tripje maken? Of ben je bezig om iets te plannen? Vast wel! Reizen kan af en toe best wel stressvol zijn denk aan: waar is mijn paspoort?!, is hij überhaupt nog wel geldig?! of hoe zit het ook alweer met mijn reisverzekering? En dan ben je nog niet eens vertrokken! Maar no-worries, om je vakantie zelf iets gemakkelijker te maken hebben wij 6x handige reisapps voor je op een rijtje gezet.

1. weflycheap - vakantiedeals

Een app die niet kan ontbreken in het lijstje handige reisapps is de weflycheapp app. Deze app is ideaal als je nog aan het oriënteren bent waar je naar toe wil op vakantie of om je reis te boeken. Als je gek op reizen bent en niet teveel wil betalen voor je vakantie. Dan is deze app echt wat voor jou. Ontvang elke dag de allerbeste deal in de app. Zet de pushmeldingen aan zodat jij deze deal niet mist. En wat kan je verder met de app? Je kan gemakkelijk de goedkoopste vliegtickets vinden in een handige kaartweergave. Mocht je nou op zoek zijn naar een specifieke vakantie, dan kan je in het dealoverzicht de deal vinden die bij jou past.Deze app is beschikbaar voor Android en iOs.

weflycheap app

2. Packpoint - handig inpakken

Om je reis goed te beginnen is het natuurlijk heel chill dat je je koffer overzichtelijk heb ingepakt en dat je niks vergeet. Deze app helpt je daarmee. Hoe werkt het? Je voert eerst je reis in, of je een man of een vrouw bent, wat je bestemming is en voor hoelang je daar heen gaat. Ook kan je eventueel activiteiten toevoegen die je tijdens je reis gaat doen. Packpoint berekent daarna wat je precies moet meenemen en kijkt hierbij ook naar de weersomstandigheden op je bestemming. Het is natuurlijk ook mogelijk om hier zelf nog items aan toe te voegen. Liever je eigen persoonlijke inpaklijst maken? Dat is in Packpoint ook mogelijk. Hoe handig!

Beschikbaar voor Android en iOS.

 

3. Polarsteps - je reis bijhouden

In deze app plan jij makkelijk je reis & je kan er ook nog eens eigen beeldmateriaal, video en tekst bijvoegen. Zo heb je zelf een duidelijk overzicht en kan het thuisfront ook nog eens mee genieten van je reis! Het is eigenlijk een soort van dagboek/blog maar dan in één handige app samengevoegd! Je maakt je reis aan door een begindatum en een einddatum in te voegen. Hierna kun je elke dag je belevingen schrijven in een nieuwe 'step', vervolgens voeg je beeldmateriaal toe en voila! Heb je nou al een aantal toffe reizen gemaakt? Dan kan je deze alsnog toevoegen, op deze manier kan je ook bijvoorbeeld bijhouden hoeveel landen je al bezocht hebt. Ook wordt er voor je bijgehouden hoeveel kilometers je hebt afgelegd en het aantal reisdagen. Ideaal!

Beschikbaar voor Android en iOS.

4. Yelp

Wanneer je aangekomen bent op je bestemming wil je natuurlijk wel het beste uit je trip halen. De app Yelp helpt je hier mee. Via deze app kun je restaurants, cafés en bars opzoeken maar heb je een kapper of wasserij nodig, dan kan dit ook. Je hebt via deze app een goed overzicht over wat er te doen is in de buurt. Verder kan iedereen zijn eigen review en foto's achterlaten. Wat ook fijn is aan Yelp, is dat gebruikers voor dat ze naar het restaurant vertrekken, vragen kunnen stellen. Mensen die er dan al geweest zijn, kunnen gelijk antwoord geven. Is het bijvoorbeeld druk op een donderdagavond en is het handig om te reserveren? Heb jij het perfecte restaurant gevonden? Je boekt hem meteen via de app!

Beschikbaar voor Android en iOs.

5. WiFi finder

Ben jij verslaafd aan je telefoon? Dan kan je niet zonder deze handige app! Deze app vertelt je namelijk wereldwijd(!) waar alle openbare WiFi plekken zijn. Denk er wel om om deze 'map' te downloaden vóórdat je op vakantie gaat, zodat je tijdens je vakantie niet met onnodige kosten zit door dataverbruik. Als de database eenmaal is gedownload kun je offline alle beschikbare WiFi plekken opzoeken. Zo ben jij altijd bereikbaar en kun je jouw unieke vakantie verhalen en foto's meteen delen!

Deze app is beschikbaar voor Android en iOS.

6. Maps.me - gratis offline navigeren

Deze app mag zéker niet ontbreken in je telefoon! Er zijn natuurlijk meer apps die je helpen met navigeren, maar waarom is deze specifieke app nou zo handig? Vaak moet je voor soortgelijke apps betalen of je zit vaak vast aan het continu hebben van een internet verbinding. Dat wordt al snel érg duur..... Maps.me brengt daar verandering in. Je kan namelijk offline én gratis navigeren! Hiervoor moet je wel van te voren thuis de kaart of kaartdelen downloaden, dit kan dus gewoon via de WiFi. Zo ben jij op reis nooit meer de weg kwijt!

Deze app is beschikbaar voor Android en iOs. 

Weet jij nog handige reis apps die niét mogen ontbreken? Laat het ons weten in de comments!

Mis nooit meer een topdeal!