Hou jij van de kou, dan is een overnachting in een ijshotel een unieke ervaring om mee te maken. Op steeds meer plekken ter wereld kun je in een ijshotel slapen, waar je zeker weten een ijskoud ontvangst zult krijgen! Lees gauw verder en ontdek de gaafste ijshotels ter wereld!

1. Kakslauttanen Arctic Resort – Finland

In dit luxe resort in Finland kun je er ook voor kiezen om in een knusse en ‘warme’ iglo te overnachten. De iglo’s hebben een glazen dak, waardoor je de hele omgeving kunt bewonderen. Stel je voor dat je het noorderlicht ziet vanuit je bed ziet? De iglo’s zijn voorzien van een fijne slaapkamer en sommige ook met hun eigen badkamer en sauna! Overnachten in Kakslauttanen Arctic Resort?

 

2. Hotel de Glace – Canada

Op slechts 10 minuten rijden vanaf Qeubec vind je Hotel de Glace in Canada. Dit ijshotel heeft naast ijskamers met ijsbeden en banken ook een enorme ijsglijbaan! Onder een sterrenhemel kun je opwarmen in een verwarmd bubbelbad. Zoek je nog een trouwlocatie? Boek dan dit hotel en beleef een bijzondere bruiloft!

 

3. Kirkenes Snowhotel – Noorwegen

Gelegen aan de Langfjorden vind je een iconisch sneeuwhotel. De unieke kamers gedecoreerd met handgemaakte schilderingen en sculpturen. Om op te warmen kun je in het hoofdgebouw gebruik maken van een heerlijke sauna. Oja het uitzicht is ook niet verkeerd; het hotel ligt namelijk op slechts 500 meter van het Bøkfjord!

4. Snow Village – Lapland

In Fins Lapland vind je het 3-sterren hotel Snow Village. Iedere winter is de vorm en de grootte van het hotel weer anders, maar elk jaar heb je wel ijssclupturen, ijsbars, 30 kamers en een trouwkapelletje! Boek Snow Village.

5. IJshotel jukkasjärvi – Zweden

Dit ijshotel wordt ook wel “the original icehotel” genoemd, omdat het het eerste ijshotel ooit was! Je zit hier op slechts 200 kilometer van de Noordpool af, dus warm zul je het niet krijgen! Het hotel is 365 dagen per jaar open. Net zoals in vele andere ijshotels vind je hier ook prachtige ijssculpturen.

6. Igloo Village Kühtai – Oostenrijk

In een plaatsje in Oostenrijk vind het spierwitte iglo’s verlicht met gekleude les-verlichting. In de iglo’s kun je heerlijk warm slapen door de geïsoleerde veldbedden, schapenhuid en de dikke slaapzakken. Het dorpje ligt midden in het skigebied Kühtai, dus na een nachtje slapen kun je heerlijk skiën!

 

7. Snowcastle of Kemi – Finland

Snowcastle of Kemi is het grootste sneeuw fort ter wereld! Terwijl de kinderen zich kunnen uitleven in de ijsspeeltuin, kunnen de tortelduisjes leoen voor de Olokolo: ‘liefdesnestjes’ met warme slaapzakken en een transparant dak, hoe romantisch?!