curacao

Korsou mi ta stima bo; Curaçao!

Ik hou van je Curaçao

Een trip naar Curaçao! Mijn eerste vriendinnen vakantie. Ik ga met mijn beste vriendin een eerste lange reis maken en we hebben er ontzettend veel zin in maar vinden het ook een beetje spannend. Een oude klasgenoot die al vijf jaar op het eiland woont en de felblauwe zee maar ook het idee dat ik water kan drinken uit een kokosnoot is wat mij naar Curaçao trekt. Aangekomen in Curaçao huren we een auto omdat we dan zelfstandig zijn en overal naar toe kunnen rijden waar we heen willen.

In Curaçao zijn er niet echt verkeersregels zoals in Nederland. Men geeft geen knipperlicht aan en je moet vooral op gevoel rijden. De eerste dag gaan we naar Porto Marie, een mooi strandje met varkens. We brengen een bezoek aan Willemstad waar ik wat souvenirs koop voor thuis.

Curaçao heeft prachtige stranden en warme mensen. We krijgen allerlei tips onderweg voor plekken die we zeker moeten bezoeken tijdens onze reis in Curaçao.

De Handelskade in Willemstad, Curaçao. Een must-see.

Overnachting

Livingstone Jan Thiel Resort Curaçao

We overnachten in het Livingstone Jan Thiel Resort. Een resort met ontbijt en een prachtig zwembad. Het resort ligt vlakbij Jan Thiel Beach, waar zanzibar zich bevindt maar waar je ook heerlijk op een luxe bed kan huren bij Papagoya Beach resort om te genieten van het zwembad daar of de heerlijke muziek die ze draaien daar. Een cocktailavondje zou ik ook zeker adviseren bij Papagoya Beach Resort.

De mooiste stranden van Curaçao

Playa Grandi

Een prachtige strand met varkentjes. Het is helemaal aan de punt van Westpunt gelegen en wordt ook wel Playa Piskado genoemd, het vissersstrandje. Lokale vissers brengen hier via de pier hun vers gevangen vis binnen en maken deze direct schoon. Hier zijn zeeschildpadden te zien meestal rond de pier en dan aan de kant van de schippers bootjes.

Playa Lagun, mijn favoriete strand van Curaçao

Dit strandje is wel echt mijn favoriete strand van Curaçao. Dit is een strand waar veel verschillende soorten vissen te zien zijn en ook zeeschildpadden. Dit is het strandje waar ik een zeeschildpad dichtbij heb gezien tijdens het snorkelen. Het is een mooie plek waar ook wel wat mensen komen maar het is het zeker waard om hier een bezoekje aan te brengen tijdens je reis in Curaçao.

playa lagun Curacao
Tip: Snorkelen in Curaçao is té gek.

Porto Mari

Het strand met de varkentjes. Je ziet op Instagram vaak foto’s met van die kleine varkentjes. Bij aankomst hebben we die helaas niet gezien maar wel 3 grote varkens die aan het slapen waren. Het is wel een prachtig strand met een leguaan die dicht langs je stoel langs loopt.

Portomari Curacao
Bezoek Portomari en misschien zie jij wel de welbekende varkentjes.

De leukste hotspots van Curaçao!

Zanzibar

Zanzibar is ‘the place to be’ op een zaterdagavond in Curaçao! Het is lekker druk en er wordt heerlijke muziek gedraaid. Het is mogelijk om een pizza te bestellen en je favoriete drankje te bestellen bij de bar. Het is gelegen aan een prachtig strand van Jan Thiel, waarbij het uitzicht lijkt op een postcard die je zo naar huis zou toesturen.

Christoffel Park

Het Christoffel Park is met 2300 hectare groot, het grootste natuurpark van Curaçao. Het is een prachtige plek om te bezoeken. Er zijn ezels te zien en varkens maar ook leguanen. En als je de berg wil beklimmen is dit mogelijk tussen 06.00 en 10.00 uur. Mocht je te laat zijn om de berg te beklimmen is het mogelijk om met je eigen auto een route te volgen waarbij je een uitzicht punt kunt bekijken met prachtig uitzicht en ook een grot in kunt waar verschillende vleermuizensoorten zitten en tekeningen van indianen die daar gewoond hebben. Een bezoek aan Christoffel Park laat je hart een tikje harder kloppen omdat je echt op avontuur bent en je verschillende dieren en landschappen ziet. Het is ontzettend gaaf om mee te maken en echt een herinnering die je bij zal blijven na je reis!

Er is genoeg te doen op Curaçao. Wij zijn 5 dagen geweest en eigenlijk is dit te kort om alles op het eiland gezien te hebben. Dus ik ga zeker nog een keer terug. Maar het was genoeg om de goede vibes mee te nemen naar huis en de stranden te bezoeken. Laat het eiland je ook verrassen tijdens de reis. Zo zat ik te zonnen op een luxe bed bij Papagayo Beach Hotel waarbij er een bruiloft begon en een stel uit New York ging trouwen op het strand. Ontzettend mooi om mee te maken. De tijd gaat snel wanneer je op Curacao op vakantie bent want er zat te doen. Geniet van elk moment, geniet van de natuur, de warme mensen, het lekkere eten en de heerlijke wind die door je haren waait. Ze noemen het niet zomaar ‘Curadise’. Curaçao is als een paradijs op aarde!

Bestemmingen

Waanzinnige Curaçao deals

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!