Header afbeelding

Citytrip Boedapest

De leukste activiteiten en tips

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en telt meer dan 1,7 miljoen inwoners. Het is de grootste stad van het land en tussen beide stadsdelen, Boeda en Pest, stroomt de rivier de Donau. De stad werd, zoals wij hem kennen, gevormd in 1873, door Boeda en Pest samen te voegen. Dit kon worden gerealiseerd door de nieuwe Kettingbrug, te zien op de foto, die in 1849 werd geopend. Wij vinden Boedapest een ontzettend leuke bestemming voor een citytrip in bijvoorbeeld het najaar. Tijdens onze Interrail reis door Europa hebben wij Boedapest bezocht. We hebben de leukste activiteiten en een aantal tips hieronder voor jou op een rijtje gezet!

Burchtpaleis Boedapest
Burchtpaleis Boedapest

Godzsdu Udvar passage

In Boedapest heb je veel overdekte winkelstraten. Godzsdu Udvar Passage in District V. was onze favortiet. In het weekend is er een markt in deze (deels) overdekte winkelstraat. Je kunt hier leuke souvenirs, handgemaakte spullen en vintage producten kopen.Er zijn ook veel leuke horecagelegenheden, waar je kunt genieten van een kop koffie, ontbijt, lekkere lunch of uitgebreid diner. Dus maak je geen zorgen! Tevens is het een bekend uitgaansgebied, dus hier zit je wel goed. Wij hebben in deze winkelstraat overnacht in Hotel Gozsdu Court. Een hotel dat uit meerdere gebouwen bestaat en naast hotelkamers ook appartementen verhuurd. De straat is smal en kent vrolijke kleuren en vele terrasjes en kraampjes. Wij vonden het er heel gezellig.Tip: Bestel een Wok-to-go bij Padthai Wokbar. Ze maken hier heerlijke wok-gerechten voor je klaar. Er zijn voldoende zitplaatsen in de buurt waar je het kan opeten.

Margitsziget - Margaretha-eiland

Dit is een klein eiland middenin de Donau-rivier. Je kan hier heerlijk rondwandelen, hardlopen, picknicken en natuurlijk ook gewoon lekker rondkijken. In de zomer is het eiland erg groen en staat het er vol met bloemen. Je bent op dit eiland even weg uit het drukke stadscentrum.Het eiland is ook vanuit het centrum van Boedapest makkelijk te bezoeken, er stopt een tram (lijn 4 en 6) en op het eiland zelf rijdt er een bus. Tip: Huur een golfkarretje en verplaats je op een leuke manier over het eiland.

Golfkarretje Margaretha-eiland Boedapest
Golfkarretje Margaretha-eiland Boedapest

Burchtpaleis en Vissersbastion

In stadsdeel Buda staat het Burchtpaleis, op 70 meter boven de Donau. Geef het een kans, ook als kunst en geschiedenis misschien niet je meest favoriete onderdelen van een citytrip zijn. Doe het alleen al voor het uitzicht dat je vanaf hier over de Donau en stadsdeel Pest hebt. De architectuur is indrukwekkend. Je kan hier ook hele mooie foto’s maken.

Viewpoint Boedapest
Viewpoint Boedapest

Het Burchtpaleis is makkelijk te bezoeken. Steek vanuit stadsdeel Pest de Donau over via de Kettingbrug en neem de trappen naar boven. Je kunt natuurlijk voor wat meer avontuur kiezen en met de kabelbaan naar boven gaan. Er rijden ook bussen naar het Burchtpaleis. Wij waren al een paar dagen aan het sjouwen met onze backpack, dus kozen wij voor de laatste optie 😉Het Vissersbastion, met de beroemde Matthiaskerk, vind je in de buurt van het Burchtpaleis. Vanaf hier heb je een nog mooier uitzicht over de Donau dan vanaf het Burchtpaleis. De klim is best pittig. Als alternatief kun je ook gebruik maken van de ‘hop-on, hop-off’ bus.

Het Vissersbastion van Boedapest
Het Vissersbastion van Boedapest

Stadspark van Boedapest

Er is heel veel te doen in het stadspark. Bij mooi weer vermaak je je hier zeker een volle dag. Via het wereldberoemde Heldenplein wandel je zo het stadspark binnen. Je kunt hier komen door de M1 metrolijn te nemen. Dit is één van de oudste metrolijnen van de stad. Het is een leuk en vooral makkelijk vervoersmiddel. Als je van wandelen houdt kun je ook naar het stadspark te wandelen, het ligt namelijk vlakbij het centrum en is daardoor ook te voet makkelijk bereikbaar. In het stadspark is veel te zien en te doen! Zoals ik hierboven al schreef kan je het beste via het Heldenplein het stadspark binnen lopen. Eenmaal binnen kom je veel attracties en vermaak tegen. Breng een bezoek het bekende Szechenyi Bad. Dit is één van de grootste medicinale kuuroorden van Europa. Als je aan het backpacken bent, is dit zeker een goede plek om weer even op te laden voor nieuwe indrukken. Je kan hier verkoeling zoeken, maar tegelijkertijd ook ontspannen. De baden worden op natuurlijke wijze verwarmd, door warmtebronnen diep onder de grond. Het badhuis bestaat uit een aantal binnenbaden, sauna’s, stoomkamers en 3 buitenbaden, met elk verschillende temperaturen.Ook voor kinderen is er in het stadspark genoeg te doen. Er is onder andere een permanent circus en een dierentuin aanwezig. De dierentuin is de oudste dierentuin ter wereld! Toch liever wat meer avontuur? Huur dan een kano en maak plezier in de grote vijver van het park. Wij vonden het heerlijk om hier te zijn en te ontspannen. Door de centrale ligging is het stadspark makkelijk te bereiken vanuit het centrum. Dat geeft een citytrip of vakantie in de buurt van Boedapest een verrassende variatie. Wij verbleven tijdens onze Interrail reis door Europa twee nachten in Boedapest. De stad is een geweldige bestemming voor een citytrip. Wij vonden het gezellig en de stad zit vol met leuke spots. Je kunt je hier zeker een aantal dagen vermaken. Veel plezier in Boedapest! Laat ons weten wat je favoriete spot in Boedapest is. Vinden we leuk. Mocht je deze citytrip willen combineren met een leuk festival in de zomer, lees dan ook even het artikel over het Balaton Sound Festival.
Bedankt voor het lezen! Volg @waanzinnigewereld ook op Instagram. Wij voorzien jou graag van reisinspiratie voor haalbare en betaalbare bestemmingen. Ontdek, beleef en geniet! 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. citytrip boedapest
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.