Cappadocië

Cappadocië

Begin deze zomer gingen wij op reis naar Turkije, Niet zomaar Turkije, nee naar het prachtige Cappadocië. Cappadocië staat bekend om zijn prachtige landschap en magische ballonvaarten welke voor een prachtig uitzicht over de stad zorgen. Als je Cappadocië binnen rijd zie je al tientallen winkeltjes waar je zo’n toffe ballonvaart kunt boeken. Het lijkt wel of heel Cappadocië leeft van deze recreatie. ’s Ochtends vroeg rond 4:30 uur voor zonsopkomst worden tientallen soms wel honderden ballonnen met man en macht opgeblazen om vanuit de lucht de meest prachtige zonsopkomst te zien.

Om 05:00 uur was het dan zo ver. We mochten de ballon in en dat klinkt makkelijker dan gezegd! Gelukkig kregen we een trappetje als hulpmiddel om ons vervolgens in de mand te laten zakken. De mannen gooide de vergrendeling los en toen stegen we op met onze immens grote ballon om vanaf een onwerkelijke hoogte van het meest mooie en magische landschap van Cappadocië te genieten. Je zweeft letterlijk door de lucht je voelt geen hobbels of schokken alles is heel relaxed en totaal niet eng. Halverwege de ballonvaart kwam de zon achter de bergen vandaan wat lijden tot de meest mooie zonsopkomst die ik tot nu toe heb meegemaakt in mijn leven. Het uitzicht met tientallen kleurrijke ballonnen om ons heen is er absoluut ééntje voor op je Bucket List.

Na een uur te hebben mogen genieten van dit prachtige uitzicht was het tijd om te gaan landen. Ik had thuis al wat video's bekeken en daar zag ik dat zo’n landing er best heftig aantoe kon gaan. Harde landingen met omvallende manden maar niks was minder waar. We landen precies op een aanhanger van de auto zodat de zware mand direct weggereden kon worden. Ik was met stomheid geslagen dat zo’n groot gevaarte op zo’n specifieke plek kon landen! Het was een magische ervaring met gelukkig heel veel foto’s ter herinnering.

Cappadocie 4 Cappadocie 3 Cappadocie 2 Cappadocie

Mis nooit meer een topdeal!