Review: Safaritent op Camping De Boshoek
camping de boshoek

Glamping in een safaritent op Camping De Boshoek

Kamperen maar dan anders!

Camping De Boshoek is altijd een goed idee! Inmiddels was dit alweer de 2e keer dat we eropuit trokken naar het Safariveld op camping De Boshoek in Voorthuizen. En het was mede door het zonnige weer wederom op en top genieten. 

De Boshoek Safariveld

We sliepen met ons gezin van 3 personen (man, vrouw en zoontje van bijna 2) in de 6-persoons Safaricottage.

 

Toch wel een echte glamping ervaring. Want met het houtje touwtje kamperen en koken op gas stelletjes heeft dit weinig meer te maken. Je hebt zelfs je eigen sanitair… Dus niet meer met je WC rol over het veld hobbelen. 

De Boshoek safaritent badkamer

De tent start met een heerlijke overdekte veranda. Binnen heb je een woon / eetkamer met banken, flatscreen tv en een eettafel. Een open aangrenzende keuken maakt het geheel compleet. En handig: er zit een vaatwasser in! Dus nooit meer met je afwasbak naar de spoelplaats lopen, maar direct de ontbijtzooi in de vaatwasser zetten en een uurtje later weer uitpakken. En dit went snel kan ik je zeggen. Je vraagt je al snel af hoe je dit vroeger toch altijd deed, al scheelt het een heleboel zonder kind(eren) uiteraard. 

De Boshoek safaricottage eetkamer

De Boshoek safaricottage keuken

Achterin de tent heb je 2 slaapkamers. Een ouderenslaapkamer met een fijn 2-persoonsbed en een slaapkamer met een stapelbed. We waren al eerder op De Boshoek geweest, dus we wisten dat de onderste matras en lattenbodem verwijderd kunnen worden. En op die manier past er perfect een kinderbedje in! 

De Boshoek safariveld uitzicht

De verrassing van de tent zijn de bedstee en het speelkamertje. Er zit een 2 persoons bedstee in de tent. Ben je langer dan 1.90, dan wordt het met 2 personen wellicht wel wat krap. Maar zit je daaronder, dan lukt het prima. Onder de bedstee zit een speelkamertje van ongeveer 2 bij 1.40. Ideaal voor tijdens de regen. Hier kunnen de kids zich prima vermaken (dan moet je natuurlijk wel het juiste speelgoed meenemen) en kan jij lekker een krantje of een boek lezen. 

De Boshoek Bedstee

De Boshoek bestaat zelf uit een recreatiepark en een camping gedeelte. Dit wordt gescheiden door een weg. De camping is erg goed onderhouden, de velden liggen er prachtig bij en het sanitair is spik en span. Ook is er voor de kids voldoende te beleven met animatie in de schoolvakanties, extreem veel speeltuinen, een pannakooi, voetbalveld etc etc etc. Ook zijn de plaatsen ruim en de velden autovrij. Je verse broodje in de morgen haal je op het recreatiepark, maar de winkel ligt pal tegenover de camping. Dat is zelfs met een kindje van 1 nog op loopafstand. 

 

Het recreatiepark zelf heeft een binnen- en een buitenzwembad. Ook is er een restaurant, een snackbar en bowling. Zelf hebben we alleen gebruik gemaakt van de snackbar en de kwaliteit is een prima 7.5! De sfeer op het recreatiepark vonden wij wel anders dan op de camping. Uiteraard is dat persoonlijk. Zelf vonden wij de camping een hele fijne vibe hebben, maar dat voelden we iets minder op het park zelf. 

Camping de Boshoek zwembad

We verbleven dit keer een weekend van vrijdag t/m maandag. We hebben alleen maar zon gezien… Wel was het vrij koud in de nachten. Gelukkig hadden we dan ons kacheltje om de tent lekker op te warmen. In de omgeving zijn wij geweest naar Julianatoren, Monkey Town (bijna om de hoek), Binkies (Apeldoorn) & Loonse Duinen. Wij komen zeker terug!

 

Check hier de beste last minutes!

Mis nooit meer een topdeal!