Header afbeelding

Slovenië

Alle must-sees van dit prachtige land!

Ljubljana

Dit is de hoofdstad van Slovenië, een super artistieke stad die niet al te groot is. Perfect om je reis door Slovenië mee te beginnen dus!! In deze stad zijn allerlei verschillende activiteiten te doen, denk aan: varen door de grachten, scootertjes huren, terrasjes pakken en je kunt er ook nog eens leuk op stap gaan!

Ljubljana is een super levendige stad, overal zijn terrassen en kleine kroegen. Daarom raad ik je ook aan een appartement in de stad te boeken, dit kun je gemakkelijk via Airbnb regelen. Dan kun je optimaal genieten van de gezelligheid in de stad.

Ljubljana Castle

Wij hebben een middag elektrische scooters gehuurd, hiermee reden we naar verschillende parkjes en één groot kasteel in de stad genaamd Ljubljana Castle. Dit kasteel ligt op een klein bergje, eenmaal daar aangekomen kijk je uit over heel de stad. Deze elektrische scooters kun je al huren vanaf ongeveer €10,- per persoon voor 2 uur, in deze tijd kun je ook makkelijk de stad rondrijden! Een goede investering dus. :)

Tip: Boek deze tour om de hoogtepunten van Slovenië in een dag te zien!

Soča rivier

De Soča rivier is zeker het prachtigste natuurverschijnsel die ik in Slovenië heb gezien. Wij zijn bij het einde van de rivier geweest, die ondanks het slechte weer al adembenemend mooi was.

Daarna hebben wij de rivier helemaal gevolgd richting Bovec. Je gaat dan dwars door de bergen heen en kun je op verschillende plekken stoppen om naar het waterspektakel te kijken. Het schijnt dat je langs de gehele rivier kunt wandelen en dit goed te doen is. Wij waren met de auto dus hebben dit helaas niet gedaan. Bij elke stop kregen we wel de mogelijkheid om een klein stukje te wandelen, soms langs kloven, soms op vlakke stukken of er waren bruggetjes aangelegd om eroverheen te kunnen komen. De rivier had zulke prachtige heldere kleuren die ons lokte om een voetenbadje te nemen. Helaas is dit niet aan te raden (we gilden het uit, haha), het is bergwater en dus ook steen en steenkoud.

Soča rivier

Bovec

De route hier naartoe was overweldigend! Slingerende bergpassen die ons steeds hoger in de bergen bracht. Elk uitzichtpunt die we tegenkwamen werd elke keer mooier en totaal anders, de schilderachtige bergwanden op de foto ́s bewijzen hoe prachtig deze route was. Het is een lange en soms wat vermoeiende route, doordat er zoveel haarspeldbochten in zitten, maar buiten dat is dit alles waard om deze route af te leggen als je aan het roadtrippen bent door Slovenië.

Bovec uitzicht

Bovec zelf is een levendig plaatsje omringt door bergen. Je kunt hier een hoop spannende buitenactiviteiten doen, zoals kajakken, quad rijden, raften en nog veel meer! Wij hadden door de lange reis niet meer zoveel tijd om zo'n activiteit te plannen en hadden een camping aan de Soça rivier geboekt. Dit is in het hoogseizoen echter heel erg druk, dus op tijd boeken is aan te raden! Aan zo’n grote rivier kamperen is namelijk wel een hele leuke ervaring en zonde om over te slaan!

Meer van Bled / Vintgarkloof

Bled is het bekende meer in Slovenië met een klein eilandje in het midden van het meer. Een echte toeristische trekpleister, wat leuk is voor twee dagen! Na al dat rondrijden waren wij wel toe een dag rust aan dit meer. We parkeerde onze auto en hebben heel de middag lekker in de zon gelegen aan het meer. Echter moet je hier niet te lang verblijven en raad ik je aan de drukte te ontsnappen. Slovenië heeft namelijk zoveel mooie plekken die nog niet zo toeristisch zijn! Wij zijn hierheen gegaan omdat wij graag naar de Vintgarkloof wilde. Dit is een bekende kloof die waarvoor je een toegangskaartje koopt en je lekker doorheen kunt wandelen. Je moet wel heel vroeg op de ochtend gaan, wij waren er namelijk al om 09:00 uur. Als je later gaat, heb je namelijk een grote kans dat je door de massa toeristen moet schuifelen.

De Vintgarkloof

Bohinj

Last but not least, Bohinj! Bohinj is in tegenstelling tot Bled een rustig meer waar niet veel toeristen komen. Een aanrader om even te stoppen voor een ontbijtje, hier heb je namelijk een schattig restaurant die heerlijke ontbijtjes en koffie serveert! Dit rustige meer is erg fotogeniek en leuk om even een stukje langs te wandelen.

Het meer van Bohinj

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. alle must sees van dit prachtige land
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.