8x Handige reisapps | Weflycheap

8x Handige reisapps

8x Handige reisapps 

Als ik op reis ben, probeer ik mijn smartphone zoveel mogelijk links te laten liggen. Ik hoef niet continue te appen met vrienden of mijn feed op Instagram te checken. Dan voel ik me een stuk minder ‘ver weg’ van alles en iedereen. Toch is mijn telefoon onmisbaar op mijn vakantiebestemming. Om te zoeken naar een leuk restaurantje of om snel te checken welke metro ik het beste kan pakken. Er zijn zoveel reis gerelateerde apps die je vakantie een stuk makkelijker kunnen maken! Mijn favoriete reisapps lees je hier.

Reisapps

Reisapps vóór vertrek 

1. TripIt

Voor een controlfreak like me is TripIt de perfecte app waar ik echt niet meer zonder wil. Dit is je digitale reisadministratie en vervangt een hoop printjes. In deze reisapp bewaar je al je reisplanningen op één plek: vluchtgegevens, boekingsnummers van accommodaties en andere bevestigingen. Vanuit de app kun je je reisgegevens makkelijk per sms of e-mail delen. TripIt vult je gegevens aan met kaarten en actuele weersverwachtingen. Ik ben fan!Prijs: gratis met betaalde upgradeOffline: ja

Reisapps voor onderweg

 2. TripAdvisorMet stip mijn favoriete reisapp: TripAdvisor. Waarom urenlang zoeken naar een gezellig lunchtentje of skybar met geweldig uitzicht? Met TripAdvisor zoek je naar reviews van hotels, restaurants en leuke tips voor bezienswaardigheden op je bestemming, over de hele wereld. De beoordelingen geven een eerlijk beeld van de ervaring van andere reizigers. En handig: je kunt kaarten en beoordelingen ook downloaden om ze offline te bekijken.Prijs: gratisOffline: ja

 3. Jetlag RoosterDe eerste dagen van je reis laten verpesten door een jetlag? Those days are over. Jetlag Rooster werkt simpel: je voert je vluchtgegevens en je slaappatroon in. De app berekent vervolgens de ideale tijd om te gaan slapen en om op te staan om zo min mogelijk last te hebben van een jetlag. Prijs: gratisOffline: nee

4. MoovitVind je reizen met openbaar vervoer in het buitenland een gedoe? Voor mij niet meer sinds ik Moovit heb ontdekt. Deze handige reisapp geeft je realtime inzicht in waar je bent, wat de beste reisoptie is en geeft overzichtelijk meldingen als je over- of uit moet stappen. Ideaal!Prijs: gratisOffline: nee

5. Spotted by LocalsOp reis laat ik me het liefst verrassen door tips van locals. Want wie weet het beter dan de inwoner van een stad zelf? Maar als je die niet tegenkomt, is er de app Spotted by locals to the resque! In deze app staan alle unieke hotspots van veel steden overzichtelijk verzameld. Ik probeerde de app onlangs tijdens een citytrip en heb zo veel fijne plekjes ontdekt die in geen reisgids te vinden zijn.Prijs: € 3,99 per stadOffline: ja

6. OnavoIn het buitenland toch even je internetbundel gebruiken om snel je e-mail te checken of iets op te zoeken. Herkenbaar? Onavo zorgt ervoor dat de hoeveelheid data die je gebruikt een stuk verlaagd wordt. Zo hoef je je niet druk te maken om een factuur met hoge datakosten. Geen idee hoe het precies werkt, maar handig is het wel.Prijs: gratis

7. ValutaPrecies willen weten wat je voor die lekkere cocktail of prachtige zonnebril betaalt? Valuta is dé reisapp voor het omrekenen van prijzen in een vreemde valuta, in welke munteenheid dan ook. Handig!Prijs: gratisOffline: ja

Reisapps voor na je reis

8. BeenHoe fijn is het om weer een bestemming van je bucketlist  af te strepen? Met Been zie je snel het percentage van landen die je bezocht hebt en de verhouding per werelddeel. Ik sta op ‘slechts’ 12% van alle landen, er is dus nog een hoop te ontdekken. Ik krijg meteen zin om meer te reizen!Prijs: gratisOffline: nee

Download & go! Welke app is voor jou onmisbaar op reis?

Wil je meer van deze blogs lezen? Neem dan een kijkje op diaryofdi.com.

Reisapps

Mis nooit meer een topdeal!