8 keer zeker doen in het bijzondere Myanmar.

8 keer zeker doen in het bijzondere Myanmar.

Yangon – Circle train

De Yangon Circle train is een van de beste manieren om de stad te verkennen. Vanaf perron 6/7 op het treinstation in Yangon vertrekt ieder half uur de Circle Yangon Train. De trein rijdt langzaam en duurt ongeveer 3uur. Je kan op- en afstappen wanneer je zelf wilt. Het contact met de locale bevolking is bijzonder. Pak zo vroeg mogelijk op de dag de trein vanwege de hitte.

Yangon/Dala - Baungdawgyoke Pagoda/Snake Pagoda

Zoals je in mijn vorig blog over Myanmar kon lezen was dit voor mij het hoogte punt tijdens mijn reis door Myanmar. Neem de local ferry vanuit Pansadon Street naar Dala. Een klein dorpje gelegen aan het zuiden van de Yangon Rivier. Voor mij een van de bijzonderste plaatsen in Myanmar. Probeer iemand aan te spreken die een paar woorden Engels spreekt en vraag hem naar de Baungdawgyoke Pagoda. Het is ongeveer een half uur tot uur rijden, onderweg laten ze je de bijzonderste en magischte plekjes zien. De tempel is gelegen midden in een lake vol pythons. Je wordt omringd door pythons op de grond, wanneer je omhoog kijkt rusten de pythons op de ramen, recht boven je hoofd. De slangen worden verzorgd door de monniken van de tempel.

Inle Lake – Fishermans

Inle Lake is ongeveer 10x30km groot en ligt in de Shan-Staat z’n 900 meter above sealevel. Slapen doe je in Nyaung Shwe, vanuit daar kan je direct een bootje huren. Voor z’n dagtocht betaal je ongeveer 18.000 Kyat met twee personen. De local gids neemt je mee naar de floating gardens, de fishermans, de sigaren factory en naar de Jumping Cat Monestry. Onderweg zie je vissers die met een been roeien, eenvoudige paalwoningen op het water, drijvende tuinen en drijvende markten waar meisjes aan het weven of spinnen zijn. Hun gezichtjes vol de gele verfstof, welke dient als make-up en bescherming tegen de zon. Het is ontzettend leuk om wat ballonnen of kleurpotloodjes mee te nemen, deze kan je uitdelen op schooltjes waar je langs komt. Een onvergetelijke ervaring!

Bagan – Tempels

Bezoek de tempels zeker bij zonsopkomst en ondergang. Ik ging 2 dagen op pad met twee lokalen kinderen, zij verkochten postkaarten om vervolgens het geld aan hun ouders te geven. We reden twee dagen lang op de e-bike door Bagan, zij lieten mij de mooiste en bijzonderste tempels zien. Alle geheimen Birmese plekjes werden verklapt.

Bagan – $4

Wanneer je even tot rust wil komen na het beklimmen van de tempels in Bagan, wil afkoelen of wanneer je het backpack leven even helemaal moe bent. Kan je de e-bike nemen richting ‘Famous-hotel’. Een van de luxere hotels in Bagan waar je voor ongeveer $4 de hele dag kan relaxen, zwemmen en lekker bruinen. Ze serveren er heerlijke lunches en je wordt de hele dag als een koningin behandeld.

Bagan – Ostebello

Slapen in Bagan doe je in Ostebello. Een van de coolste maar ook duurste hostels. Veel backpackers verblijven hier. Ostebello organiseert gratis tours zoals samen zonsopkomst kijken, bingo avondjes en als je goed bent met de gitaar kan je gratis een nachtje slapen in dit hostel.

Hsipaw – Mr. Shake

Een super leuke spot voor alle healthy freaks. De lekkerste fruit shakes van Myanmar vindt je bij Mr. Shake. Je kan dit smoothie tentje vinden in de hoofdstraat van Hsipaw, dichtbij Guesthouse Mr. Charles. Voor ongeveer 800 kyat kan je je eigen healthy smoothie samenstellen. Probeer zeker ook de cocktails, met als nummer 1 de ‘Mojito’.

Hsipaw/Pyin Oo Lwin – trein en pickup

Een fantastische manier om van Hsipaw naar Mandalay te reizen is per trein. De trein vertrekt om 09:40 vanuit Hsipaw en duurt ongeveer 8uur. Die 8uur in de trein bestaan uit schudden en schommelen. De wagons voor en achter je bewegen alle kanten uit, het is een wonder dat ze nog op de rails blijven. Al snel na een paar minuten na vertrek komen de eerste backpacks al naar beneden uit het bagagerek vallen. Het eerste deel van de rit brengt je door bergachtig gebied. Kinderen en mensen die rondom het spoor wonen en werken komen van alle kanten aanrennen om te zwaaien. Het meest bijzondere stuk van de rit is: Het Gokteik viaduct. Met haar 700 meter lengte is dit een van de grootste spoorbruggen ter wereld. Wanneer je arriveert in Pyin Oo Lwin kan je vanaf daar een pick-up nemen richting Mandalay. Niks blijkt te gek te zijn voor Myanmar, met z’n 20 personen, 2000 eieren op het dak en daarbovenop de backpacks reizen we in twee uur zingend en proostend richting de één na grootste stad van Myanmar

Myanmar

Myanmar

Myanmar

Myanmar

Voor meer waanzinnige foto's kun je naar het Instagram account van @amberfeijen gaan!

Mis nooit meer een topdeal!