De 5 beste stranden van Curaçao (en ik heb ze allemaal getest) | Weflycheap

De 5 beste stranden van Curaçao (en ik heb ze allemaal getest)

De 5 beste stranden van Curaçao (en ik heb ze allemaal getest)

In deze grauwe tijden is het erg fijn om lekker weg te dromen bij zonnige oorden met palmbomen en blauwe wateren. Bij deze een review van de stranden van Curaçao. Ik heb ze persoonlijk allemaal voor je getest, waar ik het zwaar mee heb gehad ;)

Mijn absolute nummer 1 is Grote Knip, Westpunt.

Geen grote strandtenten, geen luxe bedjes (wel wat bedjes), maar heel veel zand. Het rif is iets verder weg, dus niet het beste snorkelstrand. Dit strand is vooral zo fijn omdat het nog rustig is (of dat was het in ieder geval wel toen wij er waren). Je ligt niet zij-aan-zij met andere zonaanbidders. Hier kun je perfect tot rust komen. Maar neem wel je eigen eten en drinken mee.

Curacao 2

De meeste dagen heb ik door gebracht op Cas Abao.

Dit is een strand waar je alleen tegen betaling op mag, maar dat is het geld zeker waard. Er liggen mooie riffen voor de kust waar je uren boven rond kunt dobberen. Ze hebben een stukje verder in de baai een ponton liggen waar je even uit kunt rusten voordat je weer verder snorkelt of waar je uren in de zon kunt bakken. Cas Abao heeft wifi, ligbedden en een gezellig bar met terras. Mocht dit je nog niet overtuigd hebben. Cas Aboa is uitgeroepen tot één van de mooiste stranden ter wereld.

Curacao 3

Ook Playa Lagun heeft erg veel te bieden. 

Dit strand ligt tussen twee kliffen. Door de grote rotspartijen aan beide kanten is dit een perfecte plaats om te snorkelen. Playa Lagun heeft Wifi en een strandtent boven op een rotsklif. Daarnaast mag je hier legaal BBQ-en. Het is niet zo’n groot strand dus het voelt wel snel vol. Zeker met alle grote leguanen die er ook rond lopen, of precies op jouw strandstoel willen liggen.

Playa Porto Mari.

Ook hier een prachtige onderwaterwereld, comfortabele ligbedden en wifi. Maar wat dit strand ook erg fijn maakt zijn de Hollandse patat en frikandellen Yep, voor één dag was ik precies zo’n vakantieganger die alles heeft wat ze thuis ook altijd heeft en het net lijkt alsof je in Nederland bent, maar dan met zon en azuurblauw water.

Curacao 5

Het minste strand vond ik de stranden in Willemstad.

De meeste zijn privé stranden, opgeslokt door grote resorts.  Jan Thiel Baai is vrij beschikbaar voor het publiek, maar zit ook ingeklemd tussen resorts. Hierdoor is het er altijd druk. Het zijn ook niet heel erg bijzondere stranden. Mocht je overnachten in Willemstad, dan zijn deze stranden wel lekker dichtbij. Daarnaast is een deel van het uitgaansleven ook rond deze stranden.

Curacao 4

Het enige strand waar ik niet ben geweest is op het eilandje Klein Curaçao.

Dit schijnt één van de mooiste plekken van Curaçao te zijn. Ik heb geen ervaringen uit eerste hand, maar het schijnt dat ze hier perfecte stranden met superhelder water hebben.

Mocht je meer van mijn reisverhalen willen lezen, volg me dan op Mywanderlustdiary.com

Mis nooit meer een topdeal!